مذاکرات محرمانه میان گروههای سیاسی عراقی برای اعلام دولت فوق العاده
اظهارات طرفهای سیاسی عراقی درباره مذاکرات برخی گروهها با دولت مصطفی الکاظمی برای به تأخیر انداختن انتخابات پارلمانی و اعلام تشکیل دولت فوق العاده همزمان با فراخوان فعالان برای برگزاری تظاهرات گسترده در 25 مه برای سرنگونی نظام و مداخله بین المللی برای تشکیل دولت فوق العادهای است که برای انتخابات آزاد و شفاف آماده شود.
اعتمادآنلاین| طرفهای سیاسی عراقی از مذاکرات برخی گروههای بانفوذ با دولت مصطفی الکاظمی برای به تأخیر انداختن انتخابات پارلمانی در 10 اکتبر و اعلام تشکیل دولت فوق العاده برای اداره کشور در مرحله آتی خبر دادند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت روزنامه عربی21، اظهارات طرفهای سیاسی عراقی درباره مذاکرات برخی گروهها با دولت مصطفی الکاظمی برای به تأخیر انداختن انتخابات پارلمانی و اعلام تشکیل دولت فوق العاده همزمان با فراخوان فعالان برای برگزاری تظاهرات گسترده در 25 مه برای سرنگونی نظام و مداخله بین المللی برای تشکیل دولت فوق العادهای است که برای انتخابات آزاد و شفاف آماده شود. این مسئله به دلیل ادامه ترورها و وجود سلاح غیرقانونی در دست برخی گروهها است.
عالیه نصیف، نماینده پارلمان عراق پنجشنبه گفت: گروههای سیاسی مشغول مذاکراتی برای اعلام تشکیل دولت فوق العاده هستند و بیشتر فراکسیونهای سیاسی از آن اطلاع ندارند. گروههای سیاسی با طرفهای دولتی بانفوذ برای به تأخیر افتادن انتخابات و تشکیل دولت فوق العاده توافق کردهاند.
وی اسامی این گروهها را اعلام نکرد.
الرکابی، از ائتلاف دولت قانون نیز گفت: روسای فراکسیونها و احزاب سیاسی در دیدار اخیر با مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق نسبت به تعویق انتخابات ابراز نگرانی کردند.
وی گفت: گروههای سیاسی اصرار کردند که انتخابات در موعد خود یعنی 10 اکتبر برگزار شود و نمیتوان آن را برای یک روز به تأخیر انداخت. این گروهها تأکید کردند، دولت الکاظمی باید شرایط امنیتی مناسب را برای برگزاری انتخابات در موعد مقرر فراهم کند.
وی گفت: گزینه دولت فوق العاده در پشت پرده مطرح نشد و نمیتوان با این روش آن را مطرح کرد. ما در ائتلاف دولت قانون با این مسئله مخالفیم اما میخواهیم انتخابات در موعد مقرر برگزار شود و اطلاعی از صحبتهای عالیه نصیف نداریم.
از سوی دیگر عدنان السراج، تحلیلگر سیاسی عراقی گفت: گزینه به تأخیر انداختن انتخابات و تشکیل دولت فوق العاده جزو احتمالات مطرح شده برای حل مشکلات در صورت رسیدن به بن بست است.
اما وی اجرای این گزینه را در زمان کنونی به دلیل تناقضها و گسترش سلاح و دشمنیها میان جریانهای مسلح و سیاسی بعید دانست.
این کارشناس گفت: تلاش برای تشکیل دولت فوق العاده دولت را فلج میکند چراکه اقلیم کردستان و برخی مناطق به این مسئله راضی نیستند و حتی رویکردهای منطقهای و بین المللی اجازه تشکیل چنین دولتی را نمیدهد. تشکیل دولت بیشتر به کودتا نزدیک است تا دولت فوق العاده.
وی گفت: صحبتهایی درباره دولت فوق العاده بین گروههای سیاسی وجود دارد اما به سطح اجرایی نمیرسد. کسی که این موضوع را مطرح میکند با مشکلات متعددی روبرو خواهد شد.
در مقابل حسین الکرعاوی، فعال مدنی عراقی اعلام کرد، تظاهراتی که 25 مه آغاز خواهد شد مرکز آن بغداد خواهد بود و برای سرنگونی نظام و مداخله بین المللی و تشکیل دولت فوق العادهای خواهد بود که انتخابات آزاد و شفاف را برگزار کند.
وی گفت: ما از همگان میخواهیم در تظاهرات قاتلان فعالان به ویژه قاتل ایهاب الوزنی را که در کربلا ترور شد، فاش کنند.
در این راستا ماهر عبد جوده، تحلیلگر سیاسی عراقی گفت: اظهارات اخیر سفیر انگلیس که گفته بود در این شرایط نمیتوان انتخابات را برگزار کرد تهدیدی علیه گروههای سیاسی است مبنی بر اینکه جامعه بین المللی دیگر نمیتواند شما را تحمل کند و دولت فوق العاده نظامی آماده است اما این مسئله به زمان بستگی دارد.
وی گفت: پیام سفیر انگلیس به گروههای سیاسی این بود که باید اعتماد را به شهروندان بازگردانید و مردم را آرام کنید و از فرهنگ تفنگ و موشکهای کاتیوشا دوری کنید و سیاست را در پیش بگیرید چراکه جامعه بین المللی معتقد است که سرنگونی شما بسیار نزدیک شده است.
دیدگاه تان را بنویسید