کد خبر: 422947
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۹ ۱۵:۲۹:۵۹
| |

پاکستان از انبوه تسلیحاتی در هند ابراز نگرانی کرد

پاکستان در واکنش به معامله‌های نظامی و دفاعی همسایه شرقی خود هند، افزایش ورود تسلیحات پیشرفته و خطرناک را نگران کننده و موجب بی‌ثباتی منطقه جنوب آسیا توصیف کرده و نسبت به تشدید رقابت‌های تسلیحاتی هشدار داد.

پاکستان از انبوه تسلیحاتی در هند ابراز نگرانی کرد
کد خبر: 422947
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۹ ۱۵:۲۹:۵۹

اعتمادآنلاین| به نقل از وزارت امور خارجه پاکستان، سخنگوی این وزارتخانه روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود در اسلام‌آباد از آنچه خطرات ناشی از وجود انبوه تسلیحاتی در هند و آثار منفی آن بر ثبات راهبردی در جنوب آسیا خواند، ابراز نگرانی کرد.

«عایشه فاروقی» افزود: پاکستان گزارش‌های مربوط به معامله نظامی هند با فرانسه برای خرید جنگنده‌های رافال را مشاهده کرده، که به گفته برخی از مقامات ارشد هندی و چندین نشریه بین المللی، این جنگنده‌ها دارای سیستم‌های دوگانه‌ای بوده که قادر به حمل سلاح هسته‌ای و یا سکوی شلیک آن نیز است.

وی دهلی‌نو را به ادامه گسترش و نوسازی زرادخانه‌های اتمی، تشدید رقابت تسلیحاتی در جنوب آسیا، هسته‌ای کردن اقیانوس هند و تقویت آمادگی زرادخانه‌های این کشور از طریق اقداماتی همچون سیستم‌های جدید موشکی متهم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با اشاره به آنچه که وی انبوه‌سازی تجهیزات نظامی توسط هند فراتر از نیازهای واقعی امنیتی این کشور خواند، افزود: طبق اعلام موسسات تحقیقاتی و معتبر بین المللی، هند دومین وارد کننده بزرگ اسلحه در جهان است.

وی اظهار داشت: انتقال سیستم‌های پیشرفته و تسلیحات خطرناک که برخی از آن قابلیت تبدیل شدن به سکوی پرتاب سلاح‌های هسته‌ای دارد، به جنوب آسیا تعهد تامین کنندگان بین المللی به قراردادهای منع گسترش تسلیحات هسته‌ای را زیر سوال می‌برد.

فاروقی تاکید کرد: پاکستان همچنان برای همفکری و مشارکت در ابتکارات مدیریت بحران، کاهش ریسک و محدودیت استراتژیک آماده است اما به رغم مخالف هرگونه رقابت تسلیحاتی در جنوب آسیا، ما از تحولات پیش رو غافل نیستیم و از توانایی خود برای خنثی کردن هرگونه اقدام تهاجم خارجی اطمینان داریم.

پنج فروند جت جنگنده رافال ساخت فرانسه که هند آنها را سفارش داده بود، بعد از ظهر چهارشنبه 29 ژوئیه (8 مرداد) در پایگاه هوایی آمبالا در شمال هند فرود آمدند.

بر اساس قرارداد هند و فرانسه، قرار است که این جنگنده‌ها تا پایان سال 2022 به هند تحویل داده شوند.

هند در مجموع 36 فروند از این نوع هواپیمای جنگی به ارزش 8 میلیارد یورو را به فرانسه سفارش داده و با ورود 5 فروند از آنها، این نخستین بار طی 23 سال گذشته است که جنگنده‌های وارداتی به اسکادران شماره 17 نیروی هوایی ارتش این کشور موسوم به «پیکان‌های زرین» افزوده می‌شود.

آخرین مورد واردات هواپیمای جنگی در هند به ژوئن 1997 برمی‌گردد، زمانی که جنگنده‌های سوخو 30 خریداری شده از روسیه به ارتش هند پیوستند.

پاکستان و هند هر از گاهی علاوه بر آزمایش موشک‌های مختلف با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای، تجهیزات جدید دفاعی و نظامی را رونمایی می‌کنند.

رویارویی نظامی پاکستان و هند در بهمن‌ماه 1397 و الحاق منطقه جامو و کشمیر توسط دهلی‌نو، روابط دو کشور هسته‌ای شبه‌قاره را وارد بحران کرد و تا امروز سطح تنش‌های پاکستان و هند کاهش نیافته است.

فرمانده ارتش پاکستان روز گذشته در مراسم الحاق تانک فوق پیشرفته «الخالد-1» به یگان زرهی این کشور با اشاره تلویحی به رقیب دیرینه این کشور، هند هشدار داد: هرگونه اقدامات تحریک آمیز علیه پاکستان با پاسخ و عکس العمل کوبنده این کشور مواجه خواهد شد.

براساس تازه‌ترین گزارش کارزار بین المللی نابودی سلاح‌های هسته‌ای درباره تخمین هزینه‌های جهانی هسته‌ای، پاکستان و هند دو رقیب سنتی شبه قاره در میان 9 کشوری قرار گرفتند که سال گذشته میلادی بیشتری هزینه‌ها را در نگهداری و ساخت تسلیحات اتمی انجام دادند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها