کد خبر: 332256
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۹ ۰۹:۰۰:۰۰
| |

10 پیام آزادی نفتکش «گریس یک» در عرصه بین‌الملل

نفت‌کش ایرانی 40 روز پس از توقیف آزاد شد تا بار دیگر شاهد شکست گرایش‌های سیاسی دونالد ترامپ باشیم؛ شکستی که رئیس‌جمهور آمریکا را بر آن می‌دارد تا در محاسباتش در مورد ایران یک بازنگری داشته باشد.

10 پیام آزادی نفتکش «گریس یک» در عرصه بین‌الملل
کد خبر: 332256
|
۱۳۹۸/۰۵/۲۹ ۰۹:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| رای‌الیوم نوشت: نفتکش ایرانی 40 روز پس از توقیف، آزاد شد تا بار دیگر شاهد شکست گرایش‌های سیاسی دونالد ترامپ باشیم. شکستی که رئیس‌جمهور آمریکا را بر آن می‌دارد تا در محاسباتش در مورد ایران یک بازنگری داشته باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: با وجود تمام فشارهای ایالات متحده، ایران توانست نفتکش خود را آزاد کند و اراده‌اش را بر دولت جبل طارق، وابسته به بریتانیا، تحمیل کند و این موضوع، بر نکات متعددی دلالت دارد که عبارتند از:

-دادگاه عالی در جبل طارق روز پنجشنبه حکم به آزادی نفتکش ایران داد. این در حالی است که فشارهای آمریکا ادامه داشت و این دولت از جبل طارق خواسته بود که نفت نفتکش ایرانی را به نفع ایالات متحده مصادره کند.

-پس از روشن شدن شکست تلاش‌های واشنگتن علیه تهران، دولت ترامپ در رسانه‌ها مورد تمسخر و اهانت افکار عمومی آمریکا قرار گرفت و این مساله بدون شک بر آینده سیاسی ترامپ تاثیر می گذارد.

-آزادی نفتکش، با وجود تسلیم نشدن ایران در مقابل شروط دولت بریتانیا و ادامه یافتن توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز، بار دیگر نشان داد که ایران در سطح مقابله‌های دیپلماتیک و میدانی، پیروز می‌شود.

-ایران با زیرکی و با وجود تمام فشارها و تهدیدات واشنگتن توانست بریتانیا را در جایگاه نزدیکترین هم‌پیمان تهران، در جریان مقابله با سیاست آمریکا قرار داده و آن را قانع کند که نباید تمام وقتش را برای بازی در میدان آمریکا و اجرای سیاست‌های ترامپ، تلف کند.

-ایران با هوشیاری، از مواضع دور از عقلانیت ترامپ برای برانگیختن اختلافات بین انگلیس و آمریکا استفاده کرد؛ چرا که ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که ایالات متحده در تنش‌های ایجادشده در منطقه خلیج‌فارس شرکت نمی کند و بر همین مبنا، بریتانیا باید خود از منافعش در منطقه دفاع کند.

-بریتانیایی‌ها به این نتیجه رسیدند که مقابله با ایران فایده ای ندارد؛ به‌ویژه آنکه انگلیس در حال حاضر با بحران برگزیرت مواجه است؛ از این رو و با توجه به گرایش‌های یک‌جانبه آمریکا، لندن تصمیم گرفت نفتکش ایرانی را آزاد کند.

-لندن قانع شد که توقیف نفتکش ایرانی غیر قانونی بوده و از این جهت، نمی تواند به هدفی دست یابد.

-ایران با استفاده از راه قانونی در ماجرای توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز، پیامی به غرب و به‌ویژه ایالات متحده و انگلیس رساند، مبتنی بر اینکه در تعامل با اقدامات غیر قانونی که علیه ایران اتخاذ می شود، این کشور در تعامل با تحولات، دست بالا را دارد و هرگز وارد نوعی چانه زنی نمی شود که به زیان منافعش باشد.

-دولت انگلیس مدعی بود که گریس یک به سمت سوریه می رفت تا به این شکل، خلاف تحریم‌های اتحادیه اروپا عمل کند؛ اما باید گفت تحریم‌های اروپا علیه سوریه، اصلا شامل ایران نمی‌شود و در مرتبه بعد، ایران اعلام کرد که مقصد «گریس یک» سوریه نبوده است.

-نکته آخر آنکه توقیف نفتکش ایرانی و سپس آزادی آن، به دنبال تلاش‌های نتیجه بخش تهران، موجب تقویت ظرفیتهای ایران در زمینه دریایی می‌شود. نفتکش‌های ایرانی در آینده با آزادی کامل و قدرت تمام، بدون هیچ مانعی در آب‌های بین‌المللی عبور و مرور می‌کنند. به این دلیل که ایران به تمام جهان ثابت کرد که هیچ نوع تهدید زمینی، دریایی یا هوایی، علیه کشتی‌ها و منافعش، را نادیده نمی‌گیرد و در برخورد با آن جدی است. علاوه بر این، ایران به همه جهان اثبات کرد که مهره اصلی محور مقاومت در منطقه است و هرگز وارد چانه‌زنی یا معامله‌ای به زیان این محور نمی‌شود. بنابراین، تمام تلاش‌های آمریکا برای تسلیم ایران و پذیرفتن معامله قرن از سوی این کشور، با شکستی سخت مواجه می شود.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها