گزارش یک مطالعه درباره آزادیهای مذهبی در جهان نشان داد:
فاحشترین موارد نقض آزادیهای مذهبی علیه اویغورهای مسلمان در سین کیانگ است
بر اساس گزارشی که متعلق به یک سازمان خیریه مورد حمایت واتیکان و تحت عنوان گزارش "آزادی مذهبی در جهان" است به پوشش مدت زمان 2019-2020 میپردازد، موارد نقض آزادی مذهبی در جهان در حال افزایش بوده و اذیت و آزار در بیش از 25 کشور رخ دادهاند و چین و میانمار جزو کشورهایی هستند که بدترین سابقه را در این زمینه دارند.
اعتمادآنلاین| بر اساس یک گزارش متعلق به یک سازمان خیریه مورد حمایت واتیکان، موارد نقض آزادی مذهبی در جهان در حال افزایش بوده و اذیت و آزار در بیش از 25 کشور رخ دادهاند و چین و میانمار جزو کشورهایی هستند که بدترین سابقه را در این زمینه دارند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این گزارش با عنوان گزارش "آزادی مذهبی در جهان" که به پوشش مدت زمان 2019-2020 میپردازد و روز سه شنبه منتشر شده بیان داشته که در برخی کشورها نظیر نیجر، ترکیه و پاکستان تعصبات علیه اقلیتهای مذهبی سبب شده که مردم محلی آنها را مقصر همه گیری کووید-19 دانسته و جلوی دسترسی آنها به کمکهای پزشکی را بگیرند.
این گزارش در 800 صفحه از سوی سازمان خیریه کاتولیک بینالمللی ACN که به مطالعه موارد نقض آزادیهای تمامی مذاهب میپردازد تهیه شده است.
این گزارش جدید، 26 کشور را در دسته بندی "قرمز" از بابت وجود اذیت و آزارها قرار داده در حالی که در مقام مقایسه در زمان تهیه گزارش قبلی در دو سال قبل این تعداد 21 کشور بود.
همچنین این گزارش 36 کشور را در وضعیت "نارنجی" از بابت وجود تبعیض قرار داده که در مقام مقایسه این تعداد دو سال پیش 17 کشور بود.
در این گزارش تبعیض به عنوان زمانی که قوانین در قبال یک گروه خاص و نه همه اعمال شوند تعریف شده و اذیت و آزار نیز در ارتباط با وجود یک برنامه فعال برای تحت انقیاد درآوردن مردم بر اساس مذهب توصیف شده است.
در این گزارش بیان شد: شدت سرکوبها و اذیت و آزارهای دارای انگیزه مذهبی به میزان چشمگیری افزایش یافته است.
این گزارش به طور خاص منتقد چین و میانمار بوده است.
این گزارش بیان داشت، فاحشترین موارد نقض علیه اویغورهای مسلمان در سین کیانگ رخ دادهاند "جایی که بی رحمیها در آنجا به چنان سطحی افزایش یافته که تعداد هر چه بیشتری از کارشناسان آنها را به عنوان نسل کشی توصیف میکنند".
در ماه فوریه، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا یک بیانیه دقیقه نودی دولت دونالد ترامپ را مبنی بر متهم کردن چین به ارتکاب نسل کشی در سین کیانگ مورد تایید قرار داده و گفت، آمریکا باید آماده تحمیل هزینهها بر چین باشد.
چین گفته که مجتمعهایی که در سین کیانگ ایجاد کرده قرار است به ارائه آموزشهای فنی حرفهای با هدف کمک به رفع افراطگرایی و جدایی طلبی بپردازند. وزارت امور خارجه چین نیز اتهامات وارد شده به این کشور درخصوص تحمیل کار اجباری و ارتکاب نقض حقوق بشر را "افترا و شایعات بی اساس" خوانده است.
در گزارش ACN آمده است که سلسله مراتب مذهب کاتولیک در چین به رغم یک توافق مهم امضا شده در سال 2018 میان پکن و واتیکان در خصوص انتصاب اسقفهای این مذهب در خاک چین، "همچنین از اذیت و آزار و دستگیری رنج میبرد".
همچنین در این گزارش تصریح شد، چین هر چه بیشتر به استفاده از امکان شناسایی چهره در میان پیروان مذاهب مختلف پرداخته است.
همچنین گزارش مذکور تصریح داشت، در میانمار مسلمانان روهینجا "قربانی فاحشترین موارد نقض حقوق بشر در دوره اخیر شدهاند."
گزارش ACN بیان داشت، کودتای نظامی اول فوریه میانمار "احتمالا مسائل را برای همه اقلیتهای مذهبی در میانمار بدتر ساخته است"، کشوری که حدود هشت درصد جمعیتش مسیحی هستند.
به نوشته این گزارش، آفریقا "میدان نبرد بعدی علیه شبه نظامیان افراطگرا" است.
این گزارش افزود، گروههای شبه نظامی در حال به بار آوردن خرابی در کشورهایی شامل موریتانی، مالی، بورکینافاسو، نیجر، نیجریه، شمال کامرون، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، سومالی و موزامبیک هستند.
دیدگاه تان را بنویسید