کد خبر: 512036
|
۱۴۰۰/۰۶/۰۶ ۱۰:۳۸:۵۹
| |

مقام آمریکایی:

چین به زودی از روسیه به‌عنوان تهدید هسته‌ای پیشی می‌گیرد

یک مقام ارشد ارتش آمریکا گفت که چین در بحبوحه افزایش سریع تسلیحات هسته‌ای از روسیه به‌عنوان بزرگترین تهدید هسته‌ای برای ایالات متحده پیشی خواهد گرفت. او هشدار داد که این دو کشور هیچ ساز و کاری برای جلوگیری از سوء ارتباط ندارند.

چین به زودی از روسیه به‌عنوان تهدید هسته‌ای پیشی می‌گیرد
کد خبر: 512036
|
۱۴۰۰/۰۶/۰۶ ۱۰:۳۸:۵۹

اعتمادآنلاین| ژنرال توماس بوسیر، معاون فرمانده نیروی راهبردی ایالات متحده که بر زرادخانه هسته‌ای این کشور نظارت دارد، گفت: «توسعه قابلیت‌های هسته‌ای چین دیگر نمی‌تواند با ادعای عمومی این کشور که می‌خواهد حداقل، بازدارندگی هسته‌ای را حفظ کند مطابقت داشته باشد.»

به گزارش ایسنا، بوسیر در یک مجمع آنلاین گفت: «یک نقطه تلاقی وجود خواهد داشت، جایی که شمار تهدیدهای چین از شمار تهدیدهایی که روسیه در حال حاضر دارد فراتر می‌رود.»

وی افزود که این موضوع بر اساس تعداد کلاهک‌های هسته‌ای انبار شده پکن نیست بلکه بر اساس نحوه «استقرار عملیاتی» آن‌ها نیز تعیین می‌شود.

یک نقطه تلاقی وجود خواهد داشت، جایی که شمار تهدیدهای چین از شمار تهدیدهایی که روسیه در حال حاضر دارد فراتر می‌رود.

وی تاکید کرد که بر خلاف روسیه، ایالات متحده هیچ معاهده یا مکانیسمی برای گفت‌وگو با چین در این زمینه ندارد تا «تصورات غلط یا سردرگمی را کاهش دهد.»

اظهارت بوسیر در حالی مطرح می‌شود که ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا سیاست خارجی خود را برای مقابله با قدرت رو به رشد اقتصادی و نظامی چین در منطقه هند و اقیانوسیه دوباره تنظیم کند.

به گزارش یورونیوز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با وزرای خارجه کشورهای آسیایی و کشورهای شریک در اوایل ماه اوت نگرانی شدید از افزایش زرادخانه هسته‌ای چین را بیان کرد.

برخی گزارش‌ها طبق تصاویر ماهواره‌ای می‌گوید که چین در حال ساخت صدها سوله جدید برای موشک‌های هسته‌ای است و واشنگتن پکن را به مقاومت در برابر مذاکرات تسلیحات هسته‌ای متهم کرده است.

چین می‌گوید که زرادخانه این کشور تحت تاثیر تسلیحات ایالات متحده و روسیه قرار دارد و آماده گفت‌وگو است اما به شرطی که واشنگتن ذخایر هسته‌ای خود را به سطح چین کاهش دهد.

پنتاگون در گزارش سال 2020 خود به کنگره میزان ذخیره کلاهک هسته‌ای عملیاتی چین را کمتر از «200 فروند» تخمین زد و اعلام کرد که با گسترش و نوسازی نیروهای پکن، حجم آن‌ها حداقل دو برابر می‌شود.

با این حال طبق اطلاعات موجود در وزارت خارجه آمریکا، ایالات متحده تعداد 1335 کلاهک هسته‌ای مستقر دارد.

پیشرفت‌های چین در فناوری موشکی برای تحویل این کلاهک‌ها نیز برای ایالات متحده نگران کننده است. بوسیر گفت که چین سال گذشته بیشتر از سایر نقاط جهان توان موشک‌های بالستیک را آزمایش کرده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها