فرمانده آمریکایی:
ایرانیها در حمله عینالاسد هر جا را که خواستند زدند
فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه غرب آسیا بار دیگر درباره دقت حمله موشکی ایران در حمله عینالاسد اظهارنظر کرده است.
ژنرال «کنث مککنزی»، فرمانده نیروهای تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا بار دیگر درباره دقت موشکهای ایران اظهارنظر کرده است.
به گزارش فارس، مککنزی در مصاحبه با پایگاه خبری نیویورکر گفته درس حمله موشکی ایران به عینالاسد این بود که برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوریتر از برنامه هستهای این کشور تبدیل شده است.
مککنزی در ادامه گفت: «[در حمله عینالاسد] آنها تا حد زیادی هر جایی را خواستند مورد هدف قرار دارند. حالا االان میتوانند به سراسر خاورمیانه حمله کنند. آنها میتوانند حملاتشان را با دقت و در حجم [بالا] انجام دهند.»
نیویورکر نوشته پیشرفتهای ایران هم متحدان و هم دشمنانش را شگفتزده کرده است. این رسانه نوشته ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تمرکزش را بر توسعه موشکهایی با برد طولانیتر، دقت بیشتر و قدرت تخریبی عظیمتر قرار داده است. به نوشته این رسانه «ایران در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان موشک در دنیا است.»
رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مصاحبه با نیویورکر گفت: «ایران ثابت کره از برنامه موشکهای بالیستیک خود برای ارعاب همسایگان یا زورگویی به آنها استفاده میکند.»
چند روز قبلتر از حمله ایران به پایگاه عینالاسد، ارتش تروریستی آمریکا سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری از همراهان ایشان را در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد به شهادت رسانده بود.
حمله موشکی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق طبق آنچه چند روز پیش پایگاه خبری انبیسینیوز نوشته بود «عظیمترین حمله موشکی به نیروهای آمریکایی در تاریخ» محسوب میشود.
کنث مککنزی در مصاحبه با نیویورکر تصریح کرد ایران از لحاظ نظامی به سطح «سرآمد» (overmatch) رسیده. نیویورکر نوشته کشوری که به این مرحله برسد دارای تسلیحاتی است که مهار یا شکست دادنش بسیار دشوار است.
مککنزی گفت: «ایران اکنون توانمندیهای راهبردی عظیمی دارد. آنها در میدان [نبرد] به سرآمدی رسیدهاند-یعنی مرحلهای که میتوانند [توان دیگران] را از کار بیندازند.»
نیویورکر نوشته جمهوری اسلامی ایران طبق برآورد دستگاههای اطلاعاتی آمریکا هزاران موشک در اختیار دارد. این موشکها میتوانند به ۱۳۰۰ مایل در تمام جهات برسند.
علاوه بر این، مطابق تحلیل این نشریه ایران توان آن را دارد که بیش از توان پدافندی توان دشمنانش اقدام به شلیک تعداد بیشتری موشک کند.
ایران علاوه بر این، صدها موشک کروز در اختیار دارد که قابلیت شلیک از زمین یا دریا، قابلیت پرواز در ارتفاع پایین و حمله از جهات مختلف را دارد. ردیابی این موشکها برای ماهوارهها دشوارتر است چون موتورهای آنها بر خلاف موشکهای بالیستیک هنگام اشتعال نور روشن تولید نمیکند.
نیویورکر نوشته امیدواری دولت جو بایدن این است که از پیشرفتها در مذاکرات هستهای ایران برای توسعه دادن دیپلماسی با این کشور استفاده کرده و در نهایت، همسایگان ایران را وارد گفتوگوهایی با این کشور با هدف کاستن از تنشهای منطقهای کند.
مالی به نیویورکر گفت: «حتی اگر ما بتوانیم برجام را احیا کنیم، آن مشکلات منطقه را مسموم میکنند و خطر بیثبات کردن آن را به همراه دارند.»
جفری لوئیس، کارشناس مسائل نظامی در گفتوگو با نیویورکر احتمال ورود ایران به مذاکراتی برای محدود کردن برنامه هستهای خودش را ضعیف توصیف کرده است. او میگوید: «وقتی شما برای ساخت تأسیسات، آموزش دادن افراد و تحویل دادن موشک به یگانهای نظامی پول هزینه میکنید ساختار عظیمی ایجاد میشود که میخواهد همه اینها را حفظ کند. فکر نمیکنم هیچ امیدی برای محدود کردن برنامه هستهای ایران وجود داشته باشد.»
مقامهای جمهوری اسلامی ایران پیش از این تصریح کردهاند که توانمندیهای دفاعی و امنیتی کشور را به موضوعی برای مذاکره و چانهزنی تبدیل نخواهند کرد.
مضاف بر این، مقامهای دولت آمریکا پیش از این تصریح کردهاند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقهای استفاده کنند.
چند ماه پیش مقام معظم رهبری در جلسهای تأکید کردند آمریکاییها خواستن گنجاندن بندی در توافق هستهای برجام برای ملزم کردن ایران به گفتوگو بر سر مسائل موشکی و منطقهای هستند.
رهبر انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکاییها در زبان و وعده میگویند تحریمها را بر میداریم اما تحریمها را برنداشتند و برنمیدارند، ضمن آنکه شرط هم میگذارند و میگویند که باید در همین توافق جملهای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: «آنها میخواهند با گذاشتن این جمله، بهانهای برای دخالتهای بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقهای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کردهاید و توافق، بیتوافق.»
رابرت مالی به نیویورکر گفت لازم است «در آینده نه چندان دور» به اقدامات ایران در سراسر منطقه رسیده شود.
با وجود این نشریه نیویورکر نوشته تا کنون ۷ رئیسجمهور آمریکا نتوانستهاند نفوذ سیاسی و اهرم نظامی ایران را مهار کنند.
نیویورکر در بخش دیگری از این گزارش نوشته اسرائیلیها از سردار امیرعلی حاجیزاده، ففرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران به عنوان سردار سلیمانی جدید یاد میکنند. در سال ۲۰۱۹ نیروهای سردار حاجیزاده یک پهپاد شناسایی آمریکا را بر فراز خلیج فارس سرنگون کردند. او همچنین مأموریت هماهنگیهای مربوط به حملات موشکی به عینالاسد را به عهده داشت.
دیدگاه تان را بنویسید