مذاکرات در وین یک هفته متوقف میشود
روند گفتوگوها سازنده و رو به جلو بوده
در پی تفاهم هیأتهای مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۴ در وین، دور هشتم گفتوگوها به مدت حدود یک هفته تنفس خواهد داشت و هیأتها فردا (شنبه) برای مشورت به پایتختها مراجعت میکنند.
بر اساس تفاهم صورتگرفته بین هیأتهای مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در وین، دور هشتم گفتوگوها به مدت حدود یک هفته تنفس خواهد داشت.
به گزارش فارس، بر این اساس، هیأتهای مذاکرهکننده فردا (شنبه) برای رایزنی و مشورت، به پایتختها بازخواهند گشت.
* روند گفتوگوها در مجموع سازنده و رو به جلو بوده
در همین خصوص یک منبع مطلع به خبرنگار فارس گفت که با توجه به اهمیت موضوعات باقیمانده و لزوم اتخاذ تصمیمات سیاسی، براساس تفاهم صورت گرفته هیأتها برای مشورت و رایزنی به پایتختها مراجعت میکنند و بعد از این وقفه یک هفتهای، مذاکرات از سر گرفته خواهد شد.
این منبع با بیان اینکه روند گفتوگوها در مجموع سازنده و رو به جلو بوده، اظهار داشت: اگر طرفهای مقابل پس از بازگشت از پایتختها تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، امکان حرکت سریعتر به سمت توافق وجود دارد.
مذاکرات وین به منظور رفع تحریمها در دولت سیزدهم هشتم آذر ماه آغاز و ۱۲ آذر برای مشورت طرفهای اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸ آذر ماه از سر گرفته شد. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸ آذر ماه آغاز و جمعه ۲۶ آذر ماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیأتها به پایتختها مراجعت کنند و بزودی به وین بازگردند. دور هشتم مذاکرات نیز ششم دی ماه شروع و تا نهم دی ماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نو میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳ دی ماه از سر گرفته شد و کماکان در وین در جریان است البته ۲۴ دی ماه براساس توافق حاصله روسای هیأتهای مذاکره کننده ایران و سه کشور اروپایی برای مشورتها به پایتختها مراجعت کردند و دوشنبه ۲۷ دی ماه دوباره مذاکرات از سرگرفته شد که در فرمتها و سطوح مختلف تا امروز (جمعه) در وین در جریان بود. در همین خصوص علی باقری با انریکه مورا ملاقاتی دوجانبه داشت و بعد از آن هم نشستی با حضور مذاکره کننده ارشد ایران، سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا برگزار شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با گوترش روند مذاکرات را مثبت خواند و با اشاره به اراده جدی ایران برای رسیدن به توافق خوب در کوتاه ترین زمان ممکن، بر ضرورت انجام اقدامات عملی و ملموس و قابل راستی آزمایی طرف غربی و آمریکا تأکید کرد. وزیر امور خارجه همچنین روز چهارشنبه ششم بهمن ماه در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت که اراده جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق خوب، پایدار و قابل اتکا قطعی است. (اینجا بخوانید)
از سوی دیگر، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز دوشنبه چهارم بهمن ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه توافق موقت یا چیزهای شبیه این هیچگاه در دستورکار ما نبوده ، تصریح کرد: در هر چهار حوزه در وین پیشرفتهای خوبی داشتیم و در برخی اسناد پرانتزها و اختلافها کمتر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید