رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران:
آمریکا در جلب اعتماد دولت قبلی و دولت کنونی ایران ناکام مانده است/ مذاکرات مستقیم میتوانست مؤثرتر باشد
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با اعلام اینکه ترجیح میداد کشورش بهصورت مستقیم در مذاکرات احیای برجام حضور داشته باشد، اما در عین حال اذعان کرد که به دلیل بیاعتمادی ایرانیها به آمریکا حتی مذاکرات مستقیم نیز ممکن بود به نتیجه نرسد.
اعتمادآنلاین| رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه طی اظهاراتی در نشست اندیشکده کارنگی اعلام کرد که کشورش در جلب اعتماد دولت قبلی و دولت کنونی ایران ناکام مانده است.
به گزارش تسنیم، رابرت مالی در این خصوص گفت: «مهمترین گام در راستای اعتمادسازی با ایران این است که بگوییم ما خواهان احیای برجام هستیم و برای این منظور آمادهایم تحریمها را برداریم. واضح است که نظر دولت سابق و دولت کنونی ایران این نیست.»
وی ادامه داد: «مذاکرات وین به دلیل عدم امگان گفتگوهای مستقیم با ایران، کاملاً ناامیدکننده بود. مذاکرات غیرمستقیم با ذات دیپلماسی، اتخاذ مواضع واقعی، تعیین خطوط قرمز و مواردی از این دست همخوانی ندارد.»
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران اضافه کرد: «البته حتی با مذاکرات مستقیم نیز ممکن بود نتیجهای در وین حاصل نشود، اما هیچ شکی نیست که مذاکرات مستقیم میتوانست مؤثرتر باشد و من فکر میکنم تیم آقای عراقچی نیز همینطور فکر میکردند.»
وی افزود: «ارزیابی ایالات متحده و همه شرکا این بود که ما در 6 دور نخست مذاکرات وین به یک تفاهم نزدیک شدهایم، اما ممکن است این وضعیت درباره دولت جدید [ایران] صدق نکند. ایران پاسخ این سؤال را از طریق کارهایی که انجام میدهد یا انجام نمیدهد، مشخص خواهد کرد.»
طرفهای غربی طی ماههای اخیر بارها تلاش کردهاند که ایران را مقصر طولانی شدن مذاکرات وین جلوه داده و از قبل ایران را عامل شکست احتمالی مذاکرات وین معرفی کنند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره در پاسخ به این ادعای تکراری و بیاساس طرفهای غربی تأکید کردهاند که اعضای اروپایی برجام و آمریکا -که در سال 2018 از برجام خارج شده و اکنون سعی در بازگشت به برجام بدون رفع تحریمهای یکجانبه علیه ایران دارد- با بیتوجهی به حقوق ایران و تلاش برای گره زدن برجام به مسائل دیگر باعث پیچیدگی مذاکرات احیای برجام شدهاند.
از سوی دیگر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اوایل شهریورماه در یک گفتگوی تلویزیونی تصریح کرد: «به دنبال فرار از میز مذاکره نیستیم. دولت سیزدهم مذاکرهای را مذاکره میداند که دستاوردهای ملموس در راستای تامین منافع و حقوق ملت ایران داشته باشد. طبعا این پیام تاثیرات مثبت خود را در طرف مقابل داشته است.»
امیرعبداللهیان تأکید کرد: «مذاکره از ابزار دیپلماسی است و امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد و طرفهای مقابل بر مبنای خرد در میز مذاکره حضور یابند.»
دیدگاه تان را بنویسید