کد خبر: 441325
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۸ ۱۰:۰۰:۰۰
| |

«اعتمادآنلاین» بررسی می‌کند:

انتخابات آمریکا| در صورت پیروزی بایدن چه روابطی بین واشینگتن و تل‌آویو حکمفرما می‌شود؟

در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و حضور معاون باراک اوباما در کاخ سفید، چه نوع روابطی بین اسرائیل و دولت آمریکا شکل خواهد گرفت؟

انتخابات آمریکا| در صورت پیروزی بایدن چه روابطی بین واشینگتن و تل‌آویو حکمفرما می‌شود؟
کد خبر: 441325
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۸ ۱۰:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین| سید عماد حسینی- در صورت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و حضور معاون باراک اوباما در کاخ سفید، چه نوع روابطی بین اسرائیل و دولت آمریکا شکل خواهد گرفت؟

این پرسش ذهن بسیاری از صاحب‌نظران اسرائیلی را هم درگیر کرده است؛ پروفسور ایتان گالبوع در مقاله‌ای که چند روز پیش در روزنامه عبری‌زبان معاریو منتشر شد به ابعاد این روابط در صورت تغییر و تحول در کاخ سفید پرداخت و تلاش کرد به این دغدغه جامعه صهیونیستی پاسخ دهد.

او از همان ابتدا اعتراف می‌کند شانس جو بایدن نامزد دموکرات‌ها تا لحظه نوشتن یادداشت از دونالد ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید بیشتر است، حال در چنین شرایطی دولت بایدن چه نوع تعاملی با اسرائیل خواهد داشت؟ و در مقابل اسرائیل باید با واشینگتن چه نوع تعاملی برقرار کند؟

در ادامه این یادداشت آمده است: بایدن به مدت هشت سال معاون اوباما بود و پیش‌بینی می‌شود شاخصه‌هایی از سیاست‌های اوباما در دولت او هم وجود داشته باشد، از طرفی او برای اتخاذ تصمیمات و پیاده‌سازی روش خاص خود نیز آزادی عمل خواهد داشت.

به اعتقاد این تحلیلگر اسرائیلی، بایدن در سال اول زمامداری‌اش تمامی توجه خود را به مسائل داخلی معطوف و تلاش خواهد کرد با بحران بهداشتی درمانی کرونا و تبعات اقتصادی آن در کنار بحران نژادی حاکم بر این کشور مقابله کند. و در این زمینه صرفاً مسائل بسیار اضطراری برای امنیت ایالات متحده را در بخش سیاست خارجی مد نظر قرار می‌دهد.

با این حال 2 عامل دیگر هم در نوع تعامل بایدن با اسرائیل نقش بسزایی خواهند داشت؛ اول نوع تقسیم کرسی‌ها در کنگره و مواضع جناح تندرو حزب دموکرات‌ها که می‌توانند در این روند سرنوشت‌ساز باشند.

دموکرات‌ها همچنان مجلس نمایندگان را در اختیار خود خواهند داشت و این احتمال نیز وجود دارد که مجلس سنا نیز به تسخیر آنها درآید تا جمهوری‌خواهان از این مکان هم بیرون رانده شوند.

در صورت تحقق این سناریو و قبضه شدن کامل کاخ سفید و کنگره به دست دموکرات‌ها، جو بایدن فضای مانور پهناوری برای پیشبرد سیاست‌هایش به گونه‌ای که تمایل دارد، بدون وجود مخالفتی از سوی قوه مقننه، خواهد داشت.

حال در چنین شرایطی باید دید جناح تندرو دموکرات‌ها که رهبری آن بر عهده برنی سندرز و الیزابت وارن 2 سناتور مخالف اسرائیل است در تقسیم کرسی‌های دولت بایدن چه سهمی کسب خواهند کرد؛ هرچند به طور حتم پست‌های عالیرتبه‌ای را از آن خود خواهند کرد، اما هنوز مشخص نیست که بتوانند مراکزی در امور خارجه یا امنیت ملی به دست آورند.

این پروفسور اسرائیلی پیش‌بینی کرد بایدن سفارت آمریکا را از قدس به تل‌آویو بازنخواهد گرداند، اما یک کنسولگری آمریکایی برای فلسطینیان در شرق قدس تاسیس خواهد کرد و دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین در واشینگتن را- که ترامپ تعطیلش کرده بود- مجدداً خواهد گشود.

او گرچه چنان‌که تندروها می‌خواهند از کمک‌های آمریکا به اسرائیل برای فشار بر تل‌آویو استفاده نخواهد کرد، اما کمک به تشکیلات خودگردان فلسطین و آژانس بین‌المللی امدادرسانی فلسطینی را از سر خواهد گرفت.

به زعم گالبوع، طی سال‌های حضور اوباما در کاخ سفید شکاف قابل توجهی بین اسرائیل و دموکرات‌ها به وجود آمد. حال در این شرایط اسرائیل نیاز دارد تا این شکاف کمرنگ شود و این امر مستلزم تغییر در رفتار نتاهیاهو است، در مقابل این امیدواری وجود دارد که بایدن هم این تغییر رویه را بپذیرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها