کد خبر: 514066
|
۱۴۰۰/۰۶/۲۳ ۰۸:۱۵:۰۰
| |

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا:

با کشته شدن "بن لادن" و تضعیف قابلیت‌های "القاعده" به اهداف خود در افغانستان رسیدیم/بایدن، چاره‌ای جز پایان دادن به جنگ یا تشدید آن نداشت/واشنگتن به تعهدات طالبان تکیه نخواهد کرد/روابطمان با پاکستان را بازبینی می‌کنیم

وزیر خارجه آمریکا ضمن دفاع از تصمیم بایدن درباره خروج از افغانستان تاکید کرد که واشنگتن به تعهدات طالبان اتکا نخواهد کرد.

با کشته شدن "بن لادن" و تضعیف قابلیت‌های "القاعده" به اهداف خود در افغانستان رسیدیم/بایدن، چاره‌ای جز پایان دادن به جنگ یا تشدید آن نداشت/واشنگتن به تعهدات طالبان تکیه نخواهد کرد/روابطمان با پاکستان را بازبینی می‌کنیم
کد خبر: 514066
|
۱۴۰۰/۰۶/۲۳ ۰۸:۱۵:۰۰

اعتمادآنلاین| آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در برابر اعضا کمیسیون امور خارجی کنگره حاضر شد تا از سیاست دولت متبوعش در خصوص افغانستان دفاع کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از العربیه، وی ضمن دفاع از تصمیم خروج از افغانستان تأکید کرد که واشنگتن با کشته شدن اسامه بن لادن و تضعیف قابلیت‌های القاعده به اهداف خود در افغانستان رسیده است و دلیلی نداشت نیروهای ما در افغانستان مانده و از نیروهای دولت دیگری دفاع کنند.

وی در این نشست که به صورت آنلاین برگزار شد، خاطرنشان کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا چاره‌ای جز پایان دادن به جنگ یا تشدید آن نداشت.

او توضیح داد تصمیم بایدن برای تخلیه فوری افراد از فرودگاه کابل به دلیل "فروپاشی نیروهای امنیتی و دولت افغانستان" بوده است و افزود که اگر بایدن نیروهای آمریکایی را فورا از افغانستان خارج نمی‌کرد، طالبان حملاتش به ارتش آمریکا و متحدانش را از سر می‌گرفت.

بلینکن درباره پیش‌بینی و برنامه‌ریزی خروج نیروهای آمریکا از افغانستان هم گفت: "ما طیف وسیعی از حوادث احتمالی را برای خودمان پیش‌بینی و مطرح کرده بودیم. ما توانستیم سفارت را تعطیل کرده و پرسنل باقی مانده خود را در مدت 48 ساعت به فرودگاه منتقل کنیم. هیچ کس انتظار نداشت این فروپاشی (سقوط کابل) به این سرعت اتفاق بیفتد.حتی با بدبینانه‌ترین ارزیابی‌ها نمی‌شد پیش‌بینی کرد که نیروهای دولتی افغانستان در حالی که هنوز نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند، شکست بخورند.

او خاطرنشان کرد: ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم گفت که نه او و نه هیچ کس دیگری، هیچ چیزی ندیده بود که نشان‌دهنده سقوط ارتش و دولت افغانستان ظرف 11 روز باشد.

وی با این حال افزود: ارتش به دستور رئیس جمهور در حالت آماده‌باش قرار داشت و توانست با تأمین امنیت فرودگاه، کار انتقال افراد را در عرض 72 ساعت آغاز کند.

او یادآوری کرد که انتقال 124 هزار نفر از فرودگاه کابل کاری بود که به واسطه "تلاش فوق‌العاده دیپلمات‌ها، نظامیان و کارشناسان اطلاعاتی آمریکا در سخت‌ترین شرایط قابل تصور" انجام شد.

بلینکن همچنین افزود: دولت فعلی توافقنامه‌ای را از دولت ترامپ با طالبان به ارث برده است ، که بر اساس آن متعهد شده بود از استفاده افغانستان به عنوان پایگاه عملیات تروریستی جلوگیری کند.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه کشورش در تماس مستقیم با آمریکایی‌ها در افغانستان است ، گفت: اکثریت آمریکایی‌ها تا 31 اوت افغانستان را ترک کردند.

وی همچنین تاکید کرد که واشنگتن به تعهدات طالبان تکیه نخواهد کرد و توانایی‌های خود را در مبارزه با تروریسم را حفظ می‌کند.

بلینکن تاکید کرد که ایالات متحده امسال 330 میلیون دلار به مردم افغانستان کمک کرده است.

وی گفت: "کمک‌ها به افغانستان نه از طریق دولت آن بلکه از طریق سازمان‌های مستقل و نهادهای سازمان ملل توزیع خواهد شد".

قابل ذکر است که ایالات متحده آمریکا پس از 20 سال جنگی که به دنبال حملات 11 سپتامبر 2001 آغاز شد، در نهایت نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد.

پاکستان


وزیر خارجه ایالات متحده همچنین اعلام کرد که واشنگتن روابط خود را با پاکستان طی هفته‌های آینده مورد بازبینی قرار می‌دهد تا مشخص کند از اسلام‌آباد چه انتظاری در رابطه با تحولات آینده افغانستان دارد.

وی گفت پاکستان منافع متعددی در افغانستان دارد که برخی از آنها با منافع ایالات متحده در تضاد است.

این مقام آمریکایی اظهار داشت: «یک مسئله بازی‌های دوگانه همیشگی آنها در رابطه با آینده افغانستان است، یک مسئله پناه دادن به اعضای طالبان است. یک مسئله هم این است که همکاری‌های متفاوتی با ما در مبارزه با تروریسم داشته است.»

بلینکن سپس در پاسخ به این سئوال نمایندگان کنگره آمریکا که آیا زمان برای بازبینی روابط واشنگتن با پاکستان فرا نرسیده است، گفت که این اتفاق به زودی خواهد افتاد.

وی اظهار داشت: «این کاری‌ است که در چند روز یا چند هفته آینده انجام خواهیم داد و این امر ناظر به نقشی است که پاکستان در طی این بیست سال بازی کرده و نقشی که ما می‌خواهیم در سال‌های آینده ایفا کند.»

پاکستان روابط عمیقی با طالبان دارد و متهم به حمایت از این گروه در جنگ با دولت تحت حمایت ایالات متحده در افغانستان بود؛ اتهامی که پاکستان همواره رد کرده است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها