ارتش سوریه شمال «حماه» را کاملا آزاد کرد
گروه موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه» اعلام کرد ارتش سوریه موفق شد شهرک مورک را آزاد کند؛ مورک آخرین شهرک تحت اشغال تروریستها بود.
اعتمادآنلاین| عملیات ارتش سوریه در شمال استان حماه و جنوب استان ادلب واقع در شمال غرب این کشور همچنان ادامه دارد.
گروه موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان- گزارش داد که نیروهای سوری امروز «جمعه» در ریف شمالی حماه، شهرک «مورک» را آزاد کردند.
دیدهبان میگوید که این شهرک، آخرین شهرک تحت اشغال تروریستها بود که نیروهای سوری موفق شدند بر آن تسلط یابند.
این برای نخستین بار است که نیروهای سوری از سال 2012 تا کنون توانستند، کنترل شمال حماه را به دست گیرند.
به گزارش دیدهبان، سرنوشت پست دیدهبانی ترکیه که در مورک قرار دارد مشخص نبوده و معلوم نیست که آیا نیروهای حاضر در آن، حضور دارند یا شبانه از آن خارج شدهاند.
در جریان مذاکرات صلح سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان، در سال گذشته توافق شد که تحت نظارت کشورهای ایران، روسیه و ترکیه، چهار منطقه در سوریه، مشمول توافق کاهش تنش شود که شامل جنوب سوریه، ریف دمشق، ریف حمص و حماه و بخشی از حلب، و استان ادلب بود. طبق این توافق ترکیه 12 پس دیدهبانی و ایران و روسیه مجموعا هشت پست دیدهبانی ایجاد کردند.
بنا بر این گزارش، از زمان لغو آتشبس (14 مرداد ماه) که به خاطر اقدامات تروریستها صورت گرفت تا کنون، ارتش سوریه موفق شد کنترل 30 منطقه را به دست گیرد.
نیروهای سوری در این بازه زمانی توانستند کنترل شهرها، شهرکها و مناطق «الأربعین، الزکاه، الصخر، الجیسات، الصیاد،ارتفاعات الصیاد، کفرزیتا، اللطامنه، البویضه، معرکبه، لطمین، لحایا» در شمال حماه و «خان شیخون، السکیک، ارتفاعات سکیک، ترعی و ارتفاعات ترعی، الهبیط، عابدین، مغر الحمام، مغر الحنطه، کفرعین، ارتفاعات عاس، مدایا، المردم، مزارع المنطار، کفریدون و الصباغیه» در نوار جنوبی ادلب را به دست گیرند.
عملیات ارتش سوریه در جنوب استان ادلب و شمال استان حماه که دروازه ورود به عملیات وسیع آزادسازی ادلب محسوب میشود، از اواسط اردیبهشت ماه آغاز شد.
در بین این عملیاتها، دو مرحله اعلام آتشبس با کارشکنی تروریستهای جبهه النصره همراه شد، ولی دور جدید حملات پس از سیزدهمین نشست آستانه در دهم مرداد آغاز شده است.
پیشروی مکرر ارتش سوریه پس از تسلط نیروهای سوری بر شهرک مهم «الهبیط» و پس از آن، آزادسازی شهرک الزکاه صورت گرفت که به همراه اللطامنه و کفرزیتا، منطقه موسوم به «مثلث مرگ» را تشکیل میداد.
نقطه عطف عملیات ارتش سوریه اما، تسلط بر خان شیخون بود که شهر بسیار راهبردی است و ارتش سوریه با آزادسازی آن توانست، تروریستها را در شمال استان حماه محاصره کند.
خان شیخون مشرف بر مسیرهای اصلی و حیاتی است و این مسیرها باعث شده که حلقه وصل بین ریفهای شرقی، غربی و شمالی بر ادلب باشد. آزادسازی این شهر، گام نخست برای بازگشایی مسیر بین پایتخت اقتصادی سوریه (حلب) با پایتخت سیاسی این کشور (دمشق) است.
آزادسازی خان شیخون همچنین باعث میشود که ارتش سوریه به راحتی بتواند به سمت شمال یعنی «کفرسجنه» و «معره النعمان» پیشروی کند؛ منطقهای که حلقه وصل مسیرهای بینالمللی سوریه به سمت شمال، جنوب، شرق و غرب است.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید