سازمان جهانی بهداشت:
«دلتا» مرحله خطرناکی از شیوع کرونا را رقم زده است
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت بر این باورند که قابلیت سرایتپذیری 60 درصد بیشتر گونه دلتا نسبت به ویروس اولیه کرونا و ظرفیت این سویه برای ایجاد جهشهای بیشتر، در حال حاضر وضعیت همهگیری را به مرحله خطرناکی رسانده است.
اعتمادآنلاین| تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت هشدار داد همزمان با وخامت شرایط شیوع بیماری با گونههای قابل انتقالتر همچون دلتا که به سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورها است، اکنون در دوره بسیار خطرناکی از همهگیری قرار داریم.
به گزارش ایرنا، به نقل از تارنمای سازمان ملل، سویه دلتا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، با قابلیت سرایتپذیری 60 برابر بیشتر نسبت به ویروس اصلی کرونا، در حال حاضر در 98 کشور جهان ثبت شده است. همچنین ظرفیت این گونه برای ایجاد جهشهای جدید بسیار نگران کننده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: دلتا خطرناک است و به تکامل و جهش خود ادامه میدهد، بنابراین ارزیابی مداوم و ارائه پاسخ بهداشتی دقیق از ملزومات است.
آدهانوم با بیان اینکه «هیچ کشوری هنوز از خطر در امان نیست» افزود: در کشورهایی با پوشش واکسیناسیون اندک، صحنهها از بیمارستانهای مملو از بیمار دوباره مشاهده خواهد شد.
سومیا سوامیناتان دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت نیز گفت، با وجود گونههای مسری تر ویروس کرونا، دریافت دوز دوم واکسن در زمان مشخص شده از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این برنامه کامل واکسیناسیون است که در بیشترین مصونیت و ایمنی را ایجاد میکند.
ماریا ون کِرخوو متخصص اپیدمیولوژیک که تیم مقابله با کرونای سازمان جهانی بهداشت را هدایت میکند نیز با اشاره به اینکه ویروس از زمان ظهور، در حال تکامل و جهش است، گفت: گونههای نگران کننده ای که هم اکنون ردیابی میکنیم، چهار مورد آلفا، بتا، گاما و دلتا هستند. این سویهها دارای جهشهای بیشتر خواهند بود.
تدروس آدهانوم همچنین تاکید کرد که اساسا دو روش وجود دارد که کشورها میتوانند با اجرای آنها، در برابر ظهور گونههای جدید مقابله کنند. نخست، حفظ تدابیر اجتماعی و بهداشتی عمومی مانند شناسایی سریع موارد، انجام آزمایشهای دقیق، نظارت شدید بر انتقال بیماری، قرنطینه، مراقبتهای بالینی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تهویه مناسب مکانهای سر پوشیده و پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ.
و روش دوم، توزیع عادلانه تجهیزات محافظتی، اکسیژن، آزمایشهای تشخیصی، شیوههای درمانی، دارو و واکسنها میان کشورها.
به نوشته تارنمای سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت از رهبران کشورهای جهان خواسته است که تا پایان ماه سپتامبر سال جاری (اوایل مهر ماه) 10 درصد جمعیت خود و در سال آینده میلادی، 70 درصد جمعیت خود را در برابر بیماری کووید-19 واکسینه کنند. به عقیده آدهانوم، واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از همهگیری، نجات جانها، بهبودی اقتصاد جهانی و همچنین جلوگیری از ظهور سایر انواع خطرناک ویروس است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه مسئله توزیع واکسن در عین چالشبرانگیز بودن، تضمینی برای پایان دادن به این مرحله دشوار همهگیری است، گفت: تا کنون سه میلیارد دوز واکسن توزیع شده و در اختیار جمع محدودی از کشورها قرار گرفته که آنها میتوانند به اشتراک گذاشتن واکسنها را تضمین کنند، تولید را افزایش دهند و منابع لازم برای خرید را تامین کنند.
آدهانوم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز برخی واکسنها به اشتراک گذاشته میشوند، گفت: این فقط یک قطره است و گونههای جدید بیشمارند.
با افزایش شمار مبتلایان به گونه دلتا از ویروس کرونا در اروپا پس از 10 هفته روند کاهشی، سازمان جهانی بهداشت روز پنج شنبه هشدار داد تا پایان ماه آگوست سال جاری میلادی (اوایل شهریور ماه)، دلتا به گونه غالب در قاره سبز تبدیل خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید