کد خبر: 423787
|
۱۳۹۹/۰۵/۱۳ ۱۲:۵۶:۳۷
| |

جنگ پاک؛ چارچوب فراموش‌شده ترامپ در تقابل با ایران

قدرت ایران در پاسخ دادن به هر تجاوزی از سوی ایالات متحده در سطوح عملیات امنیتی و حملات سایبری را نشان داد و براساس اصل مقابله به مثل، این امر در سطح جهانی نیز توجیه دارد و قسمتی از جنگ پاک است است، احتمالا در روز‌های آینده شاهد ادامه مقابله ایران با دشمن آمریکایی خواهیم بود.

جنگ پاک؛ چارچوب فراموش‌شده ترامپ در تقابل با ایران
کد خبر: 423787
|
۱۳۹۹/۰۵/۱۳ ۱۲:۵۶:۳۷

اعتمادآنلاین| هشام صفا در المیادین نوشت: در رابطه با حادثه تعرض آمریکا به هواپیمای مسافربری ماهان ایران، باید تاکید کنیم که این عملیات در وهله اول بعنوان پیام واضح و رسمی برای طرف ایرانی است، که دربردارنده دلایل عمیقی است.

در ادامه این مطلب آمده است: اینکه ترامپ در آغاز سال جاری تهدید کرد در صورتی که ایران عملیاتی در واکنش به ترور سردار سلیمانی انجام دهد، 52 مکان فرهنگی در ایران را هدف می‌گیرد و اینکه چند ماه بعد، نیرو‌های آمریکایی متعرض هواپیمای مسافربری ایران شدند، نشان می‌دهد رئیس جمهور ایالات متحده از سیاست جنگ پاک پیروی نمی‌کند و جنگ مد نظر او در صورت وقوع، خارج از محدودیت‌های مشخص شده در نظام امنیت بین المللی خواهد بود.

این در حالی است که همزمان با تلاش دولت جدید عراق برای کاستن از قدرت حشد الشعبی و واگذاری پایگاه‌های آن به ارتش عراق، سلسله عملیاتی انجام شد که هدف از آن، تهدید واضحی برای آمریکا بود، مبنی بر اینکه خروج نیرو‌های آن از عراق ضروری است.

در این شرایط بود که طرف آمریکایی احساس کرد باید قدرت خود در عراق را بازیافته و اشتیاق ایران برای اخراج نیرو‌های امریکایی از خاک عراق را سرکوب کند، تا به این شکل، اولا هیبت ایالات متحده را حفظ کند و ثانیا حدود درگیری در مرحله آینده را مشخص کند، که از دو نقطه واضح عبور می‌کند: یعنی التنف و القنیطره.

زبان قدرت از زبان دیپلماسی رساتر است. نیروگاه‌های نطنز در جریان یک عملیات خرابکارانه امنیتی هدف گرفته شد و چه بسا هدف از آن، نشان دادن دامنه استراتژی بود که آمریکا در منطقه از آن برخوردار است و می‌تواند بعنوان یک قدرت بزرگ، جنگ را به داخل عمق ایران بکشاند.

این عملیات دربردارنده پیامی بود با این مضمون که ارتش آمریکا اگر بخواهد می‌تواند عقب نشینی اش از عراق را با قدرت خود پوشش دهد و همچنین قادر است حد و مرز میدان جنگ و قواعد درگیری را ترسیم کند.

این بار، درگیری ایران و آمریکا یک برچسب جدید دارد: «جنگ سایبری»، چرا که طرف ایرانی اذعان کرده که در معرض هزاران حمله سایبری قرار گرفته است، این در حالی است که آمریکا در رابطه با آتش سوزی‌هایی که در چند ایالت آن اتفاق افتاده، سرگردان است و تنها به این مطلب اشاره کرد که ممکن است چین و نه ایران، دست به اقدامات خرابکارانه‌ای در چارچوب این آتش سوزی‌ها زده باشند.

در مجموع، هر اتفاقی بیفتد، بعید است که طرف ایرانی از خواسته خود مبنی بر اخراج نیرو‌های آمریکایی از منطقه کوتاه بیاید.

به فرض موفقیت آمریکا در وارد آوردن فشار‌های نظامی غیر عادی و به دور از اخلاق به ایران، احتمالا ایالات متحده به دنبال خروج آبرومندانه خود از عراق خواهد بود.

روز‌های گذشته، قدرت ایران در پاسخ دادن به هر تجاوزی از سوی ایالات متحده در سطوح عملیات امنیتی و حملات سایبری را نشان داد و براساس اصل مقابله به مثل، این امر در سطح جهانی نیز توجیه دارد و قسمتی از جنگ پاک است است، همانطور که در وجدان اسلامی ملت ایران است که «هر کس به شما تجاوز کرد را به همان گونه پاسخ دهید». احتمالا در روز‌های آینده شاهد ادامه مقابله ایران با دشمن آمریکایی خواهیم بود، تا زمانی که اخراج کامل نیرو‌های آمریکایی محقق شود.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها