کد خبر: 502873
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۸ ۱۱:۴۶:۰۰
| |

شیرین هانتر، نویسنده و استاد دانشگاه جورج تاون:

آمریکا همچنان می‌خواهد از تحریم‌ها برای تغییر رفتار منطقه‌ای ایران استفاده کند/ تا استقرار دولت جدید در ایران مذاکرات به جایی نخواهد رسید/ مساله هسته‌ای نماد اختلافات آمریکا و ایران است

نویسنده و استاد دانشگاه جورج تاون گفت: آمریکا نسبت به دولت جدید ایران هنوز اطمینان ندارد و مطمئن نیست که آیا دولت جدید به تعهدات خود پایبند خواهد ماند. بنابراین به احتمال قوی تا استقرار دولت جدید مذاکرات به جایی نخواهد رسید. به نظر من بعد از آن هم رسیدن به توافق سخت تر خواهد شد چرا که بسیاری از اصولگرایان از ابتدا هم با برجام مخالف بودند.

آمریکا همچنان می‌خواهد از تحریم‌ها برای تغییر رفتار منطقه‌ای ایران استفاده کند/ تا استقرار دولت جدید در ایران مذاکرات به جایی نخواهد رسید/ مساله هسته‌ای نماد اختلافات آمریکا و ایران است
کد خبر: 502873
|
۱۴۰۰/۰۴/۱۸ ۱۱:۴۶:۰۰

اعتمادآنلاین| شیرین هانتر، نویسنده و استاد دانشگاه جورج تاون در پاسخ به این سوال که دور ششم مذاکرات وین برای احیای برجام به پایان رسیده و زمانی برای دور هفتم در نظر گرفته نشده و هیئت‌های مذاکره‌کننده در پایتخت‌ها هستند. در این میان تهران از واشنگتن می‌خواهد که تصمیم سخت را برای حصول توافق اتخاذ کند و واشنگتن هم می‌گوید تصمیم سخت باید در تهران گرفته شود. ارزیابی شما از این تصمیمات سخت و افق پیش روی برجام چیست، گفت: مشکل اصلی در مذاکرات این است که از طرفی ایران می‌خواهد که تمام تحریم‌ها لغو شود و آمریکا تعهد بدهد که تحریم‌ها دوباره برقرار نخواهد شد اما ایالات متحده حاضر به لغو همه تحریم‌ها نیست و همچنین حاضر به دادن تعهدی برای بازنگشتن تحریم‌ها نیز نیست.

به گزراش ایلنا، وی ادامه داد: آمریکا هنوز می‌خواهد از تحریم‌ها برای تغییر رفتار منطقه‌ای ایران استفاده کند. در ضمن با توجه به مشکلاتی که تحریم ها برای ایران ایجاد کرده، واشنگتن هنوز امید دارد که فشارهای مردمی منجر به تغییر وضع موجود در ایران یا خلق تغییر سیاست‌های منطقه‌ای ایران شود. آمریکا نگران است که اگر تحریم ها لغو شوند و ایران درآمد بیشتری دریافت کند اقدامات منطقه‌ای خود را افزایش خواهد داد و مشکلاتی برای متحدان آمریکا ایجاد خواهد کرد.

استاد دانشگاه جرج تاون همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر این که آیا دور هفتم می‌تواند دور پایانی باشد و آیا به توافق نزدیک هستیم، گفت: سرنوشت دور هفتم هنوز روشن نیست؛ از نظر طرف‌های اروپایی و آمریکایی تغییر دولت در ایران مساله را پیچیده تر کرده است. آمریکا نسبت به دولت جدید ایران هنوز اطمینان ندارد و مطمئن نیست که آیا دولت جدید به تعهدات خود پایبند خواهد ماند. بنابراین به احتمال قوی تا استقرار دولت جدید مذاکرات به جایی نخواهد رسید. به نظر من بعد از آن هم رسیدن به توافق سخت تر خواهد شد چرا که بسیاری از اصولگرایان از ابتدا هم با برجام مخالف بودند.

هانتر در پاسخ به این سوال که سران چین، فرانسه و آلمان اخیرا در نشستی مشترک خواهان تسریع در روند مذاکرات شده اند؛ این تعلل و کندی مذاکرات ناشی از چیست، گفت: تصمیم اصلی در این مورد را آمریکا بگیرد. بدون موافقت آمریکا، اروپا و چین کاری را نمی توانند به پیش ببرند؛ آن ها تنها می توانند از آمریکا بخواهند که در مواضع خود تجدید نظر کند. به طور کلی مساله هسته‌ای نماد اختلافات آمریکا و ایران و دیدگاه های متفاوت آن ها در درباره مسائل منطقه ای است. مخالفت گروه های با نفوذ ایران و همچنین مخالفت با هرگونه تعامل با آمریکا در ایران هم کار را برای حل مشکلات و مساله هسته‌ای سخت کرده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها