کد خبر: 482087
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۲ ۱۱:۱۸:۰۰
| |

واکسن مدرنا وارد فهرست مصرف اضطراری سازمان جهانی بهداشت شد

سازمان جهانی بهداشت واکسن کرونای 2 دوزه شرکت داروسازی مدرنا را در فهرست واکسن های کرونایی قرار داد که برای مصرف اضطراری استفاده می شوند. این واکسن mRNA پنجمین واکسن کرونایی است که مجوز استفاده اضطراری را از این نهاد سازمان ملل دریافت می کند.

واکسن مدرنا وارد فهرست مصرف اضطراری سازمان جهانی بهداشت شد
کد خبر: 482087
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۲ ۱۱:۱۸:۰۰

اعتمادآنلاین| سازمان جهانی بهداشت واکسن کرونای 2 دوزه شرکت داروسازی «مدرنا» را در فهرست واکسن های کرونایی قرار داد که برای مصرف اضطراری استفاده می شوند.

به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، این واکسن mRNA پنجمین واکسن کرونایی است که مجوز استفاده اضطراری را از این نهاد سازمان ملل دریافت می کند.

سازمان جهانی بهداشت پیش از این دو واکسن کرونای از دانشگاه آکسفورد / آسترازنکا، یک واکسن کرونا از شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» و یک واکسن کرونا از شرکت های «فایزر / بایون تک» مورد تایید قرار داده بود.

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ ای در این مورد گفت : «هدف این است که داروها، واکسن‌ ها و وسایل تشخیصی با حداکثر سرعت ممکن برای واکنش به وضعیت اضطراری در دسترس قرار گیرند.

مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند در دسترس قرار گرفتن شمار بیشتری از واکسن‌ها به خاطر مشکلات در عرضه سایر واکسن‌ ها از جمله از هند که منبع اصلی صدور واکسن برای برنامه جهانی کواکس است، اهمیت دارد. هند صادرات واکسن‌ های کرونا را به خاطر بحران اوج‌ گیری شیوع بیماری در این کشور محدود کرده است.

شرکت مدرنا برنامه ای را برای گسترش شبکه تولید واکسنش اعلام کرد تا ظرفیت تولیدش را در سال 2022 به 3 میلیارد دوز برساند.

«گروه مشورتی راهبردی کارشناسان ایمن‌سازی» (SAGE) قبلا در ماه ژانویه (بهمن) واکسن مدرنا را که از فناری mRNA استفاده می‌کند، برای همه گروه‌ های سنی 18 سال و بالاتر توصیه کرده بود.

واکسن کرونای ساخت شرکت‌ آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایونتک که آن هم از فناوری mRNA استفاده می‌کند، در آخر سال پیش (2020) نخستین واکسن کرونایی بود که وارد فهرست مصرف اضطراری سازمان جهانی بهداشت شد.

سازمان جهانی بهداشت بعدا واکسن‌شرکت انگلیسی - سوئدی آسترازنکا را وارد فهرست مصرف اضطراری کرد. در نهایت واکسن تک‌ دوزی کرونای ساخت شرکت آمریکایی جانسون‌ اند جانسون نیز وارد این فهرست شد.

سازمان جهانی بهداشت همچنین به دنبال یک بازبینی گسترده در حال بررسی وارد کردن دو واکسن کرونای ساخت چین، یعنی واکسن شرکت سینوفارم و واکسن شرکت سینوواک است و احتمالا تا پایان سال آینده در این باره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها