«پمپئو» خواستار حفاظت جمعی از تنگه هرمز شد
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با «کانگ کیوانگ وا» همتای کرهای خود خواستار تلاش جمعی برای حفاظت از تنگه هرمز شد؛ موضوعی که نشان میدهد واشنگتن دنبال اخذ تعهدات بیشتر از سئول است.
اعتمادآنلاین| یک منبع دولتی کرهجنوبی گفته است در این دیدار که در حاشیه نشست سه جانبه آمریکا، ژاپن و کرهجنوبی در کالیفرنیا برگزار شد، وزرای خارجه دو کشور همچنین در مورد ضرورت خلع سلاح هستهای کره شمالی بحث و رایزنی کردند.
گزارش میافزاید این نشست در حالی صورت گرفت که سئول در پی افزایش تنشها بین واشنگتن و تهران به دنبال گزینه هایی برای پشتیبانی از عملیات دریایی تحت رهبری ایالات متحده در خاورمیانه است به ویژه موضوع اعزام نیروهای کرهجنوبی به تنگه هرمز، سئول را وادار کرده است تا در میان تعهد به اتحاد امنیتی با آمریکا و روابط تجاری با ایران، به ارزیابی بپردازد.
این مقام دولت کرهجنوبی که یونهاپ به نام وی اشاره ای نکرده است در جمع خبرنگاران در کالیفرنیا در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی از سوی آمریکا برای استقرار نیروهای کرهجنوبی در تنگه هرمز ارایه شده است یا خیر گفت: به طور کلی پمپئو در این نشست بر اهمیت تلاش های جمعی توسط جامعه جهانی تاکید کرد.
او گفت: پمپئو به پیامدهای اقتصادی جهان به دلیل بی ثباتی در تنگه هرمز از جمله افزایش قیمت نفت اشاره و تاکید کرد همه کشورها باید در ایجاد ثبات به منطقه کمک کنند وزیر خارجه کرهجنوبی نیز در پاسخ به این موضوع گفت ثبات در خاورمیانه و همچنین امنیت حجم زیاد تجارت مرتبط با نفت که از این تنگه عبور می کند مهم است.
کانگ افزود: بالاترین اولویت سئول، امنیت شهروندان کرهجنوبی و مشاغل آنها در منطقه است و به پمپئو اطمینان داد که سئول از زوایای متعدد به دنبال یافتن راه هایی برای کمک به تلاش های بین المللی است.
در مورد کره شمالی نیز دو طرف بار دیگر بر هماهنگی نزدیک کشورها تاکید کردند زیرا مذاکرات هستهای بین واشنگتن و پیونگ یانگ پیشرفت چندانی نداشته است.
گزارش می افزاید کانگ و پمپئو در نشست جداگانه ای با توشیمیتسو موتگی همتای ژاپنی خود مذاکرات سه جانبه ای را برگزار کردند که در طی آن در مورد همکاری سهجانبه در موضوع هستهای کره شمالی و همچنین ارزیابی های خود از اوضاع خاورمیانه گفت و گو کردند.
دو طرف در این نشست همچنین در مورد نحوه تامین هزینه استقرار سربازان آمریکایی در کرهجنوبی بحث و رایزنی کردند، واشنگتن به دنبال کسب هزینه پنج میلیارد دلار در سال برای پشتیبانی از سربازان خود هستند که این رقم بیش از پنج برابر مبلغی که سئول امسال موافقت کرده است، آمریکا حدود 28 هزار نیروی نظامی در کرهجنوبی دارد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید