کد خبر: 487873
|
۱۴۰۰/۰۲/۳۰ ۱۲:۴۹:۴۸
| |

ژاپن در صدد افزایش بودجه نظامی است

نوبو کیشی وزیر دفاع ژاپن گفت که ژاپن درباره بودجه دفاعی و نظامی خود با نگرانی از نسبت بودجه نظامی به کل تولید ناخالص داخلی تصمیم نخواهد گرفت و توکیو آماده است تا محدودیت بودجه نظامی به میزان یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی را کنار بگذارد و مطابق قول ماه گذشته یوشیهیده سوگا نخست وزیر به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا،‌ قصد دارد توانایی‌های دفاعی ملی خود را تقویت نماید.

ژاپن در صدد افزایش بودجه نظامی است
کد خبر: 487873
|
۱۴۰۰/۰۲/۳۰ ۱۲:۴۹:۴۸

اعتمادآنلاین| وزیر دفاع ژاپن اعلام کرد که این کشور با در نظر گرفتن توانایی نظامی چین و همچنین حوزه‌های جدید جنگی مانند «فضا، سایبری و الکترومغناطیس» باید توانایی‌های نظامی خود را با سرعتی بیشتر از گذشته افزایش دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ژاپنی "نیکی آسیا"، "نوبو کیشی" وزیر دفاع این کشور در گفت وگو با این روزنامه گفت که ژاپن درباره بودجه دفاعی و نظامی خود با نگرانی از نسبت بودجه نظامی به کل تولید ناخالص داخلی تصمیم نخواهد گرفت.

به نوشته این روزنامه، این مطلب به این معنا است که توکیو آماده است تا محدودیت بودجه نظامی به میزان یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی را کنار بگذارد و مطابق قول ماه گذشته "یوشیهیده سوگا" نخست وزیر به «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا،‌ قصد دارد توانایی‌های دفاعی ملی خود را تقویت نماید.

وزیر دفاع ژاپن گفت: محیط امنیتی پیرامون کشور به سرعت در حال تغییر است و نااطمینانی افزایش یافته است و ما بطور مناسب اعتبارات مورد نیاز برای دفاع از کشور را تخصیص خواهیم داد.

این تصمیم یک ماه بعد از آن مطرح می‌شود که ژاپن در پی اجلاس مشترک «سوگا - بایدن» در کاخ سفید، متعهد شد که توانایی‌های دفاعی خود را برای تقویت ائتلاف (با آمریکا) و امنیت منطقه‌ای، ارتقا خواهد داد.

تصمیم ژاپن به افزایش بودجه نظامی همچنین در حالی است که بنا به ادعای طرف ژاپنی، تحرکات نظامی گارد ساحلی چین در اطراف جزایر "سنکاکو" تحت اداره ژاپن افزایش یافته است. چین بر این جزایر ادعای مالکیت دارد و آنها را جزایر "دیایو" می‌نامد. این جزایر در دریای شرقی چین تنها 170 کیلومتر با تایوان فاصله دارند و ممکن است به سرعت در یک مناقشه در «تنگه تایوان» گرفتار شوند.

از دهه 1990 تا کنون تنها سالی که بودجه نظامی ژاپن از 1 درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رفت، سال 2010 بود که در آن سال تولید ناخالص داخلی این کشور در پی بحران مالی جهانی کاهش یافته بود. بودجه نظامی ژاپن در 9 سال گذشته روند افزایشی داشته، ولی همواره کمتر از 1 درصد از تولید ناخالص داخلی بوده است، این مساله ممکن است در سال مالی 2021 تغییر کند.

این در حالی است که آمریکا از کشور ژاپن خواسته که توان نظامی خود را تقویت کند. دولت قبلی واشنگتن به ریاست "دونالد ترامپ" از متحدان آمریکا از جمله توکیو خواسته بود که حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف امور نظامی و دفاعی کنند.

وزیر دفاع ژاپن در همین ارتباط گفت: کفه توازن نظامی بین ژاپن و چین در سال‌های اخیر به شدت به سمت چین سنگینی کرده است و این شکاف هر سال بیشتر شده است. بنا به گزارش‌ها، ژاپن در حال تشدید پاسخ‌های خود به تهدیدات احتمالی چین است. یک مقام وزارت دفاع ژاپن نیز اعلام کرد که اکنون جنگنده‌های این کشور عملیات پروازی خود را به محض برخاستن هواپیماهای چینی از پایگاه‌های خود آغاز می‌کنند، در حالی که در گذشته تا زمان نزدیک شدن هواپیماهای چین به سمت حریم هوایی ژاپن، صبر می‌کردند.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها