سخنگوی وزارت خارجه چین مطرح کرد؛
بهانه جویی پمپئو برای اعمال فشار بر ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی مطبوعاتی از رویکرد اخیر آمریکا برای اعمال فشار در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران انتقاد کرد.
اعتمادآنلاین| هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت خارجه این کشور در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز جمعه در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره این دارد که اخیرا مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری مدعی شده است با اتمام مهلت تحریم تسلیحاتی ایران، چین خواهد توانست به ایران سلاح بفروشد ، توضیح داد: ما گزارش های اخیر را مورد توجه قرار داده ایم.
اظهارات پمپئو کاملا غیرمنطقی و ظاهرا بهانهای برای اعمال فشار بر شورای امنیت در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران است.
چونیینگ با گفتن این که آمریکای «غیرقابل اعتماد» پس از نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت و اتفاق نظر بین المللی و همچنین خروج یک جانبه از برجام از اجرای تعهداتش رویگردان شده است، مطرح کرد: ما امیدواریم آمریکا به جای پیش رفتن در مسیر اشتباه، به مسیر درست حفظ حرمت شورای امنیت سازمان ملل بازگشته و بر توافق هستهای ایران پایبند باشد.
او در ادامه گفت: چین همواره رویکردی آشکار و مسئولانه درباره صادرات تسلیحات داشته و سه اصل را در این زمینه رعایت کرده است: صادرات تسلیحات باید به اقدامات قانونی دفاعی کشور دریافت کننده کمک کند، نباید در صلح، امنیت و ثبات منطقه و جهان کارشکنی کند، نباید برای مداخله در امور داخلی کشور دریافت کننده به کار گرفته شود. چین بدون تخطی از تعهدات بین المللی از جمله قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، می تواند با هر کشوری که بخواهد همکاری عادی در زمینه تجارت تسلیحاتی انجام دهد و چنین همکاریای جای سرزنش ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در آخر افزود: آمریکا هیچ حقی ندارد چین را در این باره سرزنش کند. آمریکا زمانی که چین تازه وارد معاهده تجارت تسلیحاتی شده بود، آن را ترک کرد. رویکرد این دو کشور در برابر قوانین بین المللی آن قدر در تضاد است که بی نیاز از توصیف است.
بر اساس این گزارش، اظهارت سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پی این مطرح می شود که دولت آمریکا اخیرا با نزدیک شدن پایان تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، با ارائه پیش نویس قطعنامه ای برای تمدید این تحریم به شورای امنیت سازمان ملل در تلاش بوده است حمایت کشورهای عضو شورا را برای تمدید این تحریم جلب کند.
دولت آمریکا علیرغم این که در سال 2018 از توافق هسته ای خارج شده، تهدید کرده است که اگر این قطعنامه تصویب نشود، با به کارگیری ابزارهای بازگردانی تحریم ها در توافق هسته ای و قطعنامه مرتبط با آن در شورای امنیت، تمام تحریم های سازمان ملل علیه ایران را دوباره اعمال خواهد کرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید