وزیر دفاع آلمان:
ناتو به روسیه اجازه دیکته موضع نمیدهد
وزیر دفاع آلمان در دیدار با نظامیان این کشور گفت ناتو پیشنهادهای امنیتی روسیه را مورد بحث قرار خواهد داد اما به آن اجازه نمیدهد به این ائتلاف نظامی موضع دیکته کند.
«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان امروز (یکشنبه) در بازدید از نظامیان آلمانی مستقر در لیتوانی گفت ناتو پیشنهادهای امنیتی روسیه را مورد بحث قرار خواهد داد اما به مسکو اجازه نخواهد داد موضع نظامی این ائتلاف را دیکته کند.
به گزارش فارس، به گزارش رویترز، روز جمعه، مسکو فهرستی از خواستهها از غرب که شامل خروج گردانهای ناتو از لهستان، استونی، لتونی و لیتوانی که زمانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بودند را مطرح کرد.
طبق این گزارش، روسیه همچنین خواستار تضمین الزامآور است که ناتو از هرگونه فعالیت نظامی در اروپای شرقی و اوکراین دست بردارد و همچنین خواستار وتوی مؤثر روسیه در مورد عضویت اوکراین در آینده در ناتو است که غرب قبلاً آن را رد کرده است.
لامبرشت در اولین دیدار خود از نظامیان آلمانی در خارج از این کشور به خبرنگاران در «روکلا» گفت: ما باید تنشهای کنونی را در سطح دیپلماتیک حل کنیم، اما به همان اندازه این کار باید با ایجاد یک بازدارندگی قابل اتکا انجام شود.
وی افزود: ما پیشنهادات روسیه را مورد بحث قرار خواهیم داد...اما نمیتواند اینطور باشد که روسیه به شرکای ناتو موضع آنها را دیکته کند و این چیزی است که ما در گفتوگوها (هفته آینده در شورای ناتو) به وضوح روشن خواهیم کرد.
وزیر دفاع لیتوانی هم که روز یکشنبه در کنار لامبرشت حضور داشت، روسیه را به تلاش برای تفرقه افکنی در ناتو متهم کرد و گفت این ائتلاف نباید به مسکو اجازه دهد اروپا را به حوزههای نفوذ تقسیم کند.
وی بدون اشاره به جزئیات، افزود: ما باید با همه ابزارها از اوکراین حمایت کنیم که شامل تحویل تسلیحات مرگبار نیز میشود.
به گزارش رویترز، پس از این اظهارات، وزیر دفاع آلمان از اظهارنظر در مورد گزارش روز شنبه اشپیگل مبنی بر اینکه «تاد والترز» ژنرال ارشد ناتو پیشنهاد کرده که این ائتلاف باید حضور نظامی خود در بلغارستان و رومانی را تقویت کند، خودداری کرد.
این روزنامه آلمانی در گزارش خود، از احتمال استقرار نیروهای ناتو در بلغارستان و ناتو به منظور پاسخ گفتن این ائتلاف نظامی غربی به "اقدامات تنشزای روسیه" در اوکراین خبر داد.
اشپیگل نوشت، این طرحها در واقع ماموریت حضور تقویت شده ائتلاف در کشورهای بالتیک و شرق لهستان را گسترش میدهد.
اتهامات در خصوص قصد روسیه برای حمله به اوکراین در حالی است که مسکو گفته حق دارد از امنیت خود در برابر روابط نزدیک فزاینده اوکراین با ناتو و جاه طلبیهای کییف برای پیوستن به این ائتلاف دفاع کند.
«آلکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه گفت که پیشنهادهای امنیتی روسیه به ایالات متحده تلاشی برای تبدیل یک سناریوی نظامی یا رویارویی نظامی-فنی به یک فرآیند سیاسی است. گروشکو گفت که روند سیاسی واقعاً امنیت نظامی را تقویت خواهد کرد.
کشورهای غربی از چندی پیش با جوسازی رسانهای، ادعای حمله احتمالی روسیه به اوکراین طی ماههای آتی را مطرح کردند که با استقبال مقامات این کشورها و تهدید مسکو به تحریمهای سنگین و افزایش حمایت از دولت کییف همراه شد.
این در حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و دیگر مقامات ارشد این کشور، ادعای حمله به اوکراین را تکذیب کرده و آن را بهانهای برای تقویت حضور ناتو در مرزهای غربی خود و افزایش فشار اقتصادی علیه مسکو توصیف کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید