هشدار به بوریس جانسون درباره خلاء سیاسی خطرناک در ایرلند شمالی
ک گروه فراحزبی از وزرای سابق کابینه بریتانیا دوشنبه در نامهای سرگشاده به نخست وزیر بریتانیا گفتند که بوریس جانسون باید توجه بیشتری نشان داده و روی بهبود خسارت بریگزیت بر روند صلح تمرکز کند.
اعتمادآنلاین| طبق گفتههای یک گروه فراحزبی از وزرای سابق کابینه بریتانیا که از ایرلند شمالی تجربه دارند، این منطقه با خطر خلاء سیاسی مواجه است و اگر دولت لندن سریع وارد عمل نشود ممکن است سقوط کند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، این گروه دوشنبه در نامهای سرگشاده به نخست وزیر بریتانیا گفتند که بوریس جانسون باید توجه بیشتری نشان داده و روی بهبود خسارت بریگزیت بر روند صلح تمرکز کند.
در این نامه آمده است: تجربه 50 سال گذشته یا حتی بیشتر در ایرلند شمالی این است که اگر حرکت رو به جلو وجود نداشته باشد، چیزها بیحرکت نخواهند ماند، سقوط میکنند. این مسوولیت دولت انگلیس است که تضمین کند چنین اتفاقی رخ نخواهد داد زیرا هیچ چیز خطرناکتر از یک خلاء سیاسی نیست.
این نامه بوریس جانسون و براندون لوئیس، وزیر ایرلند شمالی را به طور ضمنی متهم میکند که با اهمال و عدم صداقت توافق "جمعه نیک" 1998 را به خطر انداختهاند.
نامه فوق به دست چهار وزیر سابق ایرلند شمالی از حزب کارگر بریتانیا امضا شده است. همچنین کریس پتن، رئیس سابق حزب محافظه کار بریتانیا که ریاست کمیسیونی برای نظارت بر ایرلند شمالی را رهبری میکرد، این نامه را امضا کرده است. علاوه بر او، رئیس سابق سرویس پلیس در ایرلند شمالی، پیشوای سابق کلیسای ایرلند، یک وزیر در دولتهای تونی بلر و گوردون براون و یک قانونگذار سابق حزب محافظهکار در این گروه هم نظر شدند. هفت تن از امضاکنندگان عضو مجلس اعیان هستند.
این نامه تاکید دارد که ناآرامیهای اخیر در مناطق عمدتا وفادار نشانه ناکامی بلفاست و دولت لندن در حفظ حرکت مثبت سیاسی است که لازمه صلح و ثبات در این منطقه از بریتانیا به شمار میرود.
این سیاستمداران بریتانیایی گفتند: تونی بلر و گوردون براون این را درک کردند، همچون جان میجر که پیش از آنها بود. آنها شخصا مسوولیت این روند صلح را بر عهده میگرفتند، نشستهای منظمی برگزار میکردند و در تماس مداوم با تمام طرفها بودند.
در نامه مذکور آمده است که تنها تعامل جدی و مداوم میتواند خشم حاصل از مرز تجاری دریای ایرلند را خاموش کند. آنها گفتند: این حس قوی در میان وفاداران و اتحادطلبان وجود دارد که هیچکس به حرف آنها گوش نمیکند و هیچکس در دولت لندن درباره تبعات بریگزیت با آنها صادق نبوده است. طبیعتا اولین گام باید از سوی دولت باشد، آن هم در بالاترین سطح.
این سیاستمداران تاکید کردند که چنانچه اقدامی سیاسی صورت نگیرد، ناآرامی ادامه مییابد و این به معنای آن است که سیاستمدارن محلی برای به کنترل گرفتن اوضاع فرصت یافته و اعتماد "شدیدا لطمه دیده" با دولت ایرلند را ترمیم میکنند.
نتایج یک نظرسنجی جدید در ایرلند شمالی نشان میدهد که تنها 50 درصد از پاسخدهندگان به دولت لندن در مدیریت منافع ایرلند شمالی در توافقهای پسا بریگزیت اعتماد دارند. تحلیلگران میگویند که ادعای نخست وزیر انگلیس درباره پروتکل ایرلند شمالی لفاظی ساینده است، نه رهبری.
دیدگاه تان را بنویسید