کد خبر: 413290
|
۱۳۹۹/۰۳/۳۱ ۰۹:۱۹:۴۴
| |

ادامه اعتراضات آمریکا در سالگرد پایان برده داری

در شرایطی که تنش‌های مرتبط با نابرابری نژادی در ایالات متحده همچنان در جریان است میلیون‌ها تن در سراسر آمریکا در تظاهرات گسترده‌ای به مناسبت صد و پنجاه و پنجمین سال از پایان برده‌داری شرکت کردند.

ادامه اعتراضات آمریکا در سالگرد پایان برده داری
کد خبر: 413290
|
۱۳۹۹/۰۳/۳۱ ۰۹:۱۹:۴۴

اعتمادآنلاین| این تجمع به پایان برده‌داری در آمریکا در تاریخ 19 ژوئن 1865 مرتبط است. در آن روز، ژنرال گوردون گرنگر از ارتش ایالات موتلفه به گروهی از برده‌های سیاه‌پوست در گالوستون تگزاس گفت که جنگ داخلی 1861-1865 پایان یافته و آن‌ها براساس اعلامیه 1863 آبراهام لینکلن، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا آزاد هستند.

بزرگترین تجمع‌ها در خیابان‌های شیکاگو، اوکلند، نیویورک سیتی، واشنگتن دی‌سی، سیاتل،‌ سانفرانسیسکو و دیگر شهرها دیده شد. مردم شعار "عدالت اکنون"، "قدرت مردم" و "جورج فلوید" سر می‌دادند.

معترضان همچنین تصاویر و بنرهایی با تصاویر جورج فلوید در دست داشتند؛ سیاه‌پوستی آمریکایی که 25 مه با خشونت پلیسی سفیدپوست در ایالت مینه‌سوتا جان داد. بسیاری از معترضان هم بنر "زندگی سیاه‌پوستان مهم است" در دست داشتند. تجمعاتی به مناسبت این روز در 47 ایالت و واشنگتن دی‌سی برگزار شد.

برخی ایالت‌ها مانند ویرجینیا به تازگی تلاش کردند تا این روز را تعطیل رسمی اعلام کنند. بسیاری از شرکت‌های مهم آمریکایی شامل مسترکارت، تارگت، نیویورک تایمز، توییتر، اوبر، اسپاتیفای، نایک و لیگ فوتبال ملی هم این روز را برای کارمندانشان تعطیل می‌کنند. در همین حال ایالت نیویورک روز 19 ژوئن را که یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های تاریخ آمریکاست، به عنوان تعطیل رسمی در تقویم این ایالت اعلام کرد.

در روزهای گذشته، ترامپ یک دستور اجرایی را به امضا رساند که هدفش محدود کردن خشونت پلیس بود، در شرایطی که کنگره آمریکا بر سر لایحه جدید اصلاح نهادهای اجرای قانون به بن‌بست رسید.

19 ژوئن 1865 که به جونتینث (Juneteenth) شهرت یافته مصادف با روزی است که نیروهای دولت فدرال موفق شدند با تسلیم کردن ژنرال لی در تگزاس، رسما ممنوعیت برده‌داری را در سراسر آمریکا به اجرا در آوردند. گرچه دو سال و نیم پیش از این روز، یعنی در ژانویه سال 1863 ابراهام لینکلن پایان برده‌داری را اعلام کرده بود اما در چند ایالت جنوبی این کشور، از جمله تگزاس، نیروهای محلی از تن دادن به این قانون سر باز می‌زدند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها