تجمع صدهزار نفری در ماه دوم اعتراضات بلاروس
دهها هزار تن روز یکشنبه در بخش مرکزی مینسک، پایتخت بلاروس تظاهرات کردند و از مقامات خواستند زندانیان سیاسی را آزاد کنند. پلیس بلاروس در واکنش به این تجمع، معترضان را با آب پرفشار سرکوب کرد.
اعتمادآنلاین| به نقل از خبرگزاری رویترز، این تظاهرات تازهترین مورد در مجموعهای از تجمعات در بلاروس از انتخابات 9 اوت (19 مرداد) است که در آن الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس مدعی پیروزی قاطع شد. رقبای او گفتند در انتخاباتی که برای ششمین مرتبه لوکاشنکو را به قدرت رساند، تقلب شده است.
"نکستا"، کانال خبری اپوزیسیون بلاروس در اپلیکیشن پیامرسانی تلگرام اعلام کرد بیش از 100 هزار تن در مینسک تجمع کردهاند.
تصاویر و ویدیوهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان داد این جمعیت که پرچمهای سفید با نوار قرمز را که به سمبل مخالفان بلاروس تبدیل شده، تکان میدادند، با طنین درام در امتداد مراکز بازداشت رژه میرفتند.
جمعیت تظاهرکنندگان جنب دیوارهای مرکز بازداشت "اوکرستینا"، جایی که گمان میشود برخی معترضان و مخالفان لوکاشنکو نگهداری میشوند، شعار میدادند "آنها را بیرون بیاورید."
لوکاشنکو در حال دست و پنجه نرم کردن برای مهار تقریباً دو ماه اعتراضات خیابانی است که بزرگترین چالش را در حکومت 26 ساله او رقم زده است. بیش از 13 هزار تن دستگیر شده و برخی هم بعدتر آزاد شدهاند، در حالی که چهرههای اصلی مخالفان زندانی یا تبعید شدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری اینترفکس و ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، پلیس بلاروس روز یکشنبه از ماشینهای آبپاشی که بر روی خودروهای زرهپوش پلیس قرار گرفته بودند، استفاده کرد تا معترضان را پراکنده کند و گروهی از آنها را نیز دستگیر کرد.
افراد مسلح پلیس با کلاههای سیاه و باتوم در دست، خیابانهای بخش مرکزی مینسک را محاصره کردند، در حالی که برخی ایستگاههای مترو نیز در این شهر موقتاً درهای خود را به روی مسافران بستند.
مقامات موقتاً دستور کند شدن سرعت اینترنت را دادند که اواخر روز یکشنبه به حالت عادی بازگشت.
کانالهای تلگرامی، اصلیترین وسیله ارتباطات و پخش عکسها و ویدیوهای اعتراضات، از شهروندان مینسک خواست در صورتی که معترضان در نزدیکی آنها رژه رفتند، شبکههای وایفای خود را از حالت قفل دربیاورند.
روز یکشنبه دیگر شهرهای بلاروس نیز شاهد تجمعاتی علیه لوکاشنکو بود.
بحران سیاسی در بلاروس باعث پیامدهای گستردهای برای مینسک و متحدش مسکو شده است. اتحادیه اروپا و آمریکا تحریمهایی را بر مقامات ارشد بلاروسی اعمال کرده، اما از لوکاشنکو چشمپوشی کردهاند.
این بحران همچنین امکان تحریمهای بیشتر علیه مسکو، در صورت کمک به لوکاشنکو، را به همراه آورده است. روبل روسیه در حال حاضر با افت چشمگیری مواجه شده است.
لوکاشنکو تقلب انتخاباتی را رد میکند و تحلیف خود را اواخر سپتامبر در مراسمی که بدون اعلام قبلی برگزار شد، انجام داد. این موضوع باعث اعتراضات بیشتر و محکومیت از سوی اتحادیه اروپا، آمریکا و بریتانیا شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید