کد خبر: 375579
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۶ ۱۵:۵۴:۲۲
| |

خلیلزاد به قطر رسید؛ طالبان منتظر دستور نهایی رهبرشان برای مذاکرات است

دور دهم مذاکرات آمریکا 16 آذر آغاز و بعد از یک هفته گفت‌وگو متوقف شد. موضوع اصلی این دور از مذاکرات "کاهش خشونت‌ها و آتش بس" اعلام شده بود. در آن زمان خلیلزاد با اعلام توقف مذاکرات، نوشت که طالبان باید نشان دهند که مایل هستند و می‌توانند به خواست افغانستان برای صلح پاسخ دهند.

خلیلزاد به قطر رسید؛ طالبان منتظر دستور نهایی رهبرشان برای مذاکرات است
کد خبر: 375579
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۶ ۱۵:۵۴:۲۲

اعتمادآنلاین| یک مقام ارشد گروه طالبان به بی‌بی‌سی تایید کرده که زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان به کشور قطر رسیده و با ملا برادر، معاون این گروه و رئیس دفتر سیاسی قطر دیدار کرده است.

این مقام طالبان که خود در روند مذاکرات صلح آمریکا و طالبان مشارکت دارد، بدون ذکر نامش، افزود که طالبان نیز برای شروع مذاکرات "منتظر هدایت نهایی رهبری" این گروه است.

دور دهم مذاکرات آمریکا 16 آذر آغاز و بعد از یک هفته گفت‌وگو متوقف شد. موضوع اصلی این دور از مذاکرات "کاهش خشونت‌ها و آتش بس" اعلام شده بود. در آن زمان خلیلزاد با اعلام توقف مذاکرات، نوشت که طالبان باید نشان دهند که مایل هستند و می‌توانند به خواست افغانستان برای صلح پاسخ دهند. او تاکید کرده بود: "ما مکث کوتاهی می‌کنیم تا آن‌ها با رهبری خود در مورد این موضوع اساسی مشورت کنند."

براساس گزارش‌ها خلیلزاد به هیأت مذاکره کننده طالبان گفته بود که درباره کاهش خشونت‌ها با رهبران خود مشوره کنند و بعد مذاکرات از سر گرفته شود.

در آن زمان سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر گفته بود که به خواست نمایندگان این گروه برای مشوره با رهبران‌شان گفتگوها برای چند روز متوقف شده است.

با افزایش تلاش‌ها جهت دستیابی به صلح در افغانستان، توبی لینزر، معاون دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) گفت در صورتیکه خشونت‌ها کاهش یابد، فعالیت این سازمان تغییر خواهد کرد. به گفته او سازمان ملل قادر خواهد بود که برای گسترش آموزش دختران حکومت را کمک کند. در بخش‌های زراعت، آبیاری و کمک به دهقانان افغان فعالیتش را گسترش دهد.

او گفت که ادغام مجدد جنگجویان طالبان به زندگی عادی مهم است و این نهاد در این زمینه کار خواهد کرد. به گفته او سازمان ملل طرح‌های را در ذهن دارد و این موضوع را با جناح های دخیل در بحران مشوره خواهد کرد.

لینزر گفت که بدون شک اشتیاق برای تامین صلح وجود دارد، ولی تامین یک آتش بس و صلح واقعی که محدود به یک هفته و ده روز نباشد و بتواند وضیعت افغانستان را دگرگون کند، به تلاش‌های خیلی دقیق نیاز دارد و رسیدن به آن زمان بر است.

او گفت که در سال 2020 افغانستان گام‌های را برای رسیدن به صلح واقعی برخواهد داشت، سازمان ملل، مردم و رهبران این کشور را کمک خواهد کرد تا برای کاهش خشونت و رسیدن به یک آتش بس و صلح پایدار فرصت‌های مختلف را جستجو کنند. این کار نیاز به صبر و حوصله دارد، وضیعت پیچده است اما او باور دارد که افغانستان به یک صلح پایدار دست خواهد یافت.

مذاکرات آمریکا و طالبان از آغاز تاکنون

تاکنون 10 نشست میان دیپلمات‌های آمریکا و نمایندگان طالبان صورت گرفته است؛ 9 نشست در دوحه پایتخت قطر و یک نشست در شهر ابوظبی امارات متحده عربی.

اولین نشست 12 اکتبر سال 2018 در شهر دوحه قطر برگزار شد. نشست دوم 16 نوامبر سال 2018 بار دیگر به میزبانی قطر در شهر دوحه قطر برگزار شد.

17 دسامبر سال 2018 نشست سوم در شهر ابوظبی امارات متحده عربی بود. این نشست برای سه روز ادامه داشت و طالبان به هیأت افغانی اجازه شرکت در نشست را نداد.

19 ژانویه سال 2019 دور چهارم گفت‌وگوها بار دیگر در شهر دوحه قطر برگزار شد.

25 فوریه سال 2019 دور پنجم در دوحه قطر برگزار شد و در این نشست، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان برای نخستین بار با ملا عبدالغنی برادر معاون رهبر طالبان در دوحه قطر دیدار کرد. این دور گفتگو برای 16 روز ادامه یافت.

دور ششم گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان پس از 9 روز، پنجشنبه 19 اردیبهشت پایان یافت. دو طرف اعلام کرد که این نشست با پیشرفت‌های همراه بوده است.

دور هفتم 29 ژوئن آغاز در دوحه، پایتخت قطر آغاز و برای چند روز طول کشید. در این دور، دو طرف گفته بودند پیشرفت‌هایی حاصل شده و روی بسیاری مسائل توافق به دست آمده است.

دور هشتم مذاکرات میان نمایندگان آمریکا و گروه طالبان (12 مرداد) در دوحه، پایتخت قطر آغاز و تا 9 روز با گفت‌وگو میان دو طرف جریان داشت. زلمای خلیلزاد با پایان این نشست ابراز امیدواری کرد که این عید (قربان) آخرین عیدی باشد که افغانستان در جنگ به سر می‌برد.

دور نهم مذاکرات آمریکا و طالبان 31 مرداد در دوحه آغاز شد و مدت 10 روز ادامه داشت. این یکی از مهمترین نشست‌ها بود. بعد از پایان این نشست خلیلزاد در رشته توییت‌هایی نوشت: "ما در آستانه یک توافقی هستیم که خشونت را کاهش داده و راه را برای افغان‌ها خواهد گشود تا برای مذاکرات در مورد یک صلح باعزت و پایدار و یک افغانستان متحد و با اقتدار که ایالات متحده، متحدانش و هیچ کشور دیگر را تهدید نکند، با هم بنشینند."

دور دهم مذاکرات آمریکا و طالبان نیز 16 آذر آغاز و تا تاریخ 22 ادامه یافت. موضوع اصلی این دور کاهش خشونت و آتش بس اعلام شده بود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها