مجلس سنا خواستار گزارشی از برنامه هستهای ایران شد
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا از آژانس بینالمللی انرژی اتمی دعوت کرده گزارش درباره برنامه هستهای ایران به مجلس سنا ارائه کند.
اعتمادآنلاین| منندز در بیانیهای مدعی شده است: «امتناع ایران از همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی رویه های خطرناکی برای نظام منع اشاعه در دنیا ایجاد میکند.
به گزارش فارس روزنامه واشنگتناگزماینر نوشته منندز این نامه را روز 20 سپتامبر 2021 برای «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس اتمی نوشته است.
منندز در نامه مذکور ادعاکرده است: «چنانچهبه ایران اجازه داده شود بدون هیچ تبعاتی تلاشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را ناکام کند کشورهای دیگر هم از همین الگو پیروی خواهند کرد و از درخواستهای آژانس برای بازدید از سایتهای هستهای سرپیچی خواهند کرد.»
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز یکشنبه چهارم مهرماه در آخرین گزارش خود درباره راستیآزمایی و نظارت در ایران به کشورهای عضو اعلام کرد که ایران از روزهای 20 تا 22 سپتامبر (29 تا 31 شهریور) به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه سرویس تجهیزات نظارت آژانس را داده و اجازه داده شده تا کارت ذخیره دوربینها در تمامی مکانهای ضروری در ایران به جز کارگاه ساخت تجهیزات سانتریفیوژ در مجمع تسا در کرج تعویض شود.
بنا بر اعلام سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در گزارش گروسی آمده است که ایران به آژانس دسترسی به سایت کرج را برای نصب دوربینهای نظارتی جدید یا اطمینان حاصل کردن از اینکه تولید قطعات سانتریفیوژ در این کارگاه از سر گرفته شده، نداده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرده که تصمیم ایران در اجازه ندادن به آژانس برای دسترسی به کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ تسای کرج بر خلاف شرایط توافق شده در بیانیه مشترکی است که 12 سپتامبر (21 شهریور) با «محمد اسلامی» مدیر کل سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهور ایران حاصل شده است.
گروسی تکرار کرده که تمامی فعالیتهای اشاره شده آژانس در بیانیه مشترک برای تمامی تجهیزات تعریف شده آژانس و تاسیسات و مکانهای ایران برای حفظ ادامه اطلاع (از برنامه هستهای ایران) ضروری است.
در پی انتشار گزارش رافائل گروسی، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، در یک رشته توییت نوشت: عمیقا مایه تاسف است که بعد از سه اقدام خرابکارانه تروریستی در تأسیسات هستهای ایران در طول یک سال گذشته، آژانس هنوز این اقدامات شرورانه را برخلاف قطعنامههای متعدد کنفرانس عمومی آژانس و مجمع عمومی سازمان ملل و حتی به خاطر تجهیزات و اموال خود و ایمنی و امنیت بازرسانش، محکوم نکرده است.
غریب آبادی ادامه داد: هر تصمیم ایران در مورد تجهیزات نظارتی آژانس صرفا بر مبنای ملاحظات سیاسی بوده و نه حقوقی؛ از این رو، آژانس نمیتواند و نمیبایست حقی برای خودش در این زمینه قائل شود.
دیدگاه تان را بنویسید