جلیل رحیمی جهانآبادی، رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
اروپا نتواند از حیثیت بینالمللی خود در برابر آمریکا دفاع کند علاوه بر برجام، آبرویش فرو میپاشد/ ایران روی شکاف ایجادشده بین غرب متمرکز شود/ ترسیم سیاستهای کلی سیاست خارجی با رهبری است، رئیسجمهوری تصمیمگیرنده نیست/ روحانی برنده حضور در سازمان ملل بود/
جلیل رحیمی جهانآبادی، رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در پیشبینی آینده برجام گفت: سایه فشار آمریکا روی اروپا شدید است، اما اگر نتوانند از حیثیتش در فضای بینالمللی دفاع کنند، نه تنها برجام بلکه اعتماد بینالمللی به همه تعهدات اروپاییها فرو میپاشد.
اعتمادآنلاین| جلیل رحیمی جهانآبادی، رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، در گفتوگو با اعتمادآنلاین ، با اشاره به اقدام اخیر روحانی در پاسخ ندادن تماس ترامپ در سازمان ملل گفت: بر اساس قانون اساسی در دستگاه سیاسی کشورمان، هدایت اصلی سیاست خارجی با رهبری انقلاب است و رئیسجمهوری و وزارت خارجه در چارچوب مشخصشده از سوی ایشان باید توان خود را به کار بگیرند و در این باره عملاً تصمیمگیرنده نیستند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم توضیح داد: در عین حال وقتی رهبری صراحتاً هرگونه گفتوگوی دوباره با آمریکا را منع میکنند و همچنین عقلانیت جامعه و اجماع همه مسئولان و مردم بر سر این است که گفتوگو و مذاکره دوبارهای با آمریکا صورت نگیرد چون این مذاکره جز ضرر و زیان سودی برای ما ندارد، پس دلیلی نداشته که رئیسجمهوری به پیشنهاد مذاکره و تماس آقای ترامپ جواب مثبت بدهد.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه روحانی و دیپلماسی ایرانی برنده سفر رئیسجمهوری به سازمان ملل بوده است، گفت: به نظرم آقای رئیسجمهوری در فضای عمومی سازمان ملل متحد و افکار عمومی جهان و فضای رسانهای برنده سفر به نیویورک بود.
رحیمی جهانآبادی ادامه داد: این اقدام تیم ایرانی در سازمان ملل، اعتمادبهنفس ایرانیها و اجماع نظرشان را در عدم مذاکره با آمریکا نشان داد و توانست در افکار عمومی جهان این بازتاب را داشته باشد که ما نقض تعهد نکردهایم و دنبال ایجاد ناامنی و جنگ در منطقه خلیج فارس نبودهایم و نیستیم.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اضافه کرد: پیشنهاد صلح هرمز از سوی رئیسجمهوری، تنها راه و عملیترین راه ممکن برای همگرایی در منطقه است و چالشهای ایران و کشورهای منطقه را از بین میبرد. این پیشنهاد آقای روحانی کاملاً عقلانی، قانونی و منطبق بر مصلحت بوده است و تا زمانی که این شرایط حاکم باشد نه تنها آقای روحانی بلکه هر شخص دیگری، خواهان مذاکره مجدد بیحاصل با آمریکا نیست.
او همچنین به قرارداد چندجانبه برجام با آمریکا و سایر کشورهای اروپایی طرف قرارداد اشاره کرد: با آمریکا قرارداد چندجانبه داشتهایم و به همه تعهداتمان عمل کردهایم، ولی آمریکا به تعهداتش در قبال ایران عمل نکرد.
رحیمی جهانآبادی توضیح داد: وفای به عهد پایه حقوق بینالملل است ولی آمریکاییها در مقررات بینالمللی وفای به عهد ندارند، به همین دلیل طبق فرمایشات رهبری، اعتماد به آمریکا برای ما سم مهلک است که در داخل اجماع ما را از بین میبرد و حاصل و نتیجه بینالمللی هم برای ما ندارد، در حالی که با توجه به شرایط پیشآمده در خاورمیانه، ایران در قدرتمندترین شرایط ممکن قرار دارد.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس آینده برجام را اینطور پیشبینی کرد: با توجه به فضای فعلی، اگر اروپاییها به تعهداتشان عمل نکنند و ایران طبق قرار گام به گام تعهداتش را تعدیل کند و گام چهارم کاهش تعهداتش را بردارد، برجام فرو میپاشد.
این عضو فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: به نظرم ایران باز هم باید تلاش کند شکاف بین اروپا و آمریکا را مدیریت کند و اجازه ندهد بین اروپا و آمریکا اجماعی شکل بگیرد. البته اروپاییها هم میدانند این اجماع جز ایجاد تنش در خاورمیانه حاصل دیگری ندارد.
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس صحبتهای خود را با این جملات پایان داد: در عین حال سایه فشار آمریکا بر اروپا به حدی است که توان مقابله با آمریکا را ندارند و اگر نتوانند از حیثیتشان در فضای بینالمللی دفاع کنند، نه تنها برجام بلکه اعتماد بینالمللی به همه تعهدات اروپاییها فرو میپاشد.
دیدگاه تان را بنویسید