کارشناس مسایل سیاسی افغانستان:
مذاکرات بینالافغانی نتیجهای نخواهد داشت
کارشناس مسایل سیاسی افغانستان گفت: مذاکرات بینالافغانی به زودی آغاز نخواهد شد و اگر آغاز هم شود نتیجهای را در بر نخواهد داشت.
اعتمادآنلاین| احمد سعیدی، کارشناس مسایل سیاسی افغانستان گفت: طالبان دل خوش به این هستند که پس از خروج نیروهای امریکایی نیازی نیست قدرت را با کسی شریک بسازند، آنها می خواهند امارت اسلامی را برپا کنند.
کارشناس مسایل سیاسی اظهار کرد: این بازی (مذاکرات صلح) ابعاد مختلفی دارد به همین دلیل صلح امکانپذیر نیست و باور کردن به آن حرکتی بچهگانه است.
وی افزود: تا زمانی که جنگهای نیابتی در افغانستان نتیجهای نداشته باشد نمیتوان به صلح واقعی امیدوار بود.
سعیدی با بیان اینکه طالبان پیرامون روند صلح امتیازهایی را به دست آورده و اکنون توپ در میدان این گروه است، بیان داشت: اکثر کشورها طالبان را به عنوان امارت اسلامی به رسمیت شناخته اند، اعضای طالبان که در لیست سیاه بوده اند از این لیست خارج شده اند.
این کارشناس مسایل سیاسی گفت: از سویی اکثر کشورها در افغانستان به فکر منافع خود هستند اگر طالبان بتوانند منافع این کشورها را تضمین کنند هیچ مشکلی با زیر پا گذاشتن ارزشهای حقوقی مردم افغانستان ندارند.
وی تصریح کرد: این بازیهایی که امریکا یا کشورها دیگر مدعی آن هستند در مورد حقوق زن و یا حقوق بشر بازیهای دیپلماتیک یا بازیهای لفاظی است. آزادی 5000 زندانی طالبان از بند حکومت را آمریکا یا زلمی خلیلزاد به طالبان وعده کرده است و حکومت افغانستان در این زمینه هیچ تعهدی ندارد.
سعیدی با اشاره به انتخابات آمریکا بیان داشت: زلمی خلیلزاد و امریکاییها می خواهند که تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا که ترامپ رئیسجمهور فعلی این کشور کاندیدای آن خواهد بود، مذاکرات صلح دوام کند تا در اذهان عمومی امریکا این موضوع جلوه کند که مذاکرات صلح افغانستان آغاز شده و به زودی نتیجه مطلوب دست می دهد تا دونالد ترامپ بتواند پیروز انتخابات بعدی ایالات متحده باشد.
مذاکرات بینالافغانی حتی در صورت شروع شدن، نتیجهای نخواهد داشت
احمد سعیدی در بخش دیگر سخنانش گفت: مذاکرات بینالافغانی به زودی آغاز نخواهد شد و اگر آغاز هم شود نتیجه ای را در بر نخواهد داشت.
وی افزود: اشرف غنی خیلی علاقه مند به مصالحه نیست و می خواهد اگر طالبان و دولت برای تطبیق صلح تسلیم شوند یک چوکی عادی ریاست را به رئیس جمهور غنی بسپارند. اشرف غنی مایل است که مذاکرات حد اقل 5 سال دوام کند تا دوره حکومت وی تمام شود.
این کارشناس سیاسی در ارتباط با کشورهای منطقه بیان داشت: منافع کشورهای منطقه حقشان است، البته درصورتی که بر منافع ملی افغانستان ضربه وارد نکند. بدون شک امریکا طالبان خود را دارد، پاکستان طالب خود را دارد روسیه طالب خود را دارد ایران نیز نگرانیهای خود را دارد، منکر هم کسی از این مسئله شده نمی تواند.
وی در پایان گفت: حتی جمهوری اسلامی ایران هم به این باور است که طالب یک واقعیت است و باید در قدرت سهم فعال داشته باشد اما تضادهایی بین کشورهای قدرتمند منطقه و فرامنطقه به خاطر مصالحه وجود دارد که آتش جنگ را شعله ورتر می سازد.
منبع: شفقنا
دیدگاه تان را بنویسید