دیوان حقوق بشر اروپا شکایت خانواده یاسر عرفات از فرانسه را رد کرد
دیوان حقوق بشر اروپا روز پنجشنبه با صدور حکمی شکایت همسر و دختر یاسر عرفات از دادگستری فرانسه در ماجرای مرگ رهبر پیشین سازمان آزادیبخش فلسطین را رد کرد.
اعتمادآنلاین| یاسر عرفات در سال 2004 در بیمارستانی در حومه پاریس درگذشت. دادگستری فرانسه در پرونده بررسی احتمال «قتل» وی قرار منع تعقیب صادر کرده بود.
به گزارش ایسنا، «سهی عرفات» بیوه و زهوه، دختر یاسر عرفات از دادگستری فرانسه به اتهام نقض بند یک ماده شش کنوانسیون حقوق بشر اروپا (حق دسترسی به دادرسی عادلانه) به دیوان حقوق بشر اروپا شکایت کرده بودند.
به گزارش یورونیوز، دیوان حقوق بشر اروپا در حکم خود میگوید که با وجود رویداد پی در پی حوادث گوناگون در عرصه ملی و بینالمللی [در زمان مرگ یاسر عرفات] و توجهی که مقامهای فرانسوی به درخواستهای دو شاکی این پرونده داشتهاند، نشانگر آن است که بیوه و دختر یاسر عرفات در تمام دوران دادرسی، از حق برخورداری از محاکمه عادلانه و بیطرفانه، به شکل کامل بهرهمند بودند و به همین دلیل «شکایت این دو نفر بیبنیان است.»
این ماجرا مربوط به پرونده شکایت به اتهام قتل عمد از سوی دو عضو خانواده یاسر عرفات پس از مرگ او در نوامبر سال 2004 در بیمارستان نظامی پرسی دو کلامار، در نزدیکی پاریس است.
عرفات در اکتبر سال 2004 و پس از ابتلا به دردهای شدید عضلانی از رامالله به پاریس منتقل شد. رهبر پیشین سازمان آزادیبخش فلسطین از سال 2001 عملا در مرکز تشکیلات خودگردان در محاصره ارتش اسرائیل بود. از زمان شروع بیماری، شایعه مسمومیت وی توسط اسرائیل پخش شد.
علت اصلی مرگ یاسر عرفات هیچگاه اعلام نشده است. با این حال آثار پولونیوم 210، یک ماده رادیواکتیو به شدت سمی و کشنده، روی وسایل شخصی این رهبر تاریخی آرمان فلسطین کشف شد.
مقامهای دادستانی و کارشناسان دادگستری فرانسه دو بار احتمال مسمومیت با رادیواکتیور را رد کردند. بهگفته آنها وجود یک گاز رادیواکتیو طبیعی در محیط خارجی (عنصر رادون)، دلیل ثبت میزان بالای پولونیوم را توضیح میدهد.
با این حال کارشناسان مستقل سوئیسی که از سوی سهی عرفات برای تحقیق در این پرونده حضور پیدا کرده بودند میگویند احتمال مسمومیت با پولونیوم منطقی و موجه است.
پس از انتشار این گزارش، قضات تحقیق دادستانی فرانسه، بار دیگر پرونده را به کارشناسان ارجاع کرد. با تائید دوباره نظر کارشناسان فرانسوی در قرار دوم، سرانجام دادسرای مامور پیگیری پرونده، قرار منع تعقیب صادر کرد.
این رای با اعتراض شدید بازماندگان یاسر عرفات روبهرو شد و سهی و زهوه، در سال 2017 از آن به دیوان حقوق بشر اروپا اعتراض کردند.
دیدگاه تان را بنویسید