کد خبر: 467705
|
۱۳۹۹/۱۲/۰۹ ۱۴:۱۹:۰۰
| |

استفانی ویلیامز، فرستاده سازمان سازمان ملل متحد در امور یمن:

حمله حفتر به طرابلس با چراغ سبز بولتون بود

فرستاده سازمان سازمان ملل متحد در امور یمن تأکید کرد که حمله ژنرال «خلیفه حفتر» به طرابلس در سال 2019 با چراغ سبز «جان بولتون» مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا صورت گرفت.

حمله حفتر به طرابلس با چراغ سبز بولتون بود
کد خبر: 467705
|
۱۳۹۹/۱۲/۰۹ ۱۴:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| استفانی ویلیامز، فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن از چراغ سبز جان بولتون به ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی برای حمله به طرابلس پایتخت این کشور در سال 2019 خبر داد.

ویلیامز در مصاحبه با روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» گفت که جان بولتون چهار یا پنج روز پیش از حمله حفتر به طرابلس در تماس تلفنی با حفتر به او گفت: «اگر می‌خواهی کاری بکنی سریعا انجام بده و قربانیان غیرنظامی را کاهش بده».

وی افزود: نمی‌دانم ژنرال حفتر پس از این تماس چه فکری کرد اما تصور می‌کرد که به راحتی وارد طرابلس خواهد شد، فوریه و مارس نیز سرنوشت‌ساز بود.

ویلیامز گفت که هیأت سازمان ملل اطلاعی از تماس «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا با حفتر نداشت تا اینکه خود ترامپ از تماس با حفتر خبر داد.

وی افزود که تماس بولتون و ترامپ با حفتر باعث شد او احساس کند که آمریکا در کنارش است.

فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن تصریح کرد که اختلافاتی نیز بین نهادهای آمریکایی درباره حفتر و حمله او به طرابلس وجود داشت و وزارت خارجه از تماس ترامپ و حفتر ناراضی بود.

ویلیامز که پیش از تصدی منصب فرستاده سازمان ملل در یمن، در وزارت خارجه آمریکا مسئول بود، گفت که دولت جدید لیبی فرصت زیادی دارد تا کشور را به سمت برگزاری انتخابات در 24 دسامبر آینده و اجرای نقشه راه حاصل از گفت‌وگوهای داخلی لیبی هدایت کند.

او گفت که هیأت سازمان ملل از رکود نظامی برای هدایت امور به سمت آتش‌بس در 23 اکتبر گذشته استفاده کرد.

ویلیامز تأکید کرد که از جمله عوامل مهم موفقیت گفت‌وگوهای داخلی لیبی، مخالفت لیبیایی‌ها با حضور بیگانگان در کشورشان است.

لیبی از سال 2011 شاهد بی‌ثباتی سراسری است. پس از کشته شدن معمر القذافی رئیس سابق این کشور، لیبی شاهد درگیری گروه‌های مختلف بود تا جایی که گروه‌های مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل شدند و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر جنگیدند.

اخیرا دور جدید گفت‌وگوهای سیاسی لیبی در شهر ژنو سوئیس، با نظارت سازمان ملل متحد با هدف بررسی نامزد ریاست دولت موقت لیبی برگزار شد و «محمد المنفی» به عنوان رئیس شورای ریاستی، «عبدالحمید الدبیبه» به عنوان نخست‌وزیر دولت انتقالی لیبی و «موسی الکونی» و «عبدالله اللافی» به سمت اعضا انتخاب شدند.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها