کد خبر: 483536
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۷ ۱۲:۳۳:۰۰
| |

امیرعبداللهیان:

چیزی به نام معامله قرن دیگر وجود ندارد/ اسرائیل یک زندان بزرگ است

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با بیان اینکه معامله قرن همان تکمیل کننده طرح سازش فلسطین بود، گفت: اکنون دیگر چیزی به عنوان معامله قرن وجود ندارد.

چیزی به نام معامله قرن دیگر وجود ندارد/ اسرائیل یک زندان بزرگ است
کد خبر: 483536
|
۱۴۰۰/۰۲/۱۷ ۱۲:۳۳:۰۰

اعتمادآنلاین| حسین امیرعبداللهیان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما اظهار داشت: مجموعه عواملی موجب شده است که صهیونیست‌ها در درون سرزمین‌های اشغالی از چند جهت با بن بست و چالش‌های اساسی مواجه شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی ادامه داد: نخست اینکه در حوزه امنیت، در دهه‌ها و به ویژه سال‌های اخیر، صهیونیست‌ها تلاش کردند از طریق ایجاد دیوارهای بتنی در اطراف خود، امنیت زمینی شان را در مقابل نیروهای فلسطینی حفظ کنند و به نوعی یک زندان بزرگ را دور خود ایجاد کردند.

امیرعبداللهیان افزود: در بُعد هوایی، ادعای داشتن سیستم دفاعی گنبد آهنین، گام دیگری بود که برای تأمین امنیت هوایی خود ایجاد کردند که اتفاقات گوناگون، ناکارآمدی آن را نشان داد و گنبد هم کاغذین است.

او با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با بن بست اجتماعی مواجه و بحران اجتماعی در درون سرزمین‌های اشغالی شکل گرفته است، اضافه کرد: همزمان با شرایط کرونا و بدتر شدن وضعیت معیشت مردم، اتفاقات و تظاهراتی در آنجا رخ داد و هجمه‌ای که مردم علیه مقامات جعلی منعکس می‌کنند از کرونا و معیشت آغاز شد و به ساختار سیاسی، دولت و نخست وزیر، امتداد یافت.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطینبین‌الملل گفت: از طرف دیگر اگر در گذشته فقط در محافل بسته امنیتی، این گونه صحبت می‌شد که چه چالش‌ها و تهدیداتی در سال‌های آینده فراروی رژیم صهیونیستی است؛ اکنون به قدری این آسیب پذیری‌ها آشکار شده است که حتی سیاسیون صهیونیست در داخل رژیم صهیونیستی و در بیرون نسبت به بقای این رژیم در سال‌های آینده دچار تردید شدند و انتقادات جدی به حاکمان این رژیم اشغالگر دارند.

امیرعبداللهیان افزود: چهار انتخابات پارلمانی در کمتر از دو سال گذشته در سرزمین‌های اشغالی برگزار شده است، اما هیچیک از نتایج این انتخابات به این منجر نشده است که به شکل ائتلاف بتوانند یک دولت تشکیل دهند.

وی اضافه کرد: به علت شکاف‌های اجتماعی و سیاسی و بی اعتمادی فزاینده‌ای که ساکنان سرزمین‌های اشغالی با حاکمان این رژیم جعلی پیدا کردند به نظر می‌آید «لاپید» هم در تشکیل دولت جدید و کابینه، موفق نشود و این بن بست سیاسی نتیجه بن بست‌های امنیتی، نظامی و اجتماعی این رژیم است.

امیرعبداللهیان گفت: صهیونیست‌هایی که چمدان‌ها را بستند و از مناطق دیگر به داخل سرزمین‌های اشغالی کوچانده شدند، اکنون در حال بستن چمدان‌های خود برای برگشتن هستند، زیرا احساس می‌کنند امنیت، همبستگی و وفاق ملی وجود ندارد.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: روابط ایرانی- عربی نه تنها مشکلی ندارد بلکه در بهترین وضعیت خود قرار دارد.

امیرعبداللهیان در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: صهیونیست‌ها در سال‌های اخیر با توجه به بحران‌های چند لایه خود و زمانی که می‌خواستند آن را پنهان کنند بر موضوعاتی تمرکز کردند از جمله اینکه عادی سازی روابط امارات و بحرین با صهیونیست‌ها را بسیار بزرگنمایی کردند.

وی ادامه داد: بحرین و امارات در هیچ جای معادله فلسطین و در هیچ زمان، نقشی به نفع فلسطین نداشتند و کنشگری نبودند و قابلیتی برای این کار از خود بروز ندادند.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه روابط ایران با بسیاری از کشورهای عربی از جمله سوریه، عراق و لبنان، بسیار خوب است، گفت: این نشان می‌دهد که روابط ایرانی- عربی نه تنها مشکلی ندارد بلکه در بهترین وضعیت خود قرار دارد.

وی افزود: روابط ایرانی- سعودی به علت رفتار غیرسازنده سعودی‌ها با مشکلاتی مواجه است اما عربستان سعودی را نمی‌توان به حساب کل جهان عرب گذاشت.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطینبین‌الملل اضافه کرد: نتانیاهو تلاش کرد با بزرگنمایی موضوع هسته‌ای ایران و اینکه ایران در پی ساخت بمب اتم است؛ ایرادات درون خود را بپوشاند.

امیرعبداللهیان گفت: ترور دانشمند شهید فخری زاده و تعرض به کشتی ایرانی نیز در این راستا بود؛ گرچه آنها جرأت نکردند به طوری رسمی مسئولیت این ترور و حملات را بر عهده بگیرند.

وی با اشاره به اینکه شرّ این اتفاقات به آنها بر می‌گردد، افزود: آنها از جبهه مقاومت، هشدار جدی با ابعاد گسترده گرفتند اما این فقط در حد هشدار بود و هنوز سیلی و ضربات بعدی از طرف مقاومت در راه خواهد بود.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: صهیونیست‌ها در شرایطی نیستند که بخواهند با کشور بزرگی مانند ایران و متحدان ما چنین معامله و برخوردی را انجام دهند.

وی با اشاره به طرح «معامله قرن» گفت: این طرح حتی در دوره ترامپ، مرده به دنیا آمد زیرا این اصلاً طرح نبود بلکه بلغمه ای از همه چیز بود. همه ایده‌هایی را که برای تثبیت و تقویت رژیم صهیونیستی در دهه‌های اخیر مطرح شده است در کنار هم قرار داده بودند و اسم آن را معامله قرن گذاشتند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل با اشاره به مشکلات اساسی این طرح گفت: مشکل نخست این بود که آمریکایی‌ها با طرف‌های فلسطینی که صاحبان اصلی این سرزمین هستند مذاکره‌ای نکردند، مشکل دوم این بود که در سراسر این طرح؛ روی کاغذ عباراتی آمده بود که نشان می‌داد حلّی بین فلسطین و صهیونیست‌ها در حال اتفاق است اما در واقع، خروجی اصلی طرح؛ تثبیت رژیم صهیونیستی و تضعیف شدید فلسطین و همه عناصر قدرت باقیمانده مناطق فلسطینی و رهبران فلسطین بود.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه هدف بعدی این طرح این بود که مقاومت را کاملاً حذف و خلع سلاح کنند، ادامه داد: در واقع «معامله قرن» همان تکمیل کننده طرح سازشی بود که در این سال‌ها به وقوع پیوست اما طرح واقعی نبود و شعارگونه و بالن کاذبی بود که ترامپ و داماد صهیونیست او هوا کرده بودند بنابراین اکنون چیزی به عنوان معامله قرن وجود ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا فلسطین برای ما تا این اندازه مهم و آرمانی است؟ گفت: یکی از گران‌ترین و اساسی‌ترین کالاها و ضروریاتی که در زندگی نیاز داریم امنیت است؛ امنیت در گذشته مفهوم ساده‌ای داشت و از پیچیدگی زیادی برخوردار نبود اما اکنون امنیت مقوله‌ی در هم تنیده‌ای است.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین افزود: یکی از علل و منطق اینکه چرا نسبت به این رفتار صهیونیست‌ها که در پی گسترش خود از نیل تا فرات و تجزیه کشورهای منطقه و اسلامی هستند، نمی‌توانیم به این مسأله بی تفاوت باشیم این است که اگر امروز متحدان ما در پشت دیوارهای بتنی چندمتری سرزمین‌های اشغالی قرار نداشتند، صهیونیست در درون خانه ما حضور داشت.

وی اضافه کرد: بنابراین یکی از اقداماتی که با درایت حضرت امام راحل و تدبیر مقام معظم رهبری و با اقدام میدانی شجاعانه و مدبرانه سردار سلیمانی عزیز اتفاق افتاد این بود که برای تأمین حداکثری امنیت ملی ایران؛ رژیم صهیونیست و صهیونیست‌ها را درون زندان خودساخته آنها حبس کرد.

وی ادامه داد: مسجدالاقصی برای ادیان گوناگون به ویژه ما مسلمانان به عنوان قبله نخست مسلمین، قداست دارد زیرا نگاه به آزادی قدس و مسجدالاقصی از نظر مسلمانان یک انگیزه اعتقادی، ارزشی و دینی است.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران و ایرانی‌ها در طول تاریخ نسبت به مباحث انسانی و ارزش‌ها همیشه توجه داشتند بنابراین دفاع از مظلومان برای ما موضوع ارزشی و باور انسانی است.

وی ادامه داد: همه این عوامل و ضرورت تأمین حداکثری امنیت ملی دست به دست هم داده است تا امنیت منطقه را امنیت کشورمان ببینیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه شهید سلیمانی، شخصیت چندبُعدی داشت، گفت: سردار سلیمانی در سطح منطقه، قهرمان مبارزه با تروریسم است و بارها این جمله را از اروپایی‌ها شنیدم.

وی افزود: نخبگان آنها باور دارند که سردار سلیمانی، قهرمان بین‌المللی مبارزه با تروریسم بود و از نگاه کشورهای منطقه ما، سردار سلیمانی به درستی قهرمان بزرگ مبارزه با صهیونیست‌ها و شهید قدس نامیده شد.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: سردار سلیمانی، میدان و دیپلماسی را دو بال پرنده منافع ملی کشور می‌دانست که با آنها به طور متوازن پرواز و حداکثر منافع ملی کشور را تأمین کرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه اساساً جمهوری اسلامی در بحران‌های منطقه‌ای جزو معدود کشورهایی است که از همان ابتدای بحران، تمرکزش بر راه حل سیاسی و تمرکز قوی است، افزود: ایران در موضوع سوریه طرح 4 ماده‌ای داشت و در بحث یمن هم طرح سیاسی را ارائه کرده است.

وی افزود: صهیونیست‌ها نشان دادند جز زبان زور و قدرت، زبان دیگری را نمی‌فهمند؛ مذاکره و سازش با آنها اگر می‌خواست جواب دهد «انور سادات» ده‌ها سال پیش در «کمپ دیوید» سازش کرد و رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت اما نتیجه آن این شد که امروز مردم مصر با همه فراز و نشیب‌ها، یکی از قوی‌ترین جمعیت بزرگ افکار عمومی جهان اسلام هستند که در حمایت از فلسطین، عمل می‌کنند.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه مقاومت و ایستادگی در مقابل جاه طلبی‌ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی را اصل می‌داند اما در عین حال راه حل دموکراتیکی را به عنوان راه حل سیاسی پیشنهاد کرده و بارها این راه حل در اظهارات مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته است و در سال‌های اخیر توانستیم آن را به عنوان طرح سیاسی در سازمان ملل ثبت کنیم.

وی ادامه داد: مبنای این طرح، این است که بین ساکنان اصیل فلسطین باید یک رفراندوم برگزار شود زیرا از سال 1948 که رژیم صهیونیستی توسط آمریکا و متحدانش به رسمیت شناخته شد هیچ نظرخواهی از مردم فلسطین درباره وضعیتشان نشد و با گذشت بیش از هفت دهه، هیچ گاه این نظام بین‌الملل مدعی دموکراتیک بودن و احترام به حقوق بین‌الملل داشتن؛ این اجازه را به مردم فلسطین نداده است.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران در این طرح می‌گوید آوارگان باید به موطن اصلی خود برگردند، رفراندوم بین همه فلسطینیان اصیل اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی برگزار شود. در نتیجه این رفراندوم باید یک نظام سیاسی منتخب متشکل از یهودی، مسیحی و مسلمان در فلسطین شکل بگیرد؛ این نظام سیاسی منتخب وظایف مختلفی دارد و یکی از وظایفی که باید انجام دهد این است که منتخبان مردم فلسطین نسبت به وضعیت مهمانان ناخوانده ای که سرزمین آنها را اشغال کردند، تصمیم بگیرند.

امیرعبداللهیان افزود: این طرح با همه ساز و کارهایی که قابلیت اجرایی دارد، ارائه شده است.

وی گفت: باور داریم که صهیونیست‌ها موجودات و غده سرطانی در منطقه و دنیای امروز ما هستند که یهودی‌ها را هم به گروگان و اسارت خود گرفتند و یکی از چالش‌های اجتماعی امروز داخل سرزمین‌های اشغالی، درگیری میان بخشی از یهودیان و صهیونیست‌ها در عرصه‌های مختلف است.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین افزود: در عربستان سعودی پس از روی کار آمدن آل سلمان، درگیری میان خاندان ملک سلمان و آل سعود رخ داد و تصفیه‌های عجیب و بزرگی میان آنها انجام شد.

وی ادامه داد: محمد بن سلمان هم که ولیعهد جوان عربستان است تلاش کرد با طرح برخی از اصلاحات بتواند فضای جدیدی را ایجاد کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل اضافه کرد: سعودی‌ها از موضع متکبرانه و مغرورانه با مسائل منطقه برخورد و تصور می‌کردند در مدت سه هفته، حوثی ها را نابود می‌کنند و سراسر یمن را به اشغال خود در می‌آورند و می‌خواستند با آنها مانند یکی از استان‌های عربستان سعودی رفتار کنند.

امیرعبداللهیان گفت: اما طولانی شدن جنگ یمن و مقاومت مردم این کشور و برخورد معقول و مقتدرانه انصارالله و متحدانش در یمن، معادله را عوض کرد و قدرت مردمی یمن، امنیت سعودی را با چالش مواجه کرده است.

مشاور رئیس مجلس در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه سعودی‌ها تلاش کردند برای ایران مزاحمت‌ها و مشکلات زیادی را ایجاد کنند، افزود: هیچ گاه فراموش نخواهیم کرد که عربستان سعودی در دوره ترامپ، خودش را برای ورود ترامپ به یک جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران آماده کرده بود و از هیچ کوششی برای این منظور دریغ نکرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: حتی زمانی که برجام می‌خواست در آن مقطع به نتیجه برسد "سعود الفیصل" به محل مذاکرات رفت و با کری دیدار کرد و پس از این ملاقات، آمریکایی‌ها درخواست تأخیر در مذاکرات را کردند.

وی اضافه کرد: به آمریکایی‌ها تعهد و امتیازات زیادی دادند تا مبادا آمریکایی‌ها به ایران امتیاز بدهند و این رفتار غیرسازنده عربستان سعودی را هیچ گاه فراموش نمی‌کنیم.


دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل گفت: عربستان سعودی تاکنون نسبت به 460 زائر و شهید ما در حادثه منا مسئولانه عمل نکرده و نسبت به دیه آنها و واکاوی این موضوع به مسئولیت خود عمل نکرده است.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین افزود: رفتار غیرسازنده عربستان در عراق و در قبال سوریه و در منطقه برای همه روشن است اما اخیراً شاهد اظهارات مثبتی از آقای محمد بن سلمان بودیم؛ با برخی از اخباری که وجود دارد به نظر می‌آید سعودی‌ها تا اندازه‌ای بر سر عقل آمدند و می‌خواهند رویکردشان را از مسیر غیرسازنده به مسیر مثبت تغییر دهند.

وی اضافه کرد: پیام‌هایی که از طریق عراق و برخی دیگر از دوستان ما می‌دهند مثبت است و این را به فال نیک می‌گیریم.

مشاور رئیس مجلس در امور بین‌الملل با بیان اینکه سعودی‌ها می‌توانند با رفتار سازنده خود به ثبات و امنیت منطقه کمک کنند، افزود: نقش جمهوری اسلامی ایران و سعودی می‌تواند برای آینده منطقه، نقش مؤثری باشد؛ در عین حال فکر می‌کنیم اگر این پیام آقای محمد بن سلمان به همراه رفتار سازنده و اعمال سیاست‌های سازنده منطقه‌ای باشد می‌توان از آن استقبال کرد.

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه این روزها بحث‌های زیادی درباره دیپلماسی و میدان می‌شود، گفت: به عنوان کسی که حدود دو دهه در وزارت خارجه فرصت همکاری دور و نزدیک با سردار سلیمانی عزیز را داشتم به جرأت می‌توانم بگویم که اول سردار سلیمانی هیچ گاه از جیب مردم هزینه نمی‌کرد و دوم سردار سلیمانی، میدان و دیپلماسی را دو بال پرنده منافع ملی کشور می‌دانست که با آنها به طور متوازن پرواز و حداکثر منافع ملی کشور را تأمین کرد.

وی افزود: در بسیاری از جاها معادله برعکس بود؛ اگر ما در میز مذاکره می‌توانستیم حرف بزنیم و اگر ما را به عنوان دیپلمات در جهان تحویل می‌گیرند به علت عقبه و داشته‌هایمان است.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل اضافه کرد: این داشته‌ها در سطوح و حوزه‌های گوناگون است که یک سطح آن، علم و فناوری و دانش هسته‌ای است و سطح دیگر آن توان بالای دفاعی جمهوری اسلامی ایران است.

امیرعبداللهیان گفت: مردم ما نباید فراموش کنند آمریکایی‌ها زمانی به عراق صدام حمله کردند که همه دندان‌ها و ناخن‌های صدام را کشیده بودند.

وی ادامه داد: حکومت بعث عراق حتی یک راکت با برد 10 کیلومتر هم در اختیار نداشت و هر چه بود به اسم بازرسان سازمان ملل و آژانس انرژی اتمی نابود کرده بودند؛ آمریکایی‌ها مطمئن بودند که آنها هیچ چیز ندارند و سپس وارد شدند.

دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین افزود: آمریکایی‌ها زمانی وارد افغانستان شدند که نیروهای مقاوم در کوه و کمر داشت اما توان دفاعی ایستادگی در مقابل آمریکا را نداشت.

مشاور رئیس مجلس در امور بین الملل ادامه داد: ظرفیت منطقه‌ای ما از دیگر عوامل است؛ در منطقه نفوذ عمیق داریم و این به علل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و گفتمان انقلاب اسلامی و دیگر علل است.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی، پشتوانه و عقبه عملیاتی دارد، افزود: در موضوع حمایت از فلسطین، جمهوری اسلامی ایران می‌گوید با قدرت از مقاومت دفاع می‌کنیم و این دفاع را در عرصه‌های مختلف نشان می‌دهد لذا میدان دست ما دیپلمات‌ها را در میز مذاکره به شدت باز کرده است.

وی اضافه کرد: البته در جاهایی هم ممکن است میدان به ظرفیت دیپلماسی نیاز داشته باشد و همیشه تعامل مستقیم در این رابطه وجود داشته است.

امیرعبداللهیان با اشاره به جلسات سردار سلیمانی و آقای ظریف گفت: این جلسات، خودش به علت ارتباط مستقیم میدان و دیپلماسی بود؛ سردار سلیمانی از دو بال میدان و دیپلماسی به خوبی استفاده می‌کرد و برای ما هم ظرفیت بسیار بزرگی را فراهم کرد؛ یکی از ویژگی‌های برجسته سردار سلیمانی نگاه به افق‌های دور و آینده بود.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل افزود: ایشان برای چند دهه نفوذ انقلاب اسلامی را در منطقه نهادینه و امنیت ملی ما را تضمین و ساز و کاری را در مجموعه زیر نظر خود تقویت و تثبیت کرد که آثار و برکاتش را در حوزه تأمین حداکثری امنیت ملی ایران و منطقه و اهداف جمهوری اسلامی ایران برای حداقل دو تا سه دهه آینده می‌بینید و حلاوت آن را می‌چشید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها