کد خبر: 402991
|
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ ۱۱:۲۳:۳۳
| |

کرونا بحران نظام سلامت آمریکا را وخیم‌تر کرد

روزنامه گاردین در مطلبی درباره نظام سلامت آمریکا، آن را نظامی ناکارآمد دانسته که برای سود بردن صنعت بیمه و شرکت‌های داروسازی ایجاد شده و توجهی به نیاز مردم عادی ندارد.

کرونا بحران نظام سلامت آمریکا را وخیم‌تر کرد
کد خبر: 402991
|
۱۳۹۹/۰۲/۱۴ ۱۱:۲۳:۳۳

اعتمادآنلاین| سناتور «برنی سندرز» و «پرامیلا جایاپال»، دیگر نماینده مجلس آمریکا، در مطلبی برای روزنامه گاردین نوشته‌اند: پیش از همه گیری کرونا، 87 میلیون تن در آمریکا بیمه نشده یا از پوشش کافی بیمه بهره مند نبودند و بیش از 30 هزار تن سالانه به دلیل ناتوانی در مراجعه به پزشک در هنگام لزوم، جان خود را از دست می‌دادند.

بیش از نیم میلیون خانواده نیز سالانه به دلیل وام پزشکی اعلام ورشکستگی می‌کردند و از هر پنج آمریکایی، یک تن توانایی پرداخت هزینه داروهایی را که از سوی پزشک تجویز می‌شد، نداشت و چنین نظامی که بیمه در آن وابسته به شاغل بودن افراد است، از اغلب کشورهای صنعتی عقب افتاده است.

این وضعیت اما پیش از همه گیری کرونا بود و حالا شرایط بسیار وخیم‌تر شده است. حالا بیش از 26 میلیون تن در آمریکا شغل خود را از دست داده‌اند و با مشکلی روبه رو هستند که در میان کشورهای پیشرفته فقط در آمریکا وجود دارد. بیشتر آنان به دلیل وابستگی بیمه سلامت به وضعیت اشتغال، از بیمه بی بهره شده‌اند و در نتیجه تخمین زده می‌شود که تا 35 میلیون آمریکایی در میانه کرونا پوشش بیمه خود را از دست بدهند. افراد فاقد بیمه حالا از ورشکستگی تنها برای یک آزمایش کرونا هراس دارند و در بسیاری از موارد حتی توانایی مراجعه به پزشک یا بیمارستان را هم ندارند.

سندرز و جایاپال در این مطلب نظام سلامت فعلی آمریکا را نظامی پیچیده از نهادهای مستقل دانسته‌اند که تنها اشتراکشان حرص و طمع است: در چنین شرایطی که آمریکا با وخیم‌ترین بحران سلامتی خود در تاریخ معاصر روبه‌رو است و هزاران تن از پزشکان و کادر درمانی در حال ابتلا به کرونا هستند و برخی از آنان جان خود را از دست می‌دهند، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها بنا به دلایل مالی ناچار به اخراج هزاران تن از کارکنان درمانی شده‌اند که در حال حاضر بیشترین نیاز به آنان حس می‌شود.

نویسندگان این مقاله با تاکید بر اینکه شرایط فعلی در آمریکا بیش از پیش کاستی‌های نظام سلامت آن را نشان می‌دهد، این وضعیت را فرصتی مناسب برای درک لزوم پرداختن به اصلاح این نظام و تبدیل آن به نظامی کارآمدتر و عادلانه‌تر دانسته‌اند: با مشارکت جدی مردم در روندی سیاسی می‌توان در این اقدام پیروز شد و مردم باید در راستای تضمین بیمه درمانی برای همه انسان‌ها به عنوان حقی انسانی، با یکدیگر متحد شوند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها