کد خبر: 447771
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۵ ۱۰:۴۱:۱۹
| |

عربستان آماده اقدامات احتمالی دولت بایدن در منطقه می شود

العرب، نزدیک به ریاض نوشت: عربستان سعودی به سرعت وارد مانوری شده است تا قدرت خود را نمایان کند و این مهم را از طریق گشودن کانال‌های ارتباطی با ترکیه و اسرائیل، انجام می‌دهد، تا از فشار‌هایی که متحمل می‌شود کاسته و خود را برای اقدامات غافلگیر کننده جو بایدن آماده کند.

عربستان آماده اقدامات احتمالی دولت بایدن در منطقه می شود
کد خبر: 447771
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۵ ۱۰:۴۱:۱۹

اعتمادآنلاین| العرب، نزدیک به ریاض نوشت: عربستان سعودی به سرعت وارد مانوری شده است تا قدرت خود را نمایان کند و این مهم را از طریق گشودن کانال‌های ارتباطی با ترکیه و اسرائیل، انجام می‌دهد، تا از فشار‌هایی که متحمل می‌شود کاسته و خود را برای اقدامات غافلگیر کننده جو بایدن آماده کند.

48 ساعت پس از تماس تلفنی بین پادشاه سعودی با رجب طیب اردوغان و تعهد هر دو به آتش بس و مذاکره، اخباری در مورد سفر پنهانی نتانیاهو به شهر نیوم در شمال عربستان شنیده شد، که در ضمن ان، نخست وزیر اسرائیل با محمد بن سلمان دیدار کرده بود، در این میان، در حالی که رسانه‌های اسرائیلی این خبر را تاکید می‌کنند، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان، موضوع را رد کرده است.

انتشار این اخبار در اسرائیل نشان می‌دهد که گروه فشار سیاسی وجود دارند که تلاش می‌کنند عادی سازی با عربستان به نفع دولت دموکرات آینده شان باشد و نتانیاهو تمام دستاورد‌های سیاسی را نصیب خود نکند.

صرفنظر از درستی این خبر، عربستان خود را برای عادی سازی آماده می‌کند و عناصر اساسی آن را در سلسله اظهارات مسئولان بلند پایه حکومت سعودی شنیده ایم. همانطور که فیصل بن فرحان، روز یکشنبه تاکید کرد که کشورش عادی سازی کامل با اسرائیل را تایید می‌کند، به شرطی که به توافق صلح دائمی دست یابد که ضامن دولتی برای فلسطینی‌ها باشد.

تحلیلگران مسائل خلیج فارس بر این عقیده اند که اقدام عربستان در مورد برقراری رابطه با اسرائیل، قابل پیش بینی بود و آنچه جلب توجه می‌کند، زمان بندی موضوع عادی سازی است، که یک تصمیم عامدانه از سوی سعودی‌ها بوده است.

تحلیلگران تصریح می‌کنند که عربستان نمی‌خواهد خود را در مرحله آینده تحت محاصره ببیند، چرا که شاخص‌های دولت آینده بایدن به مواضع دولت اوباما در مورد نزدیکی به ایران مشابه خواهد بود، علاوه بر اینکه عربستان نگران است لابی‌های مخالف آن، از شکاف مورد انتظار با دولت بایدن، برای تحریک اوراق و به جریان انداختن پرونده‌های مربوط به حقوق بشر و جنگ در یمن در راستای فشار بر مملکت سعودی استفاده کنند.

از این رو، ارتباط نزدیک با اسرائیل می‌تواند از فشار‌هایی که از داخل ایالات متحده بر عربستان وارد خواهد شد، بکاهد، گذشته از اینکه حملات رسانه‌ای علیه سعودی‌ها را سرد می‌کند.

عربستان می‌گوید حل درگیری اسرائیلی فلسطینی، پیش شرط عادی سازی روابط است و این مساله، با توجه به اینکه سعودی‌ها خود را رهبر جهان اسلام می‌دانند، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در سال‌های گذشته، عربستان تلاش کرد ارتباط جسورانه‌ای با شخصیت‌های یهودی داشته و از رابطه با اسرائیل و تاریخ دیانت یهودی در رسانه‌های خود حمایت کند. همانطور که در ماه فوریه، پادشاه سعودی برای اولین بار در طول تاریخ جدید، میزبان حاخام مقیم قدس، دیوید روزین، بود.

ارتباط عربستان با اسرائیل، مورد حمایت قوی دونالد ترامپی قرار گرفته است که می‌خواهد دوره ریاست خود را با دستاورد‌های بیشتری برای اسرائیل به پایان برساند، تا محبوبیت خود در بین طرفداران جمهوری خواهش را حفظ کند و قطعا سفر پمپئو به عربستان، دربردارنده تفاصیل گام بعدی با اسرائیل است و پمپئو سعی می‌کند سعودی‌ها را قانع کند تا مورد روابط رسمی با اسرائیل، پا جای پای امارات و بحرین بگذارند.

این در حالی است که ترامپ و وزیر خارجه اش در مورد احتمال بازنگری دولت بایدن در سیاست ایالات متحده در منطقه و بویژه در مورد پرونده تحریم‌های علیه ایران، نگران هستند.

منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها