بلومبرگ گزارش داد:
پیدا نشدن منشا کرونا تهدیدی برای یک همهگیری جدید در جهان
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ گزارش داد: متخصصان ایالت متحده بر این باور هستند که باید منشا بیماری کووید-19 پیدا شود، در غیر این صورت جهان با یک همه گیری دیگر روبرو می شود.
اعتمادآنلاین| خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به تلاش دولت بایدن برای تحقیقات در مورد منشا ویروس کرونا نوشت: متخصصان در آمریکا بر این باور هستند که باید منشا بیماری کووید-19 پیدا شود در غیر این صورت جهان در آینده با یک همه گیری دیگر مواجه می شود.
به گزارش ایرنا به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، متخصصان ایالت متحده بر این باور هستند که باید منشا بیماری کووید-19 پیدا شود، در غیر این صورت جهان با یک همه گیری دیگر روبرو می شود.
دو متخصص آمریکایی دیروز /یکشنبه/ در گفت و گویی تلویزیونی گفتند که جهان برای یافتن منشا کووید-19 و جلوگیری از تهدید یک همه گیری دیگر در آینده به همکاری دولت چین نیاز دارد.
«اسکات گاتلیب» یکی از اعضای عالی رتبه سازمان غذا و دارو (FDA) گفت: «در حال حاضر اطلاعات بسیاری در حمایت از این نظریه بدست آمده که احتمال نشت آزمایشگاهی ویروس کرونا وجود دارد».
گاتلیب در گفت و گو با شبکه خبری "سی.بی.اس نیوز" افزود: «چین مدرکی برای اثبات این نظریه ارائه نکرده و همزمان جستجو برای انتشار این ویروس از حیات وحش هم نتیجه ای نداشته است».
«پیتر هوتز» مدیر مرکز توسعه واکسن هم در یک گفت و گوی جداگانه تلویزیونی گفت: «ما نمی دانیم چگونه همه گیری شروع شده است و همین امر جهان را در معرض خطر شیوع یک همه گیری دیگر در آینده قرار می دهد».
با گذشت نزدیک به یک سال و نیم از نخستین باری که پاتوژن بیماری کووید-19 در بازار غذاهای دریایی در ووهان چین گسترش یافت، منشا دقیق ویروس همچنان ناشناخته است. دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده اند که به احتمال زیاد ویروس کرونا از حیوانات وحشی به انسان سرایت کرده است، اما این ایده که ویروس عامل بیماری کووید-19 ممکن است به طور تصادفی از یک آزمایشگاه تحقیقاتی نشت کرده باشد، مدت ها توسط برخی از جمهوری خواهان در آمریکا تبلیغ می شد و اکنون مورد توجه دولت «جو بایدن» قرار گرفته است.
بایدن چهارشنبه هفته گذشته در بیانیه ای غافلگیرانه خواستار تحقیقات مجدد درباره منشا ویروس شد. رئیس جمهوری آمریکا گفت: «سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده ارزیابی های متناقضی از احتمال انتقال ویروس از حیات وحش یا نشت از انستیتوی ویروس شناسی ووهان داشتند». او به سازمان های اطلاعاتی دستور داد "تلاش خود را دو برابر کنند" و ظرف 90 روز دوباره به او گزارش دهند.
همزمان چین ایالات متحده را به ترویج نظریه نشت آزمایشگاهی ویروس متهم و هرگونه احتمال انتقال ویروس را از آزمایشگاه رد می کند.
درواقع بحث در مورد منشا ویروس با گزارش "وال استریت ژورنال" در 23 مه (2 خرداد) دوباره آغاز شد که براساس آن این روزنامه مدعی شد سه محقق از موسسه ویروس شناسی ووهان چین در نوامبر 2019 علائمی شبه کووید-19 داشته و پیش از آنکه این بیماری حتی در چین اعلام شود برای درمان به بیمارستان مراجعه کرده بودند.
هوتز گفت: «به دانشمندان باید اجازه داده می شود تحقیقات طولانی مدتی در چین انجام دهند و از انسان و حیوان نمونه خون بگیرند». وی تاکید کرد: «آمریکا باید چین را با تهدید به تحریم تحت فشار قرار دهد تا اجازه تحقیق و بررسی را بدهد».
این متخصص بیماری های عفونی افزود: ما به تیمی از دانشمندان، اپیدمیولوژیست ها، ویروس شناسان، بوم شناسان خفاش در استان هوبئی (استانی که مرکز آن شهر ووهان است و نخستین بار ویروس کرونا در آنجا شناسایی شد) برای یک دوره شش ماهه و یک ساله نیاز داریم.
این در حالی است که چین در واکنش تحقیقات دولت بایدن را تلاشی برای "سیاه نمایی ، انگیزه های سیاسی و پیدا کردن یک مقصر دیگر" دانست و هرگونه درخواست برای تحقیقات را در این خصوص رد کرد.
سازمان جهانی بهداشت طی تحقیقاتی که در ماه مارس (اسفند ) منتشر شد، منشا ویروس را کاملا کشف نکرده است اما نشت آزمایشگاه را بعید دانست. هرچند خواستار تحقیقات بیشتر در آن زمان شد.
«تدروس ادهانوم» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت هنگام انتشار این گزارش در بیانیه ای گفت: «تا آنجا که به این نهاد مربوط می شود، همه فرضیه ها روی میز است».
دیدگاه تان را بنویسید