کد خبر: 436665
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۲ ۱۲:۳۵:۳۹
| |

ارمنستان از ساقط کردن 3 جت آذری خبر داد

درگیری‌های شدید مرزی همچنان میان باکو و ایروان ادامه دارد و در آخرین تحولات، آذربایجان صبح امروز به بمباران مرکز جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی ادامه داد و ارمنستان از ساقط کردن 3 جت طرف آذری خبر داد.

ارمنستان از ساقط کردن 3 جت آذری خبر داد
کد خبر: 436665
|
۱۳۹۹/۰۷/۱۲ ۱۲:۳۵:۳۹

اعتمادآنلاین| وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد امروز شنبه، 3 جت آذربایجان در ادامه درگیری‌های شدید در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی ساقط شده است.

شوشان استپانیان سخنگوی این وزارتخانه تشریح کرد: حدود ساعت 08:25 (به وقت محلی) یک هواپیمای دشمن در جهت جنوبی مورد اصابت قرار گرفت. حدود ساعت 08:46 دو جت دیگر در خط مقدم قره‌باغ کوهستانی هدف قرار گرفت.

وی افزود: در همین حال درگیری شدید و مداوم در شمال و جنوب خط تماس ادامه دارد. دشمن نیروهای زیادی را در جناح‌ها مستقر و حمله را آغاز کرد. یگان‌های ارتش ارمنستان پیشروی دشمن را سرکوب و به آن‌ها خسارات سنگینی وارد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع آذربایجان در واکنش، اظهارات طرف ارمنستانی درباره ساقط شدن 3 جت خود را تکذیب کرد و گفت: ما یک بار دیگر اعلام می‌کنیم که حتی یک هواپیمای جنگنده نیروی هوایی آذربایجان سرنگون نشده است.

همچنین خبرنگار خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داده امروز صبح صدای گلوله‌باران از استپاناکرت مرکز جمهوری خودخوانده آرتساخ (قره‌باغ کوهستانی) شنیده شده است. به گفته او صدای انفجارها از حومه این شهر شنیده می‌شود. هنوز جزئیات بیشتری در این خصوص گزارش نشده است.

ارمنستان و جمهوری خودخوانده آرتساخ که بیشتر بخش‌های قره‌باغ کوهستانی را تحت کنترل دارد، حملات به استپاناکرت را تایید کرده و هر دو حکومت نظامی و بسیج نیرو اعلام کرده‌اند. آرائیک هارطونیان، رئیس منطقه قره‌باغ کوهستانی امروز شنبه اعلام کرد با نیروهای ویژه به خط مقدم خواهد رفت.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان هم در ادامه ادعاها درباره مشارکت شبه‌نظامیان از منطقه غرب آسیا، گفته مدارکی دارد که ثابت می‌کند طرف ارمنستانی این شبه‌نظامیان را برای حضور در درگیری‌ها استخدام کرده است.

او به شبکه الجزیره گفت: آن‌ها (ارمنستان) افراد را از خاورمیانه استخدام می‌کنند و ما مدارکی داریم که ثابت می‌کند اصلیت آن‌ها ارمنستانی نیست. بهرحال فرقی نمی‌کند که آن‌ها اصالتاً ارمنستانی هستند یا خیر. اگر کسی به عنوان مزدور برای جنگ وارد شود، باید در سطح بین‌المللی با آن برخورد شود. ما اطلاعاتی (در این زمینه) از جمله ویدئوها بر روی اینترنت داریم. افراد از خاورمیانه در کنار سربازان ارمنستانی قرار می‌گیرند و لباس فرم آن‌ها را به تن و پرچم این کشور را همراه دارند. آن‌ها باید به این دلیل مسئول شناخته شوند.

علی‌اف در ادامه گفت درگیری قره‌باغ کوهستانی باید اکنون حل شود و باکو نمی‌تواند 30 سال دیگر برای حل آن منتظر بماند.

روز جمعه هم آرتسرون هونیسیان سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان مستقر در ایروان در صفحه فیس‌بوک خود از حمله آذربایجان به مرکز جمهوری خودخوانده آرتساخ خبر داده و نوشته بود: «در بین جمعیت غیرنظامیان (شهر) افراد زخمی زیادی وجود دارد و زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب دیده است.»

مرکز اطلاع‌رسانی دولت ارمنستان امروز شنبه درباره این حمله گفت: بنابر اطلاعات اولیه در نتیجه بمباران استپاناکرت در عصر (جمعه) 4 نفر زخمی شدند و یک نفر کشته شد. به علاوه، 2 ساختمان مسکونی به شدت آسیب دید.

با شدت گرفتن دور جدید تنش‌های نظامی بین آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی، ایروان از آمادگی خود برای همکاری جهت آتش‌بس خبر داده است.

وزارت خارجه ارمنستان روز جمعه اعلام کرد که برای تعامل با سازمان همکاری‌های امنیتی اروپا (OSCE) جهت برقراری مجدد آتش‌بس در منطقه قره‌باغ آمادگی دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دستیار امور خارجی رئیس‌جمهور آذربایجان در واکنش، روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: اگر ارمنستان به دنبال آتش‌بس است، باید نیروهایش را از منطقه قره‌باغ کوهستانی خارج کند. ارمنستان باید به اشغال خود پایان دهد. دیگر کافی است.

دور جدید درگیری‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ از بامداد ششم مهرماه آغاز شد. جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال 1992 به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها