در ویدئوتیتر «اعتمادآنلاین» ببینید:
آنارشیسم چیست؟
آنارشیسم از ریشه یونانی Anarxos (آنارخوس) یا an-archg (آنارچی) یا Anarkhia (آنارکیا) به معنای بدون فرمانروا گرفته شده است.
اعتمادآنلاین| مینا جزایری- آنارشیسم از ریشه یونانی Anarxos (آنارخوس) یا an-archg(آنارچی) یا Anarkhia (آنارکیا) به معنای بدون فرمانروا گرفته شده است.
آنارشیسم فلسفه اجتماعی و آموزه سیاسیای است که مبتنی بر ارجگذاری به آزادی فرد بوده است و با عقاید آزادیخواهانه و پیشرو پیوستگی دارد.
در اندیشه آنارشیستی نفی هر گونه اقتدار زورمندانهای که انسانها بر یکدیگر اعمال میکنند ضروری است.
آنارشیسم در زبان سیاسی به معنای نظامی اجتماعی و سیاسی بدون دولت، یا به طور کلی جامعهای فاقد هر گونه ساختار طبقاتی یا حکومتی، است.
آنارشیسم، برخلاف باور عمومی، خواهان «هرجومرج» و جامعه «بدون نظم» نیست، بلکه همکاری داوطلبانه را درست میداند که بهترین شکل آن ایجاد گروههای خودمختار است.
طبق این عقیده، نظام اقتصادی نیز در جامعهای آزاد و بدون اجبار یک قدرت سازمانیافته بهتر خواهد شد و گروههای داوطلب میتوانند بهتر از دولتهای کنونی از پس وظایف آن برآیند.
پیر ژوزف پرودون در اواسط قرن نوزدهم در فرانسه اولین فیلسوف سیاسیای بود که خود را آنارشیست نامید و آنارشیسم به شکل یک جنبش اجتماعی با کتاب «مالکیت چیست» او آغاز شد.
آنارشیسم به عنوان یک سیستم سیاسی-اجتماعی در حقیقت سه ویژگی بارز دارد:
1- نبود دستگاه دولتی یا هر نهادی که بتواند یا بخواهد بر انسانها چیره شود.
2- برابری و مساوات به مفهوم واقعی کلمه بین افراد جامعه
3- نبود مالکیت خصوصی.
دیدگاه تان را بنویسید