«موگابه» در آرامگاه قهرمانان ملی دفن میشود
پیکر رابرت موگابه روز «یکشنبه» در آرامگاه قهرمانان ملی زیمبابوه به خاک سپرده خواهد شد.
اعتمادآنلاین| لئو موگابه، سخنگوی خانواده رابرت موگابه، رئیسجمهور سابق زیمبابوه اعلام کرد، پیکر او روز یکشنبه در آرامگاه قهرمانان ملی این کشور دفن خواهد شد.
لئو موگابه در این خصوص به خبرگزاری رویترز گفت: میتوانم تایید کنم که او روز یکشنبه در آرامگاه قهرمانان ملی دفن خواهد شد.
او افزود: خانواده موگابه از پنجشنبه که دولت زیمبابوه اعلام کرد، بنیانگذار این کشور به طور خصوصی دفن خواهد شد، گفتگوهای بیشتری با دولت داشتهاند.
رابرت موگابه، رئیسجمهور و نخستوزیر اسبق زیمبابوه در 95 سالگی درگذشت و خبرگزاری رویترز از مرگ موگابه در کشور سنگاپور خبر داده است. سال گذشته گمانهزنیهایی درخصوص وخامت وضعیت جسمانی موگابه و مراجعات مکرر او به کشور سنگاپور به منظور انجام معالجات و درمان منتشر شد.
رابرت موگابه که زاده کشور رودزیای سابق است، در سال 1963 پایهگذار جنبش «اتحاد ملی آفریقای زیمبابوه» موسوم به زانو(ZANU) بود که به عنوان جنبش مقاومتی علیه حاکمیت استعمارگرانه بریتانیا در آن منطقه فعالیت میکرد. این جنبش در ادامه در کشور تازه تاسیس زیمبابوه تبدیل به حزب حاکم «اتحاد ملی آفریقای زیمبابوه-جبهه میهن پرست» یا به اصطلاح حزب «زانو-پیاف» بدل شد؛ حزبی که تا زمان استعفای موگابه از قدرت در سال 2017 تحت رهبری وی قرار داشت.
موگابه در سال 1980 نخستوزیر کشور تازه تاسیس جمهوری زیمبابوه شد و هفت سال بعد از آن به ریاست جمهوری این کشور رسید؛ ریاست جمهوری که تا سال 2017 ادامه پیدا کرد.
او در سال 2000 کمپینی را برای خلع ید کشاورزان سفیدپوست در زیمبابوه از اراضیشان به راه انداخته و در ادامه این اراضی را به سیاهپوستان زیمبابوه برگرداند، هر چند که این کمپین او منجر به وقوع یک قحطی شد.
موگابه در دوران حضورش در قدرت در زیمبابوه با رویکرد تسلط آهنین و سفتوسخت و تقریبا مادامالعمر بر قدرت عمل کرد هر چند که تلاش میکرد با برگزاری انتخاباتهای مناقشهبرانگیز که بعضا از سوی مخالفان با اتهام وقوع تقلب همراه میشد، به قدرتش مشروعیت بخشد.
با این حال سرانجام در نوامبر 2017 موگابه تحت فشارهای حاکمان ارتش مجبور به استعفا در 93 سالگی شد. در نامهای منسوب به موگابه که در پارلمان زیمبابوه قرائت شد، آمده است: تصمیم من برای استعفا داوطلبانه بوده و ناشی از نگرانی من نسبت به رفاه مردم زیمبابوه و تمایلم برای اجرای یک انتقال قدرت غیر خشونت آمیز و آرام در کشورم بوده است.
در دوران حضور موگابه در قدرت در زیمبابوه مردم این کشور شرایط اقتصادی سختی را تجربه کردند و این کشور بعضا با تورمهای نجومی و وضعیت ناگوار اقتصادی دست به گریبان بود.
برخی رسانهها گزارش دادند که گروههایی از مردم در زیمبابوه با شنیدن خبر درگذشت موگابه شادمان شده و با خودروها در خیابان به بوق زدن پرداختند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید