بشار اسد: «واشنگتن» در حال سرقت نفت سوریه است
رئیسجمهور سوریه با بیان اینکه «روند بازسازی سوریه شروع شده اما نیازمند سرمایهگذاری بیشتر است»، مبارزه با تروریستها را مقدمه مقابله با آمریکا دانست و گفت: آمریکا با ترکیه در حال سرقت نفت سوریه هستند.
اعتمادآنلاین| «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در گفتوگو با شبکه چینی «فونیکس» اعلام کرد روند بازسازی کشورش آغاز شده اما سوریه نیازمند سرمایهگذاری بیشتر داخل و خارج است.
اسد با ابراز امیدواری به اینکه شرکتهای چینی بررسی سرمایهگذاری در بازار سوریه را بررسی کنند، گفت، سوریه با آزادسازی بیشتر مناطق از اشغال تروریسم، گفتوگو با شرکتهای چینی را آغاز کرده تا تحریمها را جبران کند و بتواند عملیات بازسازی کشور را پیش ببرد.
رئیسجمهور سوریه با اشاره به حضور غیرقانونی آمریکاییها در کشورش تصریح کرد که «حضور آمریکاییها غیرقانونی است» و اولویت سوریه برای مقابله با این حضور غیرقانونی، «زدن تروریستهاست» چون این مسئله، حضور آمریکاییها را تضعیف، و گروههای سوری که تحت کنترل آمریکا فعالیت میکنند، متقاعد خواهد کرد که به آغوش میهن بازگردند و به تلاشهای دمشق برای آزادسازی کل خاک کشور بپیوندند و در این حالت، دیگر افقی برای ماندن آمریکاییها در سوریه باقی نخواهد ماند.
بشار اسد با اشاره به همکاری آمریکا و ترکیه در شمال سوریه نیز گفت، ایالات متحده آمریکا در حال سرقت نفت سوریه و فروش آن به ترکیه است؛ ترکیهای که با همه گروههای تروریست در عملیات سرقت و فروش نفت سوریه همدست است. «رژیم ترکیه مستقیماً در فروش نفت (سوریه) قبلاً با جبهه النصره و بعد از آن با داعش و امروز با آمریکا همکاری میکند».
* آمریکاییها میگویند آمدهاند از چاههای نفت سوریه در شرق فرات محافظت کنند. اما در نهایت آنها با نفت این چاهها چه میکنند؟
قبل از اینکه آمریکا بیاید، جبهه النصره روی این چاهها حساب کرده بود. بعد که داعش آمد، جبهه النصره کنار زده شد. عملا او [داعش] نبود که آن [النصره] را کنار زد. بلکه النصره و داعش ادغام شدند و اسمش شد داعش. داعش هم نفت سوریه را سرقت میکرد و میفروخت. کجا؟ فروش از طریق ترکیه انجام میشد. امروز آمریکا نفت سوریه را سرقت میکند و به ترکیه میفروشد. ترکیه با همه این گروهها در عملیات فروش نفت، همدست است. مشکلی نیست، ترکیه آماده است زیرا رژیم ترکیه مستقیما در فروش نفت، قبلاً با النصره، بعد با داعش و امروز با آمریکا، همکاری میکند.
* در چنین وضعی، حجم درآمد سوریه از نفت چقدر است؟
در یک مرحلهای از اوایل جنگ، درآمد نفت تقریبا صفر شد. امروز بعد از پسگیری بخشی کوچک از چاهها طی دو سال گذشته، چیز کمی از [درآمد] نفت دست ما را گرفته است. تا الان تأثیر مثبت نفت بر اقتصاد سوریه هنوز محدود است چون بیشتر چاهها تحت کنترل گروههای تروریستی یا گروههای قانونشکن است که بیشترشان تحت فرمان آمریکا کار میکنند. بنابراین شرایط نفت تا این لحظه خیلی تغییر نکرده است.
* پس دولت سوریه چطور با موضوع حضور آمریکا در منطقه حوزههای نفتی شرق فرات روبهرو میشود؟
آمریکا تکیه به تروریستها دارد. پس باید تروریستها را زد. این برای ما اولویت نخست است. زدن تروریستها، حضور آمریکا را کم و بیش تضعیف میکند. بعد از این، گروههایی هستند که تحت فرمان آمریکا کار میکنند. باید این گروهها را نیز یک جوری متقاعد کرد بخصوص با گفتوگو، [مبنی بر این] که به نفع همه سوریه است که به آغوش وطن بازگردند و به تلاش سوریه برای آزادسازی کل خاک ملحق شوند. بعد از این دیگر برای حضور آمریکاییها هیچ افقی باقی نمیماند. اما اگر [آمریکا] بماند، تجربه عراق را دارد. مقاومت مردمی خواهد بود. باید تاوان بدهد. در نهایت، آمریکا خارج خواهد شد.
* اخیرا شاهد اعتراضات مردمی و اغتشاشهای در برخی کشورهای همسایه از جمله عراق، لبنان و حتی ایران بودیم. به این اتفاقات چطور مینگرید؟
طبعا، کشورهای همسایه به شکل مستقیم بر ما اثر میگذارند. روابط مستقیم خانوادگی، اقتصادی و همه نوع روابط هست... اگر این تحرکات برای حل مشکلات باشد و به بهبود اوضاع اقتصادی... منجر شود، میتوانم بگویم مثبت است اما اگر منطقی باشیم، آیا دولتهای غربی و آمریکا اجازه می دهند این تحرکات همانطور که هست باقی بماند؟ حتما مداخله میکنند و سوءاستفاده میکنند.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید