کد خبر: 377916
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۶ ۱۴:۲۶:۵۴
| |

پای آلمانی‌ها هم به مذاکرات لیبی باز شد

در تلاش برای پیشبرد مذاکراتی که برای برقراری آتش‌بس در لیبی صورت گرفته است وزیر امور خارجه آلمان امروز برای دیدار با خلیفه حفتر به لیبی سفر می‌کند.

پای آلمانی‌ها هم به مذاکرات لیبی باز شد
کد خبر: 377916
|
۱۳۹۸/۱۰/۲۶ ۱۴:۲۶:۵۴

اعتمادآنلاین| هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، امروز به لیبی سفر می‌کند تا با ژنرال خلیفه حفتر، رئیس یکی از طرف‌های درگیر در این کشور دیدار کند.

این سفر در ادامه تلاش‌های اخیر چند کشور منطقه برای برقراری آتش‌بس در لیبی صورت می‌گیرد. یکشنبه قرار است نشستی در برلین آلمان با موضوع لیبی و با حضور چندین کشور برگزار شود.

ماس در حالی به بنغازی می‌رود که دو روز پیش خلیفه حفتر نشست مسکو را بدون دستیابی به توافق ترک کرد. هفته گذشته ماس با فائز السراج گفتگو و اعلام کرد به نمایندگی از وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا با حفتر دیدار می‌کند. او امروز پیش از ترک برلین گفت «پیام ما روشن است: این نزاع نظامی برنده‌ای ندارد. اکنون پنجره‌ای برای ممانعت از تاثیر بین‌المللی این نزاع در حال باز شدن است، بنابراین راه را برای روند سیاسی و مذاکرات میان طرف‌هایی لیبیایی تحت نظارت سازمان ملل درباره موضوعات پس از جنگ باز کنید.»

ماس در ادامه ابراز امیدواری کرد «دو طرف از این فرصت استفاده کنند تا آینده لیبی را به دست خود لیبی برگردانند.» او تاکید کرد «این موضوع اکنون مستلزم آمادگی هر دو طرف برای برقراری آتش‌بس واقعی و مشارکت آن‌ها در قالب‌های گفتگوی پیشنهادی از سوی سازمان ملل است.»

هفته گذشته ترکیه و روسیه پیشنهاد آتش‌بس را در لیبی مطرح کردند. فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی، و خلیفه حفتر به مسکو رفتند تا با مقامات دیپلمات و نظامی ترکیه و روسیه گفت‌وگویی داشته باشند. السراج و حفتر که دیدار مستقیمی نداشتند پیش‌نویس آتش‌بسی را که ترکیه و روسیه پیشنهاد داده بودند از روز یکشنبه (12 ژانویه) آغاز شود، تنظیم کردند. السراج این پیش‌نویس را امضا کرد، اما حفتر زمان بیشتری را برای بررسی آن تقاضا و بدون آنکه آن را امضا کند مسکو را ترک کرد. السراج و حفتر هر دو به کنفرانس برلین دعوت شده‌اند، هرچند هنوز حضور هر یک آن‌ها به طور قطعی معلوم نیست.

نیرو‌های حفتر از ماه آوریل با هدف به تصرف درآوردن طرابلس، پایتخت لیبی و خارج کردن دولت وفاق ملی از این شهر به آن حمله و آن را محاصره کردند. از زمان سرنگونی معمر قذافی در سال 2011 در لیبی دو قدرت پدید آمده است. دولت وفاق ملی که در طرابلس، پایتخت این کشور، مستقر است و از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته می‌شود و دیگری نیرو‌های خلیفه حفتر که در شرق این کشور مستقر هستند و از سوی عربستان، امارات و مصر حمایت می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها