سایت تخصصی «سایکو سنترال» بررسی کرد؛
آیا ترامپ مشکل روانی دارد؟
آقای ترامپ مهارت بالایی در انتقال غیرمستقیم پیامهای خود به مخاطبانش دارد. او به طور صریح پیشنهاد خود را مطرح نمیکند، بلکه به طور ضمنی در صحبتهایش به آنها اشاره میکند. روانشناسان این خصوصیت رفتاری را نقل قول غیرمستقیم مینامند.
اعتمادآنلاین| «جان گروهول» رواشناس در وبسایت تخصصی «سایکو سنترال» نوشت: دونالد ترامپ یکی از غیرعادیترین سیاستمداران در تاریخ آمریکا بوده است. او به معمای بزرگی برای تشکیلات سیاسی و مردم آمریکا تبدیل شده است.
در ادامه این مطلب آمده است: اما چرا این جمهوریخواه اینگونه صحبت میکند. چرا حرفهای مسخره و غیرعادی بر زبان می آورد و سپس یک یا دو روز بعد حرفهایش را پس میگیرد؟
من اولین کسی نیستم که نگران سلامت روانی آقای ترامپ شدهام. بسیاری افراد دیگر قبل از من نگرانی های خود را در مورد خصوصیات آقای ترامپ به ویژه نارسیسیسم آشکار او به اشتراک گذاشتهاند. اما احساس کردم که بهتر است تمام این نگرانیها را در یک مقاله کوتاه ارائه کنم.
آیا ترامپ از اختلال شخصیت خودشیفته رنج میبرد؟
محققان، روانشناسان و کارشناسان بهداشت روانی ظاهرا تردیدی ندارند که آقای ترامپ همه خصوصیات یک فرد خودشیفته یا نارسیسیست را از خود بروز میدهد.
آقای هاوارد گاردنر، روانشناس رشد و پروفسور دانشگاه هاروارد در این ارتباط میگوید: «آقای ترامپ به طور قابل توجهی خصوصیات نارسیسیستی را از خود بروز میدهد». آقای بن مایکلیس، روان شناس بالینی نیز وضعیت روانی آقای ترامپ را نمونه یک اختلال شخصیت خودشیفته میداند. آقای جرج سیمون، روانشناس بالینی است که در ارتباط با رفتارهای ضداجتماعی سمینار و سخنرانی برگزار می کند. او در ارتباط با آقای ترامپ می گوید: «من در حال جمع آوری همه ویدئوهای او هستم تا از آنها در کارگاه های خود استفاده کنم، زیرا هیچ کس بهتر از او این خصوصیات رفتاری (ویژگی های ضد اجتماعی) را بروز نمی دهد».
خانم ماریا کونیوکا یک سال پیش همه شواهد موجود در مورد علائم رفتاری آقای ترامپ را در سایت «بیگ تینک» ارائه کرد. در ادامه علائم مربوط به این اختلال شخصیتی را یادآوری میکنیم: این افراد حس خود بزرگ بینی و مهم بودن دارند (برای مثال در مورد دستاوردها و استعدادهای خود اغراق می کنند و انتظار دارند که مورد ستایش دیگران قرار بگیرند). گفتنی است، ما بارها این نشانه رفتاری را در ترامپ مشاهده کردهایم. او به طور مکرر در مورد دستاوردهای خود اغراق می کند. برای مثال، او با افتخار اعلام کرد که برای مدتی طولانی با ولادمیر پوتین رفاقت داشته است، اما بعد اعتراف کرد که هرگز با هم دیدار نکردهاند.
ذهن این افراد همیشه درگیر داستان های خیالی موفقیت، قدرت و هوش آنها است. آقای ترامپ به طور مداوم یادآوری می کند که بهترین یا خارقالعادهترین کارها را به عنوان رئیس جمهور برای کشورش انجام می دهد. او تلاش می کند این برداشت را در ذهن مردم القا کند که یکی از موفقترین و باهوشترین نخبههای اقتصادی بوده است. اما با نگاهی به سوابقش متوجه می شویم که عملکردی معمولی در فعالیت های اقتصادی داشته است.
اشخاص تصور میکنند که ترامپ انسانی ویژه و منحصربهفرد است و تنها افراد بلندپایه یا خاص قابلیت درک کردن و معاشرت با او را دارند. آقای ترامپ عمارت اعیانی 20 هکتاری مارالاگو در فلوریدا را خریداری و بازسازی کرد تا فقط با افراد پولداری ارتباط داشته باشد که توانایی پرداخت حق عضویت صد هزار دلاری این مکان تفریحی را دارند.
این فرد به ستایش و تحسین بیش از حد دیگران نیاز دارد. آقای ترامپ در مورد دوران فعالیت خود در برنامه تلویزیونی اپرنتیس گفته بود: «همه زنان تلاش می کردند آگاهانه یا غیر آگاهانه با من ارتباط بگیرند.»
این فرد انتظار دارد که دیگران با او خوب برخورد کنند یا همیشه خواستههایش را برآورده کنند. آقای ترامپ مرتباً از رسانه های آمریکا انتقاد می کند و ادعا کرده است که آنها علیه او متحد شدهاند. ترامپ ظاهرا قصد دارد که متمم اول قانون اساسی کشور را نابود کند. او از کنگره درخواست کرده است که قوانین مبارزه با افترا را دوباره برگرداند. زمانی که فردی از آقای ترامپ انتقاد میکند، او به سرعت آنها را مورد حمله شخصی قرار می دهد.
این فرد برای دستیابی به اهداف شخصی خود از دیگران سوءاستفاده میکند. ظاهرا آقای ترامپ بعد از حادثه یازدهم سپتامبر در سال 2001 مبلغ 150 هزار دلار از دولت کمک مالی دریافت کرده بود. این در حالی است که او شرایط لازم را نداشت و حتی نیازی به حمایت مالی دولت ندارد. او همچنین متهم شده است که از قوانین ورشکستگی آمریکا به نفع خود سوء استفاده کرده است.
این شخص فاقد حس همدردی است و توجهی به احساسات یا نیازهای دیگران ندارد. در سال 2004 پدر و مادر یک سرباز مسلمان که در جنگ عراق کشته شده بود در کنوانسیون ملی حزب دموکرات حضور پیدا کردند. آن ها در این مراسم از پیشنهاد ترامپ برای ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا انتقاد کرده بودند. آقای ترامپ در واکنش بیانیه گستاخانه زیر را منتشر کرد: «اگر به همسر آقای خان توجه کرده باشید، فقط آنجا ایستاده بود و صحبت نمی کرد. او حرفی برای گفتن نداشت. شاید به او اجازه نداده بودند که صحبت کند.»
این فرد معمولا به دیگران حسودی می کند یا تصور میکند، دیگران نسبت به او حسادت دارند. من مطمئنم که آقای ترامپ تصور می کند دیگران نسبت به او حسودی میکنند. او در کتاب «هنر معامله» خود نوشته است: «یکی از مشکلاتی که شما بعد از موفق شدن با آن برخورد می کنید این است که مورد حسادت دیگران واقع میشوید. برخی افراد بازنده وجود دارند که از متوقف کردن دیگران احساس بزرگی و موفقیت می کنند».
فرد خودشیفته به طور مکرر رفتار گستاخانهای نسبت به دیگران بروز میدهد. آقای ترامپ در یکی از گردهماییهای انتخاباتی خود یک خبرنگار معلول را به سخره گرفت. او همچنین گفته است: «تا زمانی که شما یک زن زیبا و جوان داشته باشید، مهم نیست که رسانهها چه چیزی در مورد شما مینویسند».
ترامپ چگونه از نقل قول غیرمستقیم استفاده میکند؟
آقای ترامپ مهارت بالایی در انتقال غیرمستقیم پیامهای خود به مخاطبانش دارد. او به طور صریح خواسته یا پیشنهاد خود را مطرح نمی کند، بلکه به طور ضمنی در صحبتهایش به آنها اشاره میکند. روانشناسان این خصوصیت رفتاری را نقل قول غیرمستقیم مینامند.
برای مثال، آقای ترامپ در طول کمپین انتخاباتیاش پیام زیر را خطاب به دولت پوتین مطرح کرد: «روسیه، اگر حرفهای من را می شنوید، امیدوارم که بتوانید 30 هزار ایمیل گم شده هیلاری کلینتون را پیدا کنید. گمان می کنم که رسانه های ما پاداش خوبی برای این کار به شما بدهند».
در اینجا ترامپ از یک دولت متخاصم درخواست می کند که از طریق فعالیت های غیرقانونی در انتخابات آمریکا دخالت کند. البته او بعدا این حرف های خود را مثل همیشه پس گرفت.
آقای ترامپ ادعا کرد که حرفهایش جدی نبودهاند. افرادی همچون ترامپ معمولا از بهانههایی مانند «شوخی سرتان نمیشود؟» برای فرار از مسئولیت استفاده میکنند. روانشناسان این نشانه رفتاری را به صورت مکرر بین افراد قلدر و ترسو مشاهده کردهاند.
منبع: انتخاب
دیدگاه تان را بنویسید