کد خبر: 382914
|
۱۳۹۸/۱۱/۲۱ ۱۴:۳۰:۰۰
| |

قاسم ‌محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه، در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

معامله قرن فرصت خوبی برای آشتی ایران و عربستان است/ ایران و عربستان، مخصوصاً تصمیم‌گیران دولت سعودی در شرایطی فضای رویارویی را تجربه و البته تحمل می‌کنند که بر اساس مناسبات منطقه‌ای،‌ اشتراکات و منفعت‌های دوجانبه‌ای دارند/ ترور قاسم سلیمانی فاصله ایران و

قاسم‌ محبعلی گفت: معامله قرن فرصت خوبی برای آشتی ایران و عربستان است. پس این 2 همسایه مهم باید از این فرصت نهایت بهره را ببرند.

معامله قرن فرصت خوبی برای آشتی ایران و عربستان است/ ایران و عربستان، مخصوصاً تصمیم‌گیران دولت سعودی در شرایطی فضای رویارویی را تجربه و البته تحمل می‌کنند که بر اساس مناسبات منطقه‌ای،‌ اشتراکات و منفعت‌های دوجانبه‌ای دارند/ ترور قاسم سلیمانی فاصله ایران و
کد خبر: 382914
|
۱۳۹۸/۱۱/۲۱ ۱۴:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| قاسم‌ محبعلی، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین اظهار داشت: ایران و عربستان همچنان رابطه‌ای توأم با تجادل دارند و هیچ قرائن قوی‌ا‌ی که نشان از تعامل احتمالی داشته باشد مشاهده نمی‌شود.

بین ایران و عربستان فضایی مقابله‌جویانه برقرار است

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در ادامه سخنانش گفت: مخصوصاً اینکه وزیر امور خارجه سعودی در رفتاری که قابل حدس بود،‌ موضعی حمایتی از ترور شهید سلیمانی توسط آمریکایی‌ها اتخاذ کرد تا بتوانیم،‌ این‌طور بگوییم، بین این 2 کشور مهم منطقه استراتژیک خاورمیانه فضایی مقابله‌جویانه برقرار است و گویی هیچ‌کدام به تن دادن به آرامش و تفاهم رضایت ندارند (بیشتر بخوانیم) .

وزیر امور خارجه سعودی در رفتاری که قابل حدس بود،‌ موضعی حمایتی از ترور شهید سلیمانی توسط آمریکایی‌ها اتخاذ کرد.

معامله قرن بهترین فرصت برای بهبود مناسبات ایران و دولت سعودی است

کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: مساله این اسـت که برای برقراری تفاهم، بعد از اعلام طرح صلح ترامپ و معامله قرن بهترین فرصت برای بهبود مناسبات بین جمهوری اسلامی و دولت سعودی است تا به جای اینکه با هم پرخاش کنند، در راستای منافع منطقه و جهان اسلام به هم‌صدایی برسند و برای همیشه اختلافات را پایان دهند (بیشتر بخوانیم) .

او افزود: ادبیات دیپلماتیک 2 کشور و اظهارنظرهای گاه و بی‌گاهی که مطرح می‌شود نشان از تداوم فضای چالشی دارد که چنین حالتی می‌تواند هم به ایران، هم به عربستان، هم به منطقه و البته هم به جهان اسلام هزینه‌هایی گزاف تحمیل کند. هزینه‌هایی که جبران آن بسیار دشوار خواهد بود.

ادبیات دیپلماتیک 2 کشور و اظهارنظرهای گاه و بی‌گاهی که مطرح می‌شود نشان از تداوم فضای چالشی دارد.

ایران و عربستان اشتراکات و منفعت‌های دوجانبه‌ای دارند

این تحلیلگر خاورمیانه توضیح داد: ایران و عربستان، مخصوصاً تصمیم‌گیران دولت سعودی، در حالی فضای رویارویی را تجربه و البته تحمل می‌کنند که بر اساس مناسبات منطقه‌ای،‌ اشتراکات و منفعت‌های دوجانبه‌ای دارند و بر همین اساس ادامه روند کنونی با هیچ متر و معیاری توجیه‌پذیر نیست (بیشتر بخوانیم) .

ایران و عربستان، مخصوصاً تصمیم‌گیران دولت سعودی، در حالی فضای رویارویی را تجربه و البته تحمل می‌کنند که بر اساس مناسبات منطقه‌ای،‌ اشتراکات و منفعت‌های دوجانبه‌ای دارند.

قاسم محبعلی در پایان صحبت‌هایش گفت: معامله قرن فرصت خوبی برای آشتی ایران و عربستان است. پس این 2 همسایه مهم باید از این فرصت نهایت بهره را ببرند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها