فرستاده ویژه روسیه در امور افغانستان:
طالبان و کابل احتمالا پاییز آماده مذاکرات صلح میشوند
فرستاده ویژه روسیه در امور افغانستان در گفتگویی اعلام کرد، انتظار نمیرود دولت کابل و طالبان زودتر از پاییز سال جاری میلادی پای میز مذاکرات بیایند.
اعتمادآنلاین| ضمیر کابولف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان در مصاحبهای با خبرگزاری اسپوتنیک در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه زمانی کابل و شبه نظامیان طالبان وارد مذاکره میشوند، گفت: از نظر من، دو طرف درگیر در افغاستان در پاییز سال جاری میلادی برای گفتگوهایی سازنده و قابل توجه آماده خواهند شد. دو طرف خودشان را برای مدتی طولانی برای نبرد آماده کردهاند و به همین دلیل نمیتوانند روی یکدیگر حساب کنند.
به گزارش ایسنا، کابولف همچنین گفت، اعضای گروه "ترویکای گسترش یافته" شامل روسیه، چین، پاکستان و آمریکا به صورت ایده آلی باید مذاکرات متوقف شده صلح افغانستان را تسهیل کنند نه اینکه در امور داخلی این کشور مداخله کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا روند صلح افغانستان باید از طریق این گروه میانجیگری شود، گفت: نه از طریق میانجیگری. میانجیگری شامل درجهای خاص از مداخله را در بر دارد. ما باید شرایطی را ایجاد کنیم تا افغانها خودشان سر میز مذاکره بیایند و بر پیشرفت خود نظارت کنند اما اگر از این مسیر منحرف شوند، ما باید به آنها بگوییم که لطفا برگردید و به گفتگوها ادامه دهید.
این دیپلمات روس همچنین ادامه داد: ما فقط میدانیم که دو طرف باید صلح در افغانستان و در کابل را به نتیجه برسانند.
نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان همچنین گفت، هرگونه تلاش از سوی طالبان برای تضعیف امنیت در آسیای مرکزی به پیامدهای جدی میانجامد.
وی ادامه داد: ما از نزدیک نظارهگر اوضاع در افغانستان هستیم. اما وقتی طالبان ببینند که هر تلاشی برای تضعیف امنیت متحدان ما در آسیای میانه برای آنها متحمل خسارات زیادی خواهد شد، آنها رفتار خود را تغییر میدهند. تنها راه از بین بردن این بست سیاسی و پایان دادن به خشونتها در افغانستان، تشکیل یک دولت انتقالی در این کشور است.
کابولف همچنین گفت: روند خارج کردن طالبان از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل میتواند فقط زمانی صورت گیرد که مذاکرات معنادار بین افغانها آغاز شود.
وی افزود: ما توافق کردیم و به طالبان گفتیم هروقت آنها سر میز مذاکره بیایند و مذاکرات را آغاز کنند، این نشانهای برای ماست تا خارج کردن اسم این گروه را از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل آغاز کنیم. گفتگوی بین افغانها در دوحه، قطر یک گفتگوی تقلیدی است که فاقد دستورکار است.
افغانستان شاهد افزایش خشونتها از سوی طالبان همزمان با خروج تدریجی نیروهای خارجی از این کشور است.
خروج نیروهای خارجی از افغانستان یکی از مفاد توافق امضا شده بین طالبان و دولت آمریکا در فوریه سال گذشته میلادی است.
سفیر افغانستان در روسیه در ژوئن سال جاری میلادی به اسپوتنیک گفته بود که دولت کابل و طالبان به ارتباط گهگاه خود در دوحه ادامه میدهند اما به دلیل آنکه مذاکرات صلح سیستماتیک نبوده، هیچ پیشرفت قابل توجهی تاکنون به دست نیامده و نمیتوانند به تصمیماتی برسند.
دیدگاه تان را بنویسید