کد خبر: 352852
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۷ ۱۰:۱۹:۰۰
| |

«حمید بعیدی‌نژاد» سفیر ایران در انگلیس:

ظرفیت‌ زیادی برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با انگلیس وجود دارد

سفیر ایران در انگلیس گفت: در شرایطی که به نظر می‌رسد تحریم‌های آمریکا مانع هر نوع همکاری و تبادل می‌شود، ظرفیت‌های زیادی برای گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی میان انگلیس و ایران وجود دارد.

ظرفیت‌ زیادی برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با انگلیس وجود دارد
کد خبر: 352852
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۷ ۱۰:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| «حمید بعیدی‌نژاد» در حاشیه همایش فرصت‌ها و چشم‌انداز روابط اقتصادی ایران و انگلیس که با حضور نمایندگانی از دو هیأت متشکل از 50 شرکت تجاری، کشاورزی و صنایع دامی از ایران و ده‌ها شرکت انگلیسی و با حضور نمایندگانی از وزارت امور خارجه و وزارت تجارت بین‌الملل انگلیس در لندن برگزار شد، به سوالات خبرنگاران ایرانی پاسخ گفت.

او حضور پرتعداد شرکت‌های ایرانی و انگلیسی در این همایش را نشان‌دهنده ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‌های اقتصادی عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگی‌هایی که ما در روابط جدید خود با انگلیس می‌بینیم، ظرفیتی است که شرکت‌های کوچک و متوسط دارند. ما همواره ذهن‌مان بر شرکت‌های خیلی بزرگ مانند شرکت نفت و گاز «شل» و «بریتیش پترولیوم» متمرکز بوده اما واقعیت آنست که شرکت‌های کوچک و متوسط می‌توانند در زمینه کسب درآمدهای حاصل از صادرات و استارت‌آپ‌ها برای کشور بسیار سود آوری داشته باشند. آنها همچنین می‌توانند با شرکت‌های انگلیسی کارشان را در زمینه صادرات، توسعه دهند و باعث افزایش روندی شوند که اینک در ایران برای طراحی اقتصاد بدون نفت شروع شده است.

بعیدی‌نژاد افزود: بنابر این، ما باید تمرکز ذهن‌مان را از آن مسائل گذشته که فقط به شرکت‌های خیلی بزرگ فکر می کردیم خارج کنیم و در عرصه شرکت‌های کوچک و متوسط کار کنیم که ظرفیت بسیار زیادی وجود دارد. این شرکت‌ها از قابلیت ریسک پذیری بالاتری برخوردار هستند و می‌توانند در تبادل های اقتصادی شرکت کنند.

او همچنین عنوان کرد شرکت‌های کوچک و متوسط، ارزیابی ریسک شرکت‌های خیلی بزرگ که به دلایل مسائل سیاسی وارد تعاملات نمی شوند را ندارند؛ خیلی راحت‌تر می‌توانند مسائل خودشان را مدیریت کنند چون در سطوح کوچکتری هستند و انگیزه‌های بیشتری دارند و می‌توانند با انرژی و وقت بیشتری که برای این موضوع می‌گذارند، این تبادلات را تسریع بخشند.

سفیر کشورمان گفت:‌ حجم روابط اقتصادی دو کشور از طریق شرکت‌های کوچک و متوسط که به دلیل قابلیت‌ها و انعطاف‌هایی که دارند و توانسته‌اند تبادلات خوبی را با طرف‌های انگلیسی داشته باشند، به چند صد میلیون پوند بالغ شده، بدون این که جایی به طور مشخص ثبت شده باشد.

او با بیان اینکه «شرکت‌های ثبت تجارت نیز توجه‌شان به شرکت‌های بزرگ و تبادلات خیلی بزرگ است، افزود: اما شرکت‌های کوچک و متوسط با حجم تبادلات کوچک و درعین حال با تعدد زیاد، توانسته اند حجم تبادل خوبی را به خودشان اختصاص دهند و فکر می کنیم؛ هم می‌توانند باعث نشاط در فعالیت‌های اقتصادی و توسعه صنعتی کشور باشند و هم این که در حوزه های بسیار متنوعی کار کنند.

بعیدی‌نژاد ادامه داد:‌ امروز در این همایش به نظر من این اراده را از طرف شرکت‌های انگلیسی و ایرانی -که ظرفیت های زیادی در این حوزه وجود دارد و می توانیم از آن ها استفاده کنیم- دیدیم.

سفیر کشورمان در پاسخ به این سؤال که شرکت‌ها در چه زمینه‌ای تمایل به فعالیت دارند، و سفارت چه تمهیداتی را برای تسهیل این فعالیت در پیش گرفته است، گفت:‌ یکی از جلوه‌های ابعاد جدید، تنوع است؛ یعنی در یک حوزه خاصی نیست و بسیار طیف وسیعی را شامل می شود. ما می‌توانیم از حضور ایرانی‌های مقیم نیز که تجربه دارند و صاحب دانش هستند و محیط را به خوبی شناخته و توانسته‌اند با شرکت‌های انگلیسی ارتباط نزدیکی پیدا کنند، به نحو احسن استفاده کنیم.

او همچنین عنوان کرد: طرف انگلیسی نیز باید در نظر بگیرد که با توجه به گرایش‌های توسعه اقتصادی ایران، نباید فقط به بازار اقتصادی ایران به عنوان یک بازار واردات نگاه کند؛ بلکه امروز ایران دارد به تولید محصولاتی فکر می‌کند که صادرات محور هستند.

بعیدی‌نژاد ادامه داد: ما به محصولاتی فکر می کنیم که بتوانیم در این جا صادرات داشته باشیم و در بسیاری از حوزه‌ها این ظرفیت وجود دارد. محصولات غذایی ایران به مرور در سوپر مارکت‌های انگلیس در حال مشاهده است و این ظرفیت وجود دارد که صنایع غذایی ایران به مرور و صنایع کشاورزی ایران و بسیاری از محصولات ایران در این جا وارد شوند.

او با بیان اینکه در زمینه فناوری برتر نیز ظرفیت‌های زیادی‌ وجود دارد، اعلام کرد: هیأتی که از انگلیس برای بحث مدرن سازی رآکتور اراک به ایران رفتند، نخستین هیأت فنی تخصصی هسته‌ای انگلیسی در طول تاریخ روابط ایران و انگلیس به شمار می‌رود.

این نشان می‌دهد که ما در زمینه های علوم و فنون پیشرفته مانند بحث انرژی هسته ای می‌توانیم تبادلات جدیدی را با طرف های انگلیسی داشته باشیم. بنابر این، ما مرتب به شرکت ها و وزارت تجارت انگلیس می گوییم که باید به ایران به عنوان یک مقصد جدید همکاری‌های برابر فکر کنند و نه به عنوان محلی برای واردات کالاهای انگلیسی.

سفیر کشورمان درباره وضع سازوکار ویژه مالی اروپا موسوم به اینستکس و اینکه این ابزار در تحولات تجاری مورد اشاره چه نقشی دارد، گفت: به دلیل این که ما انتظار داشتیم اینستکس زودتر کارش را در آن مقطعی که لازم بود انجام دهد، متأسفانه آغاز نکرد و با تأخیر زیادی مواجه شد؛ دیگر انتظار و امید زیادی در ایران در این زمینه وجود ندارد تا ما نیز به تبع آن، امید داشته باشیم اینستکس به‌زودی راه بیفتد.

او افزود: اما خود آنها فارغ از آن که می‌دانند ایران با یأس دارد تحولات اینستکس را دنبال می کند، با علاقه‌مندی به دنبال این هستند که این سازوکار را بیشتر فعال کنند تا ظرفیتی برای تبادلات ایران و کشورهای اروپایی و حتی غیر اروپایی فراهم شود.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها