کد خبر: 490219
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۶ ۱۵:۱۱:۱۴
| |

وزرای خارجه اتحادیه اروپا آتش‌بس در غزه را بررسی می‌کنند

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه برگزاری این نشست غیر رسمی که در لیسبون (پرتغال) تشکیل شده گفت که بعد از ظهر امروز ایمان صفدی به نشست وزرا ملحق می‌شود تا آخرین وضعیت خاورمیانه به ویژه اوضاع درگیری‌ها بین اسرائیل و فلسطین را پس از آتش‌بس تشریح کند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا آتش‌بس در غزه را بررسی می‌کنند
کد خبر: 490219
|
۱۴۰۰/۰۳/۰۶ ۱۵:۱۱:۱۴

اعتمادآنلاین| وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی امروز (پنجشنبه) آخرین وضعیت آتش‌بس در غزه را میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین، با حضور وزیر امور خارجه اردن بررسی می‌کنند.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه برگزاری این نشست غیر رسمی که در لیسبون (پرتغال) تشکیل شده به خبرنگاران گفت که بعد از ظهر امروز «ایمان صفدی» به نشست وزرا ملحق می‌شود تا «آخرین وضعیت خاورمیانه به ویژه اوضاع درگیری‌ها بین اسرائیل و فلسطین را پس از آتش‌بس تشریح کند.»

این درحالیست که وزرای امور خارجه اروپا در جلسه اضطراری هفته گذشته پیرامون بحران خاورمیانه موفق به اتخاذ موضعی روشن و صدور بیانیه‌ای مشترک در محکومیت جنایات رژیم اشغال‌گر قدس نشدند.

به گفته جوسپ بورل مخالفت یکی از اعضا باعث شد تا شرکت کنندگان درباره صدور بیانیه مشترک به اجماع نرسند. در پیش‌نویس متن بیانیه که بورل در نشست خبری قرائت کرد، آمده است که آمار بالای زخمی‌ها و تلفات در غزه که میان آن‌ها تعداد زیادی زنان و کودکان دیده می‌شود ، وضع قابل قبول نیست.

این پیش‌نویس که از سوی 26 کشور مورد تائید قرار گرفت، بر لزوم حفاظت از اماکن مقدسه و حفظ حرمت نمازگزاران در مسجد الاقصی تاکید کرده و می‌افزاید که اتحادیه اروپا در چارچوب مواضعی که تاکنون اتخاذ کرده، مخالفت خود را با اخراج فلسطینیان از منطقه شیخ جراح اعلام کرد.

بر اساس پیش‌نویس یادشده صلح خاورمیانه در گرو رسیدن به یک راه حل سیاسی واقعی است. « اولویت با توقف خشونت‌ها و اجرای آتش بس است اما بعد از آن باید افق سیاسی جدیدی را باز کنیم که به احیای روند صلح خاورمیانه که برای مدت طولانی متوقف شده است، منجر شود»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین به از سرگیری انتخابات فلسطین اشاره و تصریح کرد که کسی نباید در برگزاری انتخابات مانع ترشی کند. بورل پیشتر رژیم صهیونیستی را عامل اصلی تعویق انتخابات فلسطین در قدس اشغالی دانسته و از این مساله ابراز ناخرسندی کرده بود.

با این حال حتی در متن این پیش‌نویس سخنی از محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی که علاوه بر کشتار مردم بی دفاع فلسطین، ساختمان دفاتر خبرگزاری در غزه را بمباران و تخریب کرد به میان نیامده است.

متعاقبا سران 27 کشور اروپایی در جلسه سوم خرداد با صدور بیانیه‌ای نیمه جان و انفعالی خواستار از سرگیری روند صلح خاورمیانه شدند. در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای شورای اروپا منتشر شد، کشتار مردم بی گناه غزه و جنایات تاریخی رژیم اشغال‌گر قدس نادیده گرفته شده و آمده است: ما از آتش‌بسی که باید به خشونت‌ها در منطقه پایان دهد استقبال می‌کنیم. اتحادیه اروپا به کار با شرکای بین‌المللی برای از سرگیری یک روند سیاسی ادامه می‌دهد و تعهد قوی خود را نسبت به راه حل تشکیل دو کشور (فلسطین و اسرائیل) اعلام می‌دارد.

نظامیان اشغالگر صهیونیست از 20 اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینی‌ها را آغاز کردند که تاکنون بر اثر آن248 تن از جمله 65 کودک، 39 زن و 17سالمند شهید و یک هزار و 719 تن زخمی شده‌اند.

اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب و اشغال محله شیخ جراح در بخش شرقی قدس اشغال شده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی و ادامه این درگیری‌ها منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیست‌ها شده است. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیست‌ها و حملات به غزه، اقدام به موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی کرده است.

کابینه رژیم صهیونیستی پس از 12 روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروه‌های مقاومت در غزه، 30 اردیبهشت ماه در یک نشست سه ساعته به طور اجماع با آتش بس موافقت کرد؛ این آتش بس از ساعت 2 بامداد روز جمعه 31 اردیبهشت، میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی برقرار شد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها