کد خبر: 493415
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۷ ۱۲:۴۹:۳۱
| |

پوتین قانون خروج روسیه از پیمان آسمان‌های باز را امضا کرد

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه امروز (دوشنبه) قانونی را امضا کرد که خروج این کشور از پیمان آسمان‌های باز را رسمیت می‌بخشد. پیمانی که پروازهای نظارتی غیرمسلح بر روی کشورهای عضو را میسر می‌کند.

پوتین قانون خروج روسیه از پیمان آسمان‌های باز را امضا کرد
کد خبر: 493415
|
۱۴۰۰/۰۳/۱۷ ۱۲:۴۹:۳۱

اعتمادآنلاین| بعد از آن که دولت جدید آمریکا از پیوستن مجدد به پیمان «آسمان‌های باز» خودداری کرد، رئیس‌جمهور روسیه هم قانون خروج از این پیمان را به امضا رساند.

به گزارش فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه امروز (دوشنبه) قانونی را امضا کرد که خروج این کشور از پیمان آسمان‌های باز را رسمیت می‌بخشد. پیمانی که پروازهای نظارتی غیرمسلح بر روی کشورهای عضو را میسر می‌کند.

به گزارش رویترز، در میانه آماده‌سازی برای برگزاری دیدار روسای‌جمهور روسیه و آمریکا در اواخر ماه میلادی جاری، مسکو اعلام کرده تصمیم آمریکا برای عدم پیوستن به این معاهده یک اشتباه سیاسی است.

پیشتر وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که خروج آمریکا از پیمان آسمان‌های باز، آن را تحت‌الشعاع قرار داده و از این رو قصد خروج از این پیمان را دارد.

دولت دونالد ترامپ در تاریخ 22 نوامبر 2020 در بیانیه‌ای از خروج رسمی آمریکا از پیمان آسمان‌های باز خبر داد، اما روسیه اعلام کرد که در این پیمان که 34 کشور عضو آن هستند، باقی می‌ماند.

به نوشته اسپوتنیک وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که خروج آمریکا از این پیمان به دلایل واهی صورت گرفته و توازن منافع کشورهای عضو در پیمان را بر هم زده و کارایی آن را به شدت مختل کرده است و دیگر نمی‌توان از این پیمان به عنوان ساز و کاری برای توسعه امنیت و اعتماد میان اعضاء بهره برد.

مسکو همچنین گفت که در راستای نجات پیمان فوق از فروپاشی و عدم کارایی، پیشنهادات مبنایی به اعضای همپیمان آمریکا داده، اما با بی توجه این اعضاء مواجه شده است.

وزارت خارجه روسیه افزود: «بنابراین در نبود هیچ گونه پیشرفتی برای از میان بردن موانع پیش روی پیمان، وزارت خارجه اعلام می‌کند که اقدامات داخلی در راستای خروج روسیه از پیمان آسمان‌های باز را آغاز کرده و پس از تکمیل این اقدامات، به طور رسمی خروج از آن را اطلاع‌رسانی خواهد کرد.»

معاهده آسمان‌های باز به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند. این معاهده بین 34 کشور جهان منعقد شده و هدف از آن ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی احتمالاً نگران‌کننده بوده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در سال 1992 امضا شد و از اول ژانویه 2002 اجرایی شد.

جو بایدن در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تصمیم ترامپ برای خروج از این معاهده را کوته‌فکری خواند و گفته بود، این اقدام تنش‌ها میان غرب و روسیه و همچنین خطر محاسبات غلط و یا احتمال درگیری را افزایش می‌دهد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها