به دستور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی صورت گرفت:
ممنوعیت ملاقات شاهزادگان زندانی با خانوادههایشان
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، درخواست خانواده شاهزادگان محبوس در زندانهای مخفی آل سعود برای دیدار با آنها به مناسبت ماه مبارک رمضان را رد میکند.
اعتمادآنلاین| منابع سعودی گزارش دادند که محمد بن سلمان اجازه دیدار شاهزادگان زندانی با خانواده هایشان را نمی دهد.
به گزارش تسنیم به نقل از سعودی لیکس، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی ، درخواست خانواده شاهزادگان محبوس در زندانهای مخفی آل سعود برای دیدار با آنها به مناسبت ماه مبارک رمضان را رد میکند.
یک منبع آگاه به سایت سعودی لیکس فاش کرد که خانوادههای شاهزادگان سعودی از ولیعهد سعودی خواستند تا به مناسبت ماه مبارک رمضان امکان دیدار با عزیزانشان را فراهم کند.
این منبع گفت که این خانوادهها درخواست خود را از طریق نامهای به «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان ارائه دادند ، وی این درخواست را به پسرش ارجاع داد تا به آنها اجازه دیدار را بدهد.
به گزارش این منبع ناشناس ملک سلمان این درخواست را به ولیعهد سعودی منتقل کرد ، وی نیز به نوبه خود این درخواست بشردوستانه را رد کرد.
در دسامبر سال گذشته خانواده شاهزادگان بازداشتی در نامهای به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خواستار دخالت وی برای آزادی آنها شدند و از شرایط بد نگهداری شاهزادگان در زندانهای سری نوشتند. از این رو با پیروزی بایدن، آنها به افزایش فشارها به محمد بن سلمان برای آزادی شاهزادگان خوشبین هستند.
اظهارات بایدن در رقابتهای انتخاباتی خود در خصوص سرکوب و بازداشت شاهزادگان سعودی خانوادههای شاهزادگان را بر آن داشت تا اقدامات اعتراضی جمعی را آغاز کنند.
منابع آگاه افزودند که خانوادههای شاهزادگان دربند آل سعود با شرح گزارشهای بهداشتی و حقوق بشری در مورد شرایط شاهزادگان که برخی از آنها در حین بازداشت بیمار شدهاند، این درخواست را به جو بایدن فرستادند.
ریاض در سالهای اخیر شاهد موج بازداشت فعالان حقوق بشر، مخالفان، منتقدان و شاهزادگان بود که آخرین آن در مارس 2020 با بازداشت 10 تن از افراد خاندان آل سعود صورت گرفت. کاهش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی این کشور ولیعهد سعودی را مجبور به دریافت مبالغ سنگین از شاهزادگان در ازای آزادی آنها کرده است.
با این حال بازداشت برخی شاهزادگان نه با هدف دریافت پول، بلکه از این رو که تهدیدی برای جایگاهش تلقی میشوند، صورت گرفته است که «محمد بن نایف» ولیعهد سعودی سابق و «احمد بن عبدالعزیز» عموی وی جزو این افراد هستند.
«سلمان بن عبدالعزیز» شاهزاده 37 ساله سعودی که در سال 2018 بازداشت شد، یکی از این افراد بود که بازداشت وی سر و صدای زیادی را برانگیخت و بسیاری از نهادها و فعالان فضای مجازی خواستار آزادی او شدند.
در ماه مارس بازداشت فرزندان «سعد الجبری» مسئول سابق سازمان اطلاعات سعودی که اکنون در کانادا به سر میبرد نیز از دیگر اقدامات محمد بن سلمان است که سر و صدای زیادی را برانگیخت که وی از زمان بازداشت آنها تاکنون فرزندان خود را ندیده است.
اعتقاد عمومی بر این است که رژیم آل سعود از آنها به عنوان اهرمی برای فشار بر الجبری برای بازگشت به عربستان از کانادا استفاده میکند. سعد الجبری پس از آن علیه ولیعهد سعودی در دادگاه ایالات متحده شکایت کرده است.
همچنین «فیصل بن عبدالله» پسر پادشاه سابق سعودی نیز در بازداشت به سر میبرد و از ماه مارس 2020 هیچ خبری از وی نیست.
«بسمه بنت سعود» معروفترین شاهزاده زن سعودی است که در فوریه 2019 به همراه دختر 25 ساله خود «سهود الشریف» در جده در اتومبیل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی محاصره و به زندان الحائر منتقل شدند. شاهزاده بسمه در لندن به امور تجاری مشغول بود و در فعالیتهای مربوط به دفاع از حقوق زنان مشارکت داشت.
بن سلمان بزرگترین کمپین دستگیری را آغاز کرد که بیش از 381 سلطنتی ارشد و چهرههای مشهور اقتصادی در عربستان را تحت تأثیر قرار داد. متهمان در هتل «ریتز کارلتون» در ریاض پایتخت عربستان سعودی ، دستگیر شدند و خدمات به آنها متوقف و کلیه ارتباط با آنها قطع شده است.
در همین راستا «آدام کوگل» معاون رئیس بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: محمد بن سلمان بر بدترین دوره سرکوب داخلی در تاریخ کشورش نظارت داشته است که شامل بازداشتهای گسترده خودسرانه، بازداشت در مکانهای ناشناخته و شکنجه است.
کوگل گفت: این سرکوب شامل مدافعان حقوق بشر، روشنفکران و علمای مذهبی مستقل بوده و سرکوب اعضای خانواده سلطنتی را نیز شامل میشد، برخی از آنها بدون ارتباط با دنیای خارج برای ماهها زندانی شدند.
وی افزود: بازداشت اعضای خاندان حاکم عربستان توسط محمد بن سلمان؛ بیانگر بیتوجهی وی نسبت به حاکمیت قانون است.
دیدگاه تان را بنویسید