«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
غرب تا کجا حاضر است از اوکراین در مقابل روسیه حمایت کند؟
در هفتههای اخیر نشستهای سطح بالایی بین مقامات روسیه، ایالات متحده و ناتو برای کاهش تنشها برگزار شده است، اما این جلسات چندان موفقیتآمیز نبوده است.
منیژه موذن- در حالی که حمله روسیه به اوکراین اجتنابناپذیر به نظر میرسد سوالی که باقی میماند این است که غرب تا چه حد حاضر است در حمایت از اوکراین در برابر روسیه پیش رود؟
به گزارش اعتمادآنلاین، در حالی که تجمع نیروهای روسیه پشت مرز اوکراین نشانی از تغییر ندارد ترس از حمله روسیه رو به افزایش است و به نظر میرسد مذاکرات صلح به بنبست رسیده است.
در همین حال که ایالات متحده و بریتانیا با تهدید به تحریم و غیره به روسیه پاسخ دادهاند و کارکنان دیپلماتیک خود را از سفارتخانههای خود در کییف خارج میکنند، تحلیلگران این سوال را مطرح میکنند که آیا غرب واقعاً میتواند روسیه را منصرف کند و متحدان غربی تا چه حد مایلاند در دفاع از اوکراین پیش روند.
متحدان غربی تا چه حد در مقابل روسیه همصدا هستند؟
هلیما کرافت، رئیس استراتژی جهانی کالا و تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقا در RBC Capital Markets، در این باره میگوید: «در حالی که روسیه همچنان به ارسال نیروها و تسلیحات اضافی به مرز اوکراین ادامه میدهد، به نظر میرسد در میان متحدان غربی بر سر نحوه پاسخگویی اختلاف نظر وجود دارد.»
او ادامه میدهد: «در حالی که همه این کشورها وعدهی پاسخ سخت دادهاند، انگلیس و ایالات متحده در تعهد تحریمهای فلجکننده اقتصادی و نشان دادن اینکه روسیه واقعاً برنامههای تهاجم دارد و در صدد تعیین یک رهبر طرفدار کرملین در کییف است، بسیار فراتر رفتهاند.»
کرافت توضیح میدهد: «در مقابل، فرمانده نیروی دریایی آلمان پس از بیان اینکه پوتین «مستحق احترام» است- و پیشنهاد اینکه برلین باید با مسکو علیه پکن متحد شود- مجبور به استعفا شد و صدراعظم شولتز خواستار «احتیاط» در اعمال تحریمها شد.»
او همچنین خاطرنشان میکند که برخلاف ایالات متحده و بریتانیا، آلمان از پشتیبانی نظامیِ اوکراین خودداری کرده است، علاوه بر این، گزارش شده است که این کشور استونی را از ارسال تسلیحات ساخت آلمان به اوکراین منع کرده است.
روسیه 40 درصد از گاز اروپا را تامین میکند. آلمان برای تامین گاز خود به روسیه وابسته است به همین دلیل به نظر میرسد این کشور برای مقابله با روسیه در صورت حمله به اوکراین با دیگر متحدان غربی همصدا نباشد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز یکشنبه توصیه کرد که همه شهروندان آمریکایی در اوکراین با توجه به افزایش چشمگیر نیروهای نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، این کشور را فوراً ترک کنند. همچنین به اعضای واجد شرایط خانواده پرسنل سفارت خود در کییف دستور داده به دلیل وخامت شرایط امنیتی کشور را ترک کنند.
گزارشگر دیپلماتیک بیبیسی روز دوشنبه گفت بریتانیا نیز ظاهراً خروج کارکنان دیپلماتیک از سفارت خود در اوکراین را آغاز کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که بریتانیا روز شنبه کرملین را متهم کرد به دنبال تعیین یک رهبر طرفدار روسیه در اوکراین است.
به گفته مقامات اوکراینی و غربی، به رغم استقرار حدود 100 هزار سرباز روس در نقاط مختلف مرزی و ساخت تجهیزات نظامی در آنجا، روسیه بارها آمادگیاش را برای حمله به همسایه خود اوکراین رد کرده است.
روسیه میگوید حق دارد پرسنل و تجهیزات نظامی خود را به هر کجای کشور که دوست دارد منتقل کند و هفته گذشته غرب را به طراحی «تحریکآمیز» در اوکراین متهم کرد، کشوری که آرزو دارد تحت ریاستجمهوری ولادیمیر زلنسکی به اتحادیه اروپا و ناتو بپیوندد. زلنسکی به دنبال روابط نزدیکتر با غرب است.
از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، از منتقدان سرسخت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (که اوکراین نیز بخشی از آن بود) در سال 1991 بوده و روابط تاریخی روسیه و اوکراین را تمجید کرده است.
در هفتههای اخیر نشستهای سطح بالایی بین مقامات روسیه، ایالات متحده و ناتو برای کاهش تنشها برگزار شده است، اما این جلسات چندان موفقیتآمیز نبوده است.
با توجه به بالا گرفتن تنشها بین روسیه و اوکراین باید منتظر ماند و دید ایالات متحده و همپیمانانش در ناتو تا چه حد حاضر به حمایت از اوکراین در مقابل خواستههای بیحد و مرز ولادیمیر پوتین هستند.
دیدگاه تان را بنویسید