کد خبر: 431040
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۶ ۱۵:۳۷:۵۰
| |

علت شتابزدگی امارات برای عادی سازی روابط با اسرائیل چه بود؟

التمیمی می گوید «ابوظبی وارد رقابت شد، هر چند که بخشی از آن پنهان بود. علاوه بر اینکه رقابتی بین بن سلمان و بن زاید در خصوص پرونده‌های متعددی وجود دارد و بن زاید مایل به فروپاشی عربستان است. همین عوامل همگی امارات را بر آن داشت تا به تقویت جایگاه منطقه‌ای خود به صورت جدی فکر کند، به این ترتیب که روابط مستحکمی با اسرائیل برقرار کند، تا به مصونیتی دست یابد».

علت شتابزدگی امارات برای عادی سازی روابط با اسرائیل چه بود؟
کد خبر: 431040
|
۱۳۹۹/۰۶/۱۶ ۱۵:۳۷:۵۰

اعتمادآنلاین| یوسف حمود در الخلیج آنلاین نوشت: با وجود گذشت تنها چند روز از اعلام عادی سازی روابط بین امارات و اسرائیل، امارات شتاب عجیبی برای برقراری ارتباط با اسرائیل دارد، گویی که می‌خواهد آنچه پیش از این از دست داده را جبران کند و در این میان، هیچ توجهی به نارضایتی عربی و اسلامی ندارد.

در ادامه این مطلب آمده است: امارات برای برداشتن گام‌هایی به سمت عادی سازی به سرعت عمل می‌کند، نشست‌ها با مسئولان تل آویو متوقف نمی‌شود و دیدار‌ها ادامه دارد. اما مسئولان اماراتی هیچ گونه احساس شرمندگی از دیدار با مسئولان اسرائیلی ندارند و حتی مسئولان رژیم اشغالگر با استقبال اماراتی‌ها مواجه می‌شوند.

یاسین التمیمی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی یمنی معتقد است که سراسیمگی امارات برای سرعت بخشیدن به عادی سازی با اسرائیل، نتیجه سال‌ها روابط سری است که یکی از ثمره‌های تلاش‌های امارات برای تحکیم روابط با غرب و امریکاست.

به گفته التمیمی، ابوظبی و حاکم ان، محمد بن زاید، معتقدند دولت عبری کلید مهمی برای روابط مستحکم‌تر آن‌ها با ایالات متحده است. ضمن انکه اماراتی‌ها به این شکل به دنبال ایفای نقش یک رقیب منطقه‌ای برای عربستان هستند.

التمیمی در گفتگو با الخلیج انلاین تصریح کرد که امارات در سال‌های گذشته در جریان درگیری‌ها از ظرفیت خود فراتر رفته و مأموریت سرکوب بهار عربی را بر عهده گرفته، به همین دلیل، گرفتار یک انزوای منطقه‌ای شده است.

وی افزود: «ابوظبی وارد رقابت شد، هر چند که بخشی از آن پنهان بود. علاوه بر اینکه رقابتی بین بن سلمان و بن زاید در خصوص پرونده‌های متعددی وجود دارد و بن زاید مایل به فروپاشی عربستان است. همین عوامل همگی امارات را بر آن داشت تا به تقویت جایگاه منطقه‌ای خود به صورت جدی فکر کند، به این ترتیب که روابط مستحکمی با اسرائیل برقرار کند، تا به مصونیتی دست یابد».

التمیمی تاکید کرد که امارات دیگر به اجماع عربی توجهی ندارد، بلکه تمام اهتمامش صرف برقراری رابطه با اسرائیل است و در این راستا، مواضعی خارج از اجماع عربی نیز اتخاذ می‌کند، ضمن آنکه نتایج انتخابات آمریکا را در نظر دارد. امارات و عربستان به دلیل نقشی که در لیبی و یمن و در روابط خود با ایران ایفا می‌کنند، در صورت پیروزی دموکرات‌ها و بازگشت روابط بین ایران و آمریکا، با یک تنگنا مواجه می‌شوند، بویژه آنکه این مساله بر نقش جغرافیایی سیاسی آن‌ها در منطقه تاثیر دارد.

این تحلیلگر سیاسی اضافه کرد: بنابراین، انگیزه شتاب امارات برای عادی سازی روابط با اسرائیل، دست یابی به مصونیتی از جانب آن است، بدون آنکه به محیط عربی و منطقه‌ای و دیدگاه امت عرب نسبت به این مساله توجهی داشته باشد.

در طول سال‌های اخیر، شاهد نوعی رقابت بین برخی دولت‌های عربی خلیج فارس و در مقدمه آنها، امارات، برای عادی سازی روابط با اسرائیل، به صورت رسمی و علنی بوده ایم. مساله جالب توجه در سه سال گذشته، سرعت گرفتن روند عملیات عادی سازی از طریق سفر‌ها و نشست‌های متعدد بین دولت‌های عربی و اسرائیلی است که ملت‌های منطقه آن را اشغالگر قدس می‌خوانند.

در میان این عملیات عادی سازی، سفر‌های سری بود که نخست وزیر اسرائیل به امارات داشت. همچنانکه در بعد نظامی، ارتش امارات در رزمایش‌های نظامی مشترکی با نیرو‌های هوایی پاکستان، اسپانیا و اسرائیل، در ایالت نوادا در آمریکا، در سال 2016، شرکت داشت. علاوه بر اینکه در اکتوبر 2018، دولت امارات به ورزشکاران اسرائیلی اجازه حضور و بالا بردن پرچم کشورشان در جریان مسابقات قهرمانی جودو که به میزبانی ابوظبی برگزار شد را داد و در ادامه، سرود اسرائیل نیز در ابوظبی شنیده شد.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها