بانک جهانی:
بحران لبنان یکی از 3 بحران شدید جهانی است
بانک جهانی در گزارشی تحت عنوان (غرق شدن لبنان: به سوی 3 بحران شدید جهان) اعلام کرد، لبنان از بیش از یک سال و نیم گذشته با چالشهای جدی و وخیمی از جمله بحران اقتصادی و مالی در زمان صلح، شیوع ویروس کرونا و انفجار بندر بیروت رو به رو است.
اعتمادآنلاین| بانک جهانی اعلام کرد، بحران اقتصادی لبنان احتمالا در میان 10 بحران و شاید 3 بحران شدید جهان از اواسط قرن نوزدهم تاکنون قرار دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، بانک جهانی در گزارشی تحت عنوان "غرق شدن لبنان: به سوی 3 بحران شدید جهان" اعلام کرد، لبنان از بیش از یک سال و نیم گذشته با چالشهای جدی و وخیمی از جمله بحران اقتصادی و مالی در زمان صلح، شیوع ویروس کرونا و انفجار بندر بیروت رو به رو است.
بحران اقتصادی لبنان از سه ماهه آخر سال 2019 با کاهش شدید نرخ لیره در برابر دلار و شروع برداشت پس اندازها و سپردهها از بخش بانکی آغاز شد.
پس از گذشت یک سال و هشت ماه از این بحران، نرخ هر دلار 12.9 هزار لیره در مقایسه با بازار رسمی است که قیمت هر دلار 1510 لیره میباشد.
بانک جهانی اعلام کرد، پاسخ مقامات لبنان به این چالشها در سطح سیاستهای عمومی تا حد زیادی ناکافی است و دلیل آن به عدم توافق سیاسی و حمایت و حفاظت از سیستم اقتصادی بازمیگردد.
با توجه به تاریخچه جنگ داخلی طولانی مدت و نزاعهای متعدد، بانک جهانی، لبنان را در چارچوب کشورهایی قرار داده است که شاهد شکنندگی، درگیری و خشونت است.
بانک جهانی تخمین زده است که در سال 2020 ، تولید ناخالص داخلی واقعی لبنان پس از انقباض 6.7 درصدی در سال 2019 ، 20.3 درصد کاهش داشته است.
ارزش تولید ناخالص داخلی لبنان از 55 میلیارد دلار در سال 2018 به 33 میلیارد دلار در سال 2020 کاهش یافته است.
طبق گزارش بانک جهانی، بیش از نیمی از شهروندان لبنان به احتمال زیاد زیر خط فقر زندگی میکنند، زیرا اکثر نیروهای کار که دستمزد آنها به لیره لبنان پرداخت میشود از قدرت خرید پایین رنج میبرند.
دیدگاه تان را بنویسید