کد خبر: 511306
|
۱۴۰۰/۰۵/۳۱ ۱۵:۴۷:۳۱
| |

گاردین گزارش داد:

هشدار جامعه جهانی در مورد رقم خوردن فاجعه‌ای مطلق در افغانستان

رهبران جهان هشدار دادند افغانستان با فاجعه ای مطلق شامل گرسنگی گسترده، بی خانمانی و فروپاشی اقتصادی روبه روست، مگر آنکه در زمینه اقدامات بشردوستانه فوری درپی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور توافق شود.

هشدار جامعه جهانی در مورد رقم خوردن فاجعه‌ای مطلق در افغانستان
کد خبر: 511306
|
۱۴۰۰/۰۵/۳۱ ۱۵:۴۷:۳۱

اعتمادآنلاین| ارتش انگلیس صبح روز یکشنبه اعلام کرد که هفت غیرنظامی افغان در میان شلوغی های اطراف فرودگاه بین المللی کابل جان باختند.

به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، با افزایش خشم ناشی از تصمیم به خروج بی سر و سامان نیروهای انگلیسی از افغانستان، نشست رهبران گروه هفت برای هفته جاری با شتاب زدگی برنامه ریزی شده است.

شخصیت های برجسته در کابل هشدار داده اند که هرج و مرج در افغانستان با خشکسالی، بی خانمانی شدید و فلج شدن اوضاع اقتصادی برای ایجاد فاجعه ای که مستلزم اقدام فوری بین المللی است، توام شده است.

«ماری الن مک گروآرتی» مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل در افغانستان با اعلام اینکه اقدام هماهنگ فوری، بسیار حیاتی است، گفت: در غیراینصورت، وضعیت وحشتناک کنونی به فاجعه ای مطلق تبدیل می شود و یک فاجعه انسانی کامل را رقم می زند.

وی افزود: ما باید مایحتاجات لازم را به افغانستان وارد کنیم که این صرفا از نظر غذایی نیست بلکه تجهیزات پزشکی و سرپناه را نیز در بر می گیرد. ما به پول نیاز داریم و همین حالا نیازمند آن هستیم.

این مقام سازمان ملل گفت: مردم چیزی ندارند و ما باید اکنون برایشان غذا تهیه کنیم و کمک ها را قبل از اینکه جاده ها با برف مسدود شود، به استان ها برسانیم.

در همین حال، «ملا عبدالغنی برادر» یکی از رهبران ارشد طالبان برای مذاکره با رهبران سیاسی افغانستان از جمله «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق این کشور وارد کابل شد، امری که این گروه را به تشکیل دولت نزدیکتر می کند.

اگرچه برخی از رهبران طالبان قول تشکیل دولتی فراگیر و حفظ چهره هایی چون وزیر بهداشت و شهردار کابل در راس کار را داده اند، یک مقام ارشد هر گونه شکلی از دموکراسی را رد کرده است.

این مذاکرات در بحبوحه هرج و مرج مستمر و خونریزی در فرودگاه کابل برگزار می شود. بسیاری از افغان های مرتبط با نیروهای خارجی و سازمان های غربی هیچ اعتمادی به وعده های طالبان در زمینه عفو ندارند.

تلاش برای خروج از افغانستان زمانی پیچیده تر شد که سفارت آمریکا در کابل به شهروندان آمریکایی هشدار دارد از درهای فرودگاه کابل به دلیل تهدیدهای امنیتی فاصله بگیرند.

به گزارش نیویورک تایمز، مقام های آمریکایی گفته اند جدی ترین خطر، حمله وابسته منطقه ای داعش در افغانستان است.

روز یکشنبه، شاهدان عینی به رویترز گفتند که طالبان مقرراتی را در اطراف فرودگاه کابل اعمال کرده است تا اطمینان یابد مردم در مقابل گیت های اصلی به درستی صف می بندند و از تجمع جمعیت جلوگیری می شود.

گاردین در ادامه این گزارش آورد: اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد که استرالیا شامگاه شنبه چهار پرواز به کابل داشت تا بیش از 300 نفر شامل استرالیایی ها، دارندگان روادید افغانستان، نیوزیلندی ها و شهروندان آمریکایی و انگلیسی را از افغانستان خارج کند.

یک مقام هندی نیز گفت یکی از هواپیماهای ترابری نیروی هوایی این کشور کابل را به مقصد دهلی نو با 168 سرنشین ترک کرده است.

صبح روز یکشنبه، اسپانیا اعلام کرد «پدرو سانچز» نخست وزیر این کشور با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا گفت و گو کرده تا در زمینه استفاده از دو پایگاه نظامی در جنوب اسپانیا برای پذیرش افغان هایی که برای دولت آمریکا کار می کردند، توافق شود.

دولت اسپانیا اعلام کرد که این دو پایگاه برای اسکان پناهجویان استفاده می شود تا زمانی که سفرشان به کشورهای دیگر ترتیب داده شود.

در این میان، فشارها بر دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس به دلیل مدیریت برنامه خروج از افغانستان در حالی که زمان از دست می رود، بالا گرفته است.

«کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس خواستار استعفای راب به دلیل کوتاهی از برقراری تماس تلفنی با همتای افغان خود به هنگام سقوط دولت افغانستان شده است.

منابع دولتی انگلیس تاکید دارند که لندن به اقدام دیپلماتیک فوری دست زده است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز گذشته با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت و گو و تاکید کرد که سازمان ملل باید در واکنش انساندوستانه به اوضاع افغانستان و مذاکرات بین المللی درمورد آینده این کشور، نقش محوری داشته باشد.

دولت انگلیس در حال کار روی ارائه یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که می تواند مورد حمایت روسیه و چین قرار گیرد.

پس از گذشت چند روز از حضور گروه طالبان در کابل و تلاش خارجی ها و هزاران شهروند افغانستان برای خروج از کابل، اوضاع در اطراف فرودگاه کابل همچنان نابسامان و با هرج و مرج همراه است.

همزمان با وضعیت نابسامان فرودگاه کابل، آمریکا و آلمان به شهروندانشان در افغانستان توصیه کردند که به دلایل امنیتی از عزیمت به فرودگاه کابل امتناع کنند.

این توصیه آمریکا و آلمان در حالی مطرح شده است که به دنبال حضور گروه طالبان در شهرهای مختلف افغانستان و تسلط بر امور این کشور، شرایط فرودگاه کابل به دلیل ازدحام برای خروج شهروندان خارجی و شهروندان افغان نابسامان شده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها