کد خبر: 496486
|
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ ۱۵:۱۰:۴۵
| |

عبدالله عبدالله:

طالبان به گفت‌وگوهای صلح سازنده باور ندارد

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، در دیدار با شماری از جوانان افغان در کابل از علاقه‌مند نبودن طالبان به پیش‌برد واقعی مذاکرات صلح بین‌افغانی انتقاد و این گروه را متهم کرد که نمی‌خواهند روند صلح به یک نتیجه مطلوب برسد تا جنگ افغانستان خاتمه یابد.

طالبان به گفت‌وگوهای صلح سازنده باور ندارد
کد خبر: 496486
|
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ ۱۵:۱۰:۴۵

اعتمادآنلاین| عبدالله عبدالله در قصر سپیدار کابل با شماری از رهبران جوان افغان درخصوص شدت گرفتن جنگ، ناامنی‌ها، سقوط شماری از روستاها به دست طالبان و نیز دلیل توقف روند صلح بین‌افغانی در دوحه، سخنرانی کرد.

به گزارش ایسنا، او به آنان گفت: «جمهوری اسلامی افغانستان و جامعه جهانی توافق کردند که مشکل کنونی افغانستان راه‌حل نظامی ندارد جز گفت‌وگو و مذاکرات صلح، اما طالبان هنوز به گفت‌وگوهای صلح سازنده باور ندارد تا به جنگ کنونی نقطه پایان گذاشته شود.»

عبدالله از مردم افغانستان، به ویژه جوانان افغان خواست که همه باید تلاش کنند تا از سختی‌ها و مشکلات موجود گذر کنند و افغانستان را به صلح و ثبات پایدار برسانند.

او جنگ جاری در این کشور را با اشاره به فتواهایی که علمای جهان اسلام و افغان صادر کرده‌اند، نامشروع خواند و گفت: «همان طور که مشکل افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و به گفت‌وگوهای صلح سازنده نیاز است، ادامه جنگ و خون‌ریزی نیز مشروعیت ندارد و با اعلام خروج سربازان خارجی، هیچ دلیلی برای ادامه جنگ باقی نمانده و این معضل کنونی باید از راه مذاکره و گفت‌وگو حل شود.»

پس از شکست نظام طالبان در افغانستان و آغاز دوباره‌ جنگ این گروه علیه دولت این کشور، شماری از علمای دینی افغان بارها اعلام کردند که جنگ طالبان علیه دولت افغانستان حرام و ضداسلام است و باید هرچه زوتر پایان یابد. فتواهای حرام بودن جنگ طالبان علیه دولت افغانستان، اندک اندک به سطح جهانی رسید. علمای همه کشورهای اسلامی در نشست‌ها و با صدور اعلامیه‌های جداگانه جنگ طالبان علیه دولت افغانستان را حرام و ناروا خواندند و بر توقف آن تاکید کردند.

رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در حالی بر نامشروع بودن جنگ جاری در این کشور از سوی طالبان تاکید می‌کند و از بی‌علاقگی این گروه به پیش‌برد گفت‌وگوهای صلح سازنده انتقاد می‌کند که گفت‌وگوهای صلح میان هئیت طالبان و دولت افغانستان از چند ماه پیش به این سو در دوحه متوقف شده است و تلاش‌ها برای ازسرگیری آن روند نیز هنوز بی‌نتیجه باقی مانده است. دولت افغانستان طالبان را متهم می‌کند که از میز مذاکره و پیش‌برد گفت‌وگوهای صلح فرار می‌کند و تلاش دارد که از راه جنگ و کشتار به اهداف خود (تصرف کامل قدرت) برسد.

به نقل از ایندیپندنت، پیش از آغاز مذاکرات صلح بین‌افغانی در دوحه، طالبان بارها از سوی دولت‌مردان افغان متهم شده‌ که قصد و تمایلی به پایان جنگ و تامین صلح در افغانستان ندارد، اما طالبان مانند گذشته هیچ‌گاه این اتهام را نپذیرفته‌، بلکه تاکید دارد که خواهان ختم جنگ و تامین صلح پایدار در افغانستان از یک راه صلح‌آمیز است و در مقابل، دولت‌ افغانستان را متهم می‌کند که جنگ علیه آنان را آغاز کرده و شدت داده است.

بیش از بیست سال است که دولت افغانستان علیه طالبان و طالبان علیه دولت افغانستان، یکدیگر را به تداوم جنگ و کشتار مردم متهم می‌کنند، اما در عمل دیده می‌شود که تلاش‌های حکومت افغانستان با همراهی جامعه جهانی برای آوردن صلح و کشاندن طالبان به میز مذاکره جریان دارد، اما همواره طالبان بوده‌ که هر بار برای آغاز مذاکرات شرایطی گذاشته‌ و بر عملی شدن آن تاکید می‌کند و هشدار می‌دهد که اگر به خواسته‌هایش توجه نشود، به جنگ ادامه می‌دهد؛ جنگی که در حال حاضر هم از سوی این گروه در این کشور شدت گرفته است.

سال گذشته طالبان برای آغاز روند نخست مذاکرات صلح بین‌افغانی در دوحه خواستار آزادی چندین هزار تن از زندانیان‌شان از زندان‌های افغانستان شد که عملی نیز شد، اما مذاکرات بی‌نتیجه پایان یافت. حالا بار دیگر برای آغاز روند دوم مذاکرات صلح بین‌افغانی شرایط تازه‌ای تعیین کرده‌ و تاکید دارد، تا زمانی که هفت‌هزار زندانیان دیگرش از زندان‌های افغانستان آزاد نشوند و نام‌های شماری از فرماندهان آنان از فهرست سیاه سازمان ملل خط نخورد، به جنگ‌ ادامه خواهد داد و صلح نمی‌کند. این شرایط دولت افغانستان را با مشکلات بسیار دشواری مواجه کرده است و کشور و جامعه نیز هر روز بهای سنگین این وضعیت را می‌پردازد.

در همین حال، شهروندان افغانستان نیز طالبان را متهم می‌کنند که نیتی واقعی برای صلح و ثبات در کشورشان ندارد و تاکید می‌ورزند که طالبان به اشاره دیگران جنگ می‌کند و ویرانی به بار می‌آورد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها