پاول کراشنیکوف:
پوتین لایحه تشکیل شورای فدراسیون را به دوما تقدیم کرده است
رئیس جمهور روسیه لایحهای را درخصوص تشکیل شورای فدراسیون (مجلس علیا) به دوما تقدیم کرده که امتیازی را برای رئیس جمهور جهت انتصاب سناتورهای مادامالعمر در نظر میگیرد و روشی را برای روسای جمهور سابق روسیه برای بدست آوردن این جایگاه معرفی میکند.
اعتمادآنلاین| به نقل از خبرگزاری تاس، پاول کراشنیکوف، رئیس کمیته توسعه و قانونگذاری دوما گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بسته دیگری از لایحهها را با هدف اجرای مفاد اصلاح شده قانون اساسی به دوما تقدیم کرد.
وی افزود: نسخه جدید این قانون درخصوص روند تشکیل شورای فدراسیون در امتداد متممهای قانون "وضعیت عضو شورای فدراسیون و وضعیت معاون دومای مجلس فدرال فدراسیون روسیه" تدوین شده است.
سرویس مطبوعاتی کمیته توسعه و قانونگذاری دوما گفت: علاوه بر نمایندگان قوه مقننه و مجریه، روسای جمهور سابق روسیه نیز قرار است وارد شورای فدراسیون شوند و در کنار 30 نماینده فدراسیون روسیه که توسط رئیس جمهور منصوب میشوند به سناتورهای مادامالعمر تبدیل میشوند و از این تعداد نماینده تنها هفت تن از آنها مادامالعمر خواهند بود.
این لایحه تاکید دارد که سناتورها که نمایندگان فدراسیون روسیه هستند با حکم ریاست جمهوری برای یک دوره شش ساله یا مادامالعمر منصوب میشوند. رئیس جمهور نمیتواند بیش از هفت سناتور مادامالعمر انتخاب کند. انتصاب سناتورها یکی از امتیازهای ریاست جمهوری است اما یک وظیفه محسوب نمیشود به همین خاطر میتواند از آن هر زمانی استفاده کند.
الزامات برای روسای جمهور سابق در بند مجزایی در نظر گرفته شده است. رئیس جمهور روسیه که دوره تصدیاش به پایان رسیده، از زمانی که درخواست خود را با تمامی اسناد و مدارک لازم که ضمیمه پرونده شده به شورای فدراسیون ارسال کند، جایگاه یک سناتور را بدست میآورد. این درخواست ظرف سه ماه پس از خروج رئیس جمهور از دفتر ریاست جمهوری ارائه خواهد شد. به علاوه، رئیس جمهوری که دوره تصدیاش پیش از تصویب این لایحه پایان یافته باشد، درخواست خود را ظرف سه ماه از زمان به اجرا درآمدن این قانون ارائه میکند.
براساس این لایحه، فردی میتواند عضو شورای روسیه شود که بالای 30 سال سن داشته باشد، از شهرت خوبی برخوردار باشد، ساکن دائمی روسیه باشد و شهروند هیچ کشور خارجی دیگری نباشد و اجازه سکونت دائمی در هیچ کشور خارجی دیگری نداشته باشد.
افرادی که به جرائم متوسط محکوم شدهاند، واجد شرایط برای این سمت نیستند. این در حالی است که قانون کنونی تنها به جرائم جدی یا بسیار جدی اشاره دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید